Šta je novo?

Razno

T|T|A|\|

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2002
Poena
619
  • 1.Da li mi je 80 Hz Fresh Rate-a dovoljno da mi oci budu bezbedne pri radu na PC-u?
  • 2.Sta je bolje uzeti?:
    Neki 15" TFT monitor
    19" Flat CRT (ViewSonic)
  • 3.Koliko kostaju Jazz 9906 zvuncici?
  • 4.Sta oznacavaju oznake:
  • SCSI
  • RAID
  • 4.Video sam da neke maticne ploce imaju pored ATX imaju i 5.1 u svom nazivu!?Za sta sluzi taj 5.1?Da li to znaci da ploca ima integrisani 5.1 zvuk ili je to nesto drugo!?
  • 5.Mogu li koristiti Thermal Take Volcano 9 za AMD xp 2000+ koji ne bih o/c ili moram da uzmem TT7?
  • 6.Da li neko zna gde se moze naci Internet Navigator Special Edition tastatura kod nas?
  • 7.Moze li mi neko reci nesto vise o procesorskoj magistrali,sta oznacava FSB,koja jezgra sve imaju procesori koji se trenutno nalaze na trzistu ( i Intel i AMD- Morgan,Northwood,Celeron....) i koji ce se sve procesori uskoro ili za nekoliko meseci pojaviti (p4 na 3 Ghz,AMD k9...)
  • 8.Da li je istina da mora da se stavljaju po 2 DDR modula na plocu (npr 2x256mb)da bi oni radili?
  • 9.U cemu je razlika izmedju AGP 8x i 4x?Da li je u velicina slota (pinovi)ili nesto drugo?
    [/list:u]

Hvala

1.Ok je.
2.TFT ako mene pitas, jedino ako se mnoogo igras i mnooogo gledas flmove je bolje 19
3.ne znam
4.
5. } skracenice, ne znam tacno da ih napisem, malo sam lenj da ih potrazim inace radi se ovezi izmedju HDD, CD, DVD.... i ploce.
6.5.1 zvuk
7.presiroko, malo sam lenj.
8.nije, koristi samo ako imas nforce plocu (ubrazanje oko 30%).
9.fizicki su isti, ustvari kompatibilnji na dole, razlikuje ih propusna moc i neke voltaza na kojoj rade.

Logia potrazi u CompLandu, bas je Mikica pricao da su je dobili. Pozuri jer se obicno radi o manjim kolicinama.

!

Hvala,inace sam cuo da se prodaju do decembra :( tako da cu stvarno morati da pozurim....

5.

TT9 hladi bolje od TT7 (imaju doduse isto telo, ali je ventilator iod TT9 isporucuje vise vazduja od TT7 pa i bolje hladi telo)

!

Qler bi mi trebao za amd xp 2000+ bez o/c,a da li je 9 glasnija pri najbrzem radu od 7 pri istom?

Misko je napisao(la):
2.TFT ako mene pitas, jedino ako se mnoogo igras i mnooogo gledas flmove je bolje 19

Pa da...comp koristim samo za igre inace ne bih uzimao tako jak....

Evo ti predlog za odličnu gamer konfiguraciju...

Procesor: Athlon XP 2000+
Ploča: ABit KX7-333
Memorija: 512 MB DDR PC2700
Grafika: ABit GF4 Ti4200
Zvuk: Sound Blaster Live! 5.1
Monitor: Samsung 959NF (možeš i neki iz P serije)

Ostalo nije presudno za kvalitet igranja. Ovakava mašina će ti omogućiti da sve igre igraš na max. detalja u max. rezoluciji. I ajde dosta više :cool:

To je ono što može da se kupi kod nas. Ostale kerefeke tipa XP2600+ ili Geil PC3200 ćeš naći, ako preplivaš okean i odeš u USA.

PS: Ako kažeš kako je ovo slabo i da hoćeš jaču mašinu ima da te odmah banujem :D :p

Re: !

T|T|A|\| je napisao(la):
Qler bi mi trebao za amd xp 2000+ bez o/c,a da li je 9 glasnija pri najbrzem radu od 7 pri istom?

Jeste glasniji je (ali zato i bolje hladi). Ali zahvaljujuci termo sondi na TT9, koju mozes da stavis bilo gde (npr. proizvodjac savetuje da se stavi tik uz jezgro ali tada ventilator se vrti od 1800-4800rpm sto mi je bucno), recimo stavis je na samo telo kulera i tada ventilator nikada ne prelazi 3700rpm uz zadovoljavajucu temp. Moj XP1800+ @2000+ na default naponu pri 3700rpm nikad nije presao 56C. Ako stavis ventilator na 5500rpm tada temperatura pada na 48C full load ali je buka nesnosna. Ako ti pare nisu problem a imas nekoga preko Atlantika, naruci Thermalright AX7 ili SLK800 sa ThermalTake SmartFan II. To bi ti bilo ujedno i najtise i najbolje moguce vazdusno hladjenje za AMD.

