Šta je novo?

razlike izmedju P III procesora?

Wega

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2000
Poena
604
do sada sam imao p iii na 550 slot procesor sa 512 kesa 100mhz 2,0v nedavno sam naleteo na p iii 733 socket sa 256 kesa 133mhz 1,65v, problem je sto to radi nekako isto :) jel' moguce da je vise kesa na onom prvom "bolje", "isto" kao i vise megaherca na ovom drugom?

i kako najbolje da ih uporedim, sa kojim testovima, i onaj prvi mi radi posao ali sto da se ne menja :)

pozdrav

Prvi je katmai, taj tvoj je najbrzi takav P3.
Novi je Coppermine EB i kes mu za razliku od prvog radi na brzini procesora, kod Katmai-a radi na polovini.
Ne znam kako ti je sve isto, Copper bi morao da bude osetno brzi.
Recimo 30% u procesorski zahtevnim aplikacijama.

Pozdrav!

Rotiraj u Photoshopu neku ogromnu TIFF sliku (200-300mb), ako imash linux kompajliraj kernel, meri svako vreme, nacrtaj grafik, itd.

Posto Sale voli da pazi gde ce Silver da pogresi, jedna kratka napomena - poslednji katmai je radio na 600MHz, ne na 550 (samo zachikavanja radi :d ).

Sasa je napisao(la):
Prvi je katmai, taj tvoj je najbrzi takav P3.
Novi je Coppermine EB i kes mu za razliku od prvog radi na brzini procesora, kod Katmai-a radi na polovini.
Ne znam kako ti je sve isto, Copper bi morao da bude osetno brzi.
Recimo 30% u procesorski zahtevnim aplikacijama.

Pozdrav!

BTW, Coppermine je odradjen u 0.18 mikrona, tako da bi trebalo bolje i da se klokuje.

Pa na zalost ne, posto je ovaj na 133MHz magitrali :(

Wega je napisao(la):
do sada sam imao p iii na 550 slot procesor sa 512 kesa 100mhz 2,0v nedavno sam naleteo na p iii 733 socket sa 256 kesa 133mhz 1,65v, problem je sto to radi nekako isto :) jel' moguce da je vise kesa na onom prvom "bolje", "isto" kao i vise megaherca na ovom drugom?

i kako najbolje da ih uporedim, sa kojim testovima, i onaj prvi mi radi posao ali sto da se ne menja :)

pozdrav

Ma pusti bilo koji DviX film i meri zauzece prc-a...
Trebalo bi da je "novi" skoro duplo brzi (100%!).

Ja sam ortaku prodao 733 (256kb cache) umesto njegove 500 (512kb cache) i isto se zalio da nema nikakvih dobitaka u performansama. BTW - koliko znaci kes - Drugova trojka sa 512kb cache-a je drala Celeron 1.7GHz u igricama. BF1942 na trojci ide glatko u 800x600, a na Celiju secka i u 640x480. Ploce su naravno razlicite (mada MSI u oba slucaja), na prvoj 256MB SDRAM-a, na drugoj isto DDR-a. GF4MX440 i HD-i na 7200rmp.

ma celeron je djubre, kad nemas sta da ubodes u masinu a treba ti slika na monitoru onda bodes celeron :)

Vrh Dno