Šta je novo?

razlike izmedju navigatora, mozile i fenixa

Iguana

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
danas sam skinuo mozilu 1.3 a pre dva meseca netscape 7 i ovako ne mogu da kazem koje su razlike a svi mi kazu da je mozila bolja. Zasto je , ako je , mozila bolja od netscape i u cemu se razlikuje od netscape-a.Znam da je mozila engine i netscape-a.U cemu se ova dva programa razlikuju i kakvi su u poredjenju sa phoenix-om?

silvereye je napisao(la):
danas sam skinuo mozilu 1.3 a pre dva meseca netscape 7 i ovako ne mogu da kazem koje su razlike a svi mi kazu da je mozila bolja. Zasto je , ako je , mozila bolja od netscape i u cemu se razlikuje od netscape-a.Znam da je mozila engine i netscape-a.U cemu se ova dva programa razlikuju i kakvi su u poredjenju sa phoenix-om?

Meni najbitnije:
manja,
brza,
i ista kao u Linux-u,

pa se lako covek navikne.

Netscape je grubo receno nasminkana Mozilla. Inace koristim Netscape dosta dugo i sve bi bilo ok da mi ne pravi problem sa keshom. Da li je to i kod tebe slucaj i kako resavas taj problem?

Netscape je baziran na starijem buildu Mozille tako da je moj glas uvek za Mozillu.

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Netscape je grubo receno nasminkana Mozilla. Inace koristim Netscape dosta dugo i sve bi bilo ok da mi ne pravi problem sa keshom. Da li je to i kod tebe slucaj i kako resavas taj problem?

Kakvih problema?

Da nije to ono kad promenis velicinu i mesto cahche-a - izgubi se prvobitni sadrzaj, a?

To i ne resavam, kako bi rekli iz MS-a,

" ...isn't bug, it is a features ..."

zormanic je napisao(la):
Kakvih problema?

Da nije to ono kad promenis velicinu i mesto cahche-a - izgubi se prvobitni sadrzaj, a?

To i ne resavam, kako bi rekli iz MS-a,

" ...isn't bug, it is a features ..."
Kao sto rekoh koristim Netscape od kad znam za Internet. Koristio sam gomilu verzija, pocevsi od 4.73 pa do ove trenutne 7.01. Zalosno je sto moram da kazem da je kesh jedino korektno radio sa verzijom 4.73 i to uz legendarni Netsonic (pre koliko je to bilo??). Sve ostale verzije (6.1, 6.2, 7.01 sigurno sam i zaboravio neku) su pravile probeme i to uvek iste. Tipicni problemi su bili (i sad su) da upamti samo oko 65-75% strana koje posetim (i to nikad one koje mi bas trebaju - Marfijev zakon), da kesh jedino radi kad je u “compare the page in the cache to the page on the network” cekirano NEVER, sto znaci da uvek moram da klikcem “reload”, da mu nekad dune da mi izbrise kompletan kesh bez razloga, da to isto uradi ako npr resetujem racunar dok je pomenuti browser podignut itd. itd. Pokusao sam i sa Mozillom, medjutim i ona pravi slicne probleme. Zato sam na kraju zavrsio na browseru koji nikad nisam voleo, a ciji kesh radi perfektno – IE6 (i to sa cekiranom opcijom AUTOMATICALLY). Tragicno je sto neko ko pretenduje da ugrozi neprikosnoveni IE ne moze da sredi da mu kesh radi kako treba i to iz verzije u verziju. Medjutim ja se i dalje nadam…:)
A da, voli da radi i to sto si naveo.

Roy Jones Jr. je napisao(la):
...Zato sam na kraju zavrsio na browseru koji nikad nisam voleo, a ciji kesh radi perfektno – IE6...
Ain`t life a bitch

Vrh Dno