!

delimir je napisao(la):
Evo ti predlog za odličnu gamer konfiguraciju...

Procesor: Athlon XP 2000+
Ploča: ABit KX7-333
Memorija: 512 MB DDR PC2700
Grafika: ABit GF4 Ti4200
Zvuk: Sound Blaster Live! 5.1
Monitor: Samsung 959NF (možeš i neki iz P serije)

Ostalo nije presudno za kvalitet igranja. Ovakava mašina će ti omogućiti da sve igre igraš na max. detalja u max. rezoluciji. I ajde dosta više :cool:

To je ono što može da se kupi kod nas. Ostale kerefeke tipa XP2600+ ili Geil PC3200 ćeš naći, ako preplivaš okean i odeš u USA.

PS: Ako kažeš kako je ovo slabo i da hoćeš jaču mašinu ima da te odmah banujem :D :p

Hvala delimire!
Inace sam odustao od geila i 22 viewsonica,pa cu pokusati ddr400 samsung i neki drugi monitor...
Hteo sam jos da te pitam:
Sta je bolji izbor uz ddr400 i amd 2000+:
Kd7 ili Kx7?

Hvala!

Prvo pitanje šta će ti DDR400 na KX7 ploči? Ta ploča podržava asihroni rad sa DDR333 (PC2700) memorijom. Da bi iskoristio potencijal takve memorije moraš da otključaš procesor. Ako umeš da otključaš CPU onda spustiš množilac (iz BIOS-a, npr. staviš 8.5) i setuješ 200 MHz FSB-a i staviš memoriju na sinhroni rad (tj. 200 MHz što je ustvari DDR400)

Drugi problem je što tu memoriju nećeš nigde naći kod nas. Znači kupi sebi lepo Samsung ili Kingston DDR333 ili DDR266.

Neću da govorim o onome što se još nije ni pojavilo (KD7).

!

Dobro,onda koji CE BITI bolji izbor,kad se POJAVI- Kd7 ili Kx7 ako racunam xp 2000+ i ddr400?

Mislim da je najpametnije da malo razmislis oko konfiguracije. Nema potrebe da kupujes ni 2000+ ni DDR400, s obzirom da cene harvera vrtoglavo padaju, glupo je da das 150+ € za procesor i priblizno toliko za memoriju (kada ce za par meseci biti duplo jeftinije). Najisplativija a brza kombinacija bi ti bila Abit KX7-333 (ili 333R ako ti treba RAID) i 1600+ (ali da ti neko odabere dobar primerak, ima ljudi na forumu koji bi to uradili) i Samsung DDR333 (najbolje bi bilo kada bi nasao original Samsung modul, ne samo samsug chipovi). Za monitor mislim da je odlican izbor Viewsonic 19" neki iz P serije (na tome ne bi stedeo jer se ta komponenta najredje menja a najvise kosta). Za diskove sasvim svejedno, neki od novih maxtora 60GB ce ti dobro doci. Za kuler slobodno uzmi TT9 ili jos bolje TT7+. Kao trenutno najisplativija kartica ako gledas brzinu bila bi neka od GF4Ti4200 karti (neki Abit ili Prolink s obzirom na cenu i kvalitet). Mozda ti neke od ovih stvari ne odgovaraju, ali gadjam napamet posto nisi rekao za koju ces namenu koristiti racunar.
Ajd'

Hvala!

Za sada sledece:
1.Abit Kd7 400
2.DDR 400 Samsung
3.ViewSonic p90f
4.xp2000+

A mozda se i desi da ako bude bilo peskupo (vise od 2200 eu cela konf.) u trneutku kada budem kupovao,najverovatnije cu uzeti:
1.Abit kx7
2.DDR 333 Samsung
3.Neki viewsonic slabiji ili cak samsung
4.1800+

A da li mi mozete reci kada ce se pojaviti kd7 i koliko ce da kosta
i koliko ce tacno (ili bar prilike) kostati Geforce 5 iz najjace serije (verovatno titanium) ?Hoce li biti vise od 400 eu ili ne?

Hvala na strpljenju:wave;

!

Ah da!Umalo da zaboravim:
Komp bi koristio za igranje,i to verovatno bez o/c nicega :)!

Pa nacekaces se za KD7 jer ih jos nema u prodaji ni u USA. A za NV30 cena ce sigurno biti u nivou ostalih GF-ova kada su se prvi put pojavili. Najbolje je sada da pazaris masinu, a posle ti je lako za upgrade. Ako cekas, nikada neces kupiti comp jer ce stalno nesto bolje da izlazi.

!

Graficku mogu jednostavno da kupim i da ubodem!A plocu bih morao da prodam,pa kupujem a uz to i mozda memoriju,tako da upgrade ne bi bio bas lak!:(

Nazad
Vrh Dno