Šta je novo?

Hardver Razlike izmedju Kingston memorija

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Broker

Čuven
Učlanjen(a)
24.09.2003
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Biram koju ću memoriju da uzmem za ploču ASRock B550M Pro4.

Gledam Kingston module od 16 GB/3200MHz. Ima ih podosta a razlike u ceni su prilične. Kad gledam karakteristike, ne vidim u čemu je stvar. Sve mi izgledaju iste.

Kako izabrati?

Biram koju ću memoriju da uzmem za ploču ASRock B550M Pro4.

Gledam Kingston module od 16 GB/3200MHz. Ima ih podosta a razlike u ceni su prilične. Kad gledam karakteristike, ne vidim u čemu je stvar. Sve mi izgledaju iste.

Kako izabrati?

Uglavnom Ryzen više voli Kingston Fury u odnosu na Kingston Predator, tj barem je tako ranije bilo sa pločama B450 i slično. Za B550 nisam siguran (i sam imam 2x8 GB Kinston Fury 3200 MHz, radila je besprekorno sa B450 Tomahawk Max (dok ploča nije otegla papke), i sada sa Asus B550, samo se učita xmp profil i teraj).

@CountMike

Znaci nista neobicno?

Posto je ova memorija nova iz kingston kutije, racunar je vidi kao hynix - hyundai electroics...
kingston ni jedno slovo osim nalepnica

Nisam nikad imao ovaj slucaj...:unsure:

Ne znam koliko puta treba da ti se objašnjava...
Hynix, Micron i Samsung su 3 glavna proizvođača RAM čipova i koju god memoriju da uzmeš, od bilo kog brenda, pokazaće jedno od ta 3 imena kad se "očita" jer su njihovi čipovi u njima...
Isto ti je sa napajanjima - koje god da uzmeš, komponente u njima je napravila jedna od nekoliko OEM firmi.
Kad kupiš Audi auto, delove su napravile razne podizvođačke firme, sastavljeni su u Audijevim fabrikama i na tržište je izašao pod Audi brendom.

Kingston nije direktni proizvođač memorije, Kingston je brend koji je kupio čipove i PCB na veliko, i prodaje gotov proizvod pod svojim imenom, kao i mnogi drugi. Pročitaj na netu šta je OEM umesto da od muve praviš slona, iznalaziš teorije zavere i iščuđavaš se kroz višestruke postove...

Ja i dalje mislim da vi mene ne razumete...

OEM je kada stvar proizvede jedan proizvodjac a potpise je drugi.

Kada u dell racunar ugradi foxconn plocu to je i dalje dellov racunar,
Ili ako nadjete foxconn plocu u asusovoj kutiji to je asusov proizvod....

kada se na kingstonov ram ugradi hynix memorijski modul to je kingstonova memorija...
I to je sve u redu... ali kod mene nije taj slucaj

Od kingstona je ovde samo kutija i nalepnica!

okacio sam screenshot gde se vidi "manufacturer hynix" od kingstona ni pomena nema.

Naravno nije ovo sve tako strasno ali lici da je ovo uvoznik malo prepakovao....
nema logike da kingston nije potpisao svoj proizvod ma ciji da su memorijski moduli na njemu.

Nazad
Vrh Dno