Šta je novo?

Razlika u zvuku između Xora i Pioneera?

Bamboos team

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2002
Poena
604
Molim da mi neko argumentvano odgovori da li postoji razlka u reprodukciji muzičkih CD-a između Xora i Pioneera 380(2850)? Na ovom forumu sam pročitao i jedno i drugo, tj da postoji i da ne postoji. Ja imam stariji Toshibin DVD i nisam zadovoljan kako zvuči. Upoređivao sam ga sa Xorom 415 od koga je mnogo lošiji. Da li je razlika imeđu 380 setice i skupljih modela samo u reprodukciji novih audio formata?

Ja sam imao xoro 415 i ima uzasan audio izlaz.Bez detalja,tup i jedva da zadovoljava.Svaki danas kinez ima audio opcije i profilisane ekvilajzere,efekte i sl.Xoro je tu "trubadur"...tj.ne valja.....ja imam solidnu 5.1 opremu i morao sam xoro da ratosiljam.Poshto je xoro chist kinez(nije nemac,finac i sl.) nije mi samo jasno kako nisu stavili ono sto su drugi kosooki stavili davno...ne preporuchujem ti ga...uzasan audio chip...pihhhhhhhhhhhhhhhhh

'Izem ti ja tu "solidnu opremu" kad ne koristis digitalni izlaz! :d

Čovek lepo pita : koja je razlika u zvuku CD kada se pušta preko ovih DVD plejera, a ne 5.1 ...6.1 ...7.1 zvuk. :smash:

Ja sam odgovorio DARK SIDE-u, a sto se tice zvuka CDa... e pa i za to koristim digitalni izlaz... :D

Anyway, i najslabiji CD plejer ima bolji zvuk na analognom izlazu od svih ovih DVD plejera iz ekonomske klase, tako da ako nekoga zanima kvalitetan zvuk ili se koristi eksterni DAC sa DVD-em ili se pazari CD plejer. ;) Npr. Xoro ima drasticno losiji analogni izlaz od Yamaha CD plejera najnize klase - CDX-393.

@DARK SIDE
Tek sad videh...
Kakvi bre crni ekvilajzeri za audio out na DVD/CD plejeru??? :d
'Oces i predpojacalo? :d

Imash profilisane ekvilajzere u software-u dvd playera...imash i efekte,koncert,live,living room i sl.to xoro nema iako svaki kinez ima..o tome sam prichao...ja sam otkachio xoro i stavio xwave 9200,posle weg 1518 ,lg i josh neke i svi su bili daleko bolji od xoro 415.O tome pricham...

plus je i zvuk siromashan tj.sa nedovoljno detalja pogotovo u srednjim tonovima na xoro 415..valjda sam sad jasan i nemoram da crtam valjda......

Ma, OK je druze, nemo' da se zestis... :D

Kad kazes da imas solidnu 5.1 opremu, podrazumeva se da je tu ukljucen A/V Receiver iz bar ekonomske klase koji obavezno podrazumeva digital in, a onda ti je bukvalno svaki DVD plejer isti (sto se tice zvuka!)...

Poenta je u tome da ako neko nema dovoljno dobro ozvucenje nece primetiti neku razliku, osim ako nije bas neki blagi ocaj. E sad posebna prica je sto ce vecina da kaze da je zvuk "bolji" ako ima nabudzen bass i visoke, tj. "loudness" efekat. Zato je mnogima ATP3 ektra 2.1 sistem za komp, mada "se saplete" cim se pusti neka normalna muzika (dao sam samo primer - za te pare stoji da je nevezano za to best-buy).

Onaj ko ima ozbiljnije ozvucenje od DVD plejera ne ocekuje da mu izigrava CD plejer, vec koristi A/V receiver/poseban DAC uz koriscenje S/PDIF-a i zaobilazenje internog DAC-a DVD plejera.

To sto ti navodis odredjene efekte to je smejurija koja treba da pokrije mane zvucnika/pojacala i u principu ne sluzi nicemu. Meni su svi ekvilajzeri (ukljucujuci i bass/treble) kontrole na kompu/receiveru na totalnom flat-u i tako najbolje zvuci, jednostavno jer je pravljeno da tako zvuci. Filmove takodje gledam bez kojekakvih Yamaha-inih efekata na receiver-u vec u cistom Dolby Digital-u ili DTS-u. Za Xoro se podrazumeva sirov PCM.

p.s. Ocigledno imamo razlicite zahteve i standarde sto se tice kvaliteta zvuka i ja to postujem... ;)

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Ocigledno imamo razlicite zahteve i standarde sto se tice kvaliteta zvuka i ja to postujem... ;)
eh... ovo je the ultimate truth ;) evo, ja sam npr par puta slusao audio CD na Xoro415, a preko zvucnika TVa (ne mogu da se setim oznake, ali jedan od novijih Samsung 72cm, 100Hz) i bilo mi je sasvim OK... bas kao i mp3, DVD ili DivX... jednostavno, meni ne trebaju ni dodatni zvucnici, ni neka pojacala etc...

zato je i teske precizno odgovoriti na naslov ovog threada! jednostavno, covek mora da lepo ode u prodavnicu (ili kod nekoga), da stavi CD i poslusa, pa da sam razmisli...

Da pojasnim, zbog nedostatka novca prinuđen sam da koristim DVD kao CD. Inače imam Yamahin AV risiver i Jamo studio 180 zvučnike. Učinilo mi se da Xoro ima drastično bolji analogni stereo izlaz od mog Toshiba DVD-a. Pa je pitanje da li Pioneer 380 na pr. ima bolji analogni stereo izlaz?

Pa, crni Bambusu :D, koj' ce ti 'andrak :d analogni izlaz???

Povezi bilo koji DVD, tj. tu Toshiba-u optickim/koaksijalnim kablom na S/PDIF Yamaha-e i da te Bog vidi! ;)

poz.

Ma vidi.Sve je to OK.Ja to nemam jer nemam novca.Sta imam?Ono sto vecina uglavnom i ima : dvd,i 5.1 sistem zvucnika.E sad :eek:tkacim xoro pa ubacim drugi dvd sa istim koncertom i velika razlika u kvalitetu.E sad onaj ko ima ono sto ti prichash njega boli uvo za xoro-vu siromasniju ponudu u tom smislu.Ali nama koji imamo samo neki shugavi kineski dvd i digital dolby speaker system znachi kakav je zvuk iz dvd i dali ima efekte.Meni to lepo zvuchi za ovaj novac.U tom smlislu sam rekao i to stoji : da xoro ima siromashan zvuk posebno u srednjem opsegu.
EH,a da ima chicha para ja bih nabudzio katastrofu od par hiljada EU i uzivao bih.Na zalost plate drzavnih sluzbenika nisu visoke pa se krpim ekonomskim budzetom kad je u pitanju HI tech u domu mome. :S:

ps.imam inache technics su 610 i JAMO studio 135 zvucnike ali otkad imam micro lab h 500 ne slusham ih uopshte...pa ti vidi zashto..

Ma to za pare se kod nas podrazumeva... Nazalost... :(

"Besedu" :D sam poceo bas iz razloga koji je posle isplivao na povrsinu, a to je da mnogi uopste ne razmisljaju o digitalnoj vezi, iako imaju mogucnosti za nju...

poz. :wave:

Poslednja izmena:
Tako je Delija! Još večeras ću probati sa kaksijalnim izlazom. Jednostavno sam išao linijom manjeg otpora. Hvala!!!

kaksijalnim izlazom.
:D :d
imam ja izlaz ali nemam ulaz...mada za 330 eu ima yamaha nov av recever 457.Vredi razmisljati da se chovek stegne i ushtedi nekako.Nakachish 6 komada zvuchnika,shibnesh mu digitalni ulaz i uzivash.. :banana:

Poslednja izmena:
'Ebi ga...
Da zivimo u normalnoj drzavi mogao bi od jedne plate da zacepis... :S:

Pa zvuk je sa koaksijalnog (pošto moja Toshiba nema optički) digitalnog izlaza izvanredan. Sada sa postavlja drugo pitanje, pošto sam ja karabudžio neki koaksijalac i lemio činčeve. Da li svaki kvalitetniji činč kabl (na nekim pakovanjima ako se ne varam i piše da su za digitalni ili analogni signal) može da se upotrebi u tu svrhu, pošto je ovaj koji sam pravio gadan? :,,:

Ako je dobar kontakt, ovo ti radi posao. ;)
Ja koristim 5m mikrofonskog koaksijalca sa pozlacenim konektorima koje sam naravno sam lemio.

Osnovna karakteristika digitalnog signala je da je vrlo otporan na smetnje.

p.s. Eto, bez ikakvog ulaganja si dobio zvuk bolji nego sto bi dobio bilo kojim DVD plejerom uz koriscenje analogne veze! ;)

Možda ovo nije pravo masto, ali moram da pitam:kakva je razlika u kvalitetu zvuka između kvalitetnih audio kartica,integrisanih kodeka na pločama i ovih DVD,DivX,....... plejera? Molim neku komparaciju pod uslovom da se sve sluša na kvalitetnom HiFi sistemu.

DARK SIDE je napisao(la):
:D :d
imam ja izlaz ali nemam ulaz...mada za 330 eu ima yamaha nov av recever 457.Vredi razmisljati da se chovek stegne i ushtedi nekako.Nakachish 6 komada zvuchnika,shibnesh mu digitalni ulaz i uzivash.. :banana:

Naravno da sam mislio na koaksijalni izlaz iz DVD-a. Ne moraš da se hvataš za svako progutano slovo. Bre?!!!? J bi ga uvek me je to nerviralo.

bandzo je napisao(la):
Možda ovo nije pravo masto, ali moram da pitam:kakva je razlika u kvalitetu zvuka između kvalitetnih audio kartica,integrisanih kodeka na pločama i ovih DVD,DivX,....... plejera? Molim neku komparaciju pod uslovom da se sve sluša na kvalitetnom HiFi sistemu.

Da ne ulazim u dublju pricu (stvarno me mrzi :d), sa digitalnim izlazom (tj ako se zaobilazi DAC na pomenutim uredjajima) ako slusas mp3 na kompu i na DVD plejeru ne sme da bude razlike. U slucaju koriscenja analognog izlaza veliku ulogu igra kvalitet ugradjenog DAC-a (digital/analog converter).

p.s. Ne kontam sta podrazumevas pod "integrisanim kodecima na plocama"??? :p

Ja mislim da ima razlike šta generiše digitalni izlaz - posebno mp3.. Muzičke kartice imaju različite drajvere, ekvilajzere itd.. pošto zvuk generisan u kompjuteru prolazi kroz mixer muzičke kartice krajnji rezultat zavisi od mnogo čega.
Ideja digitalnog izlaza je da šalje iste nule i jedinice u spoljni dekoder i to funkcioniše, ali pošto muzička kartica obrađuje signal na drugi način to nisu iste nule i jedinice koje će poslati DVD player ili neka druga muzička kartica.
MP3 pušten na risiver sa kompjutera i sa DVD-a zato zvuči sasvim drugačije.

To je tacno, al' uvek mozes da poiskljucujes sve ekvilajzere, sto sam podrazumevao.

radax je napisao(la):
Ja mislim da ima razlike šta generiše digitalni izlaz - posebno mp3.. Muzičke kartice imaju različite drajvere, ekvilajzere itd.. pošto zvuk generisan u kompjuteru prolazi kroz mixer muzičke kartice krajnji rezultat zavisi od mnogo čega.
Ideja digitalnog izlaza je da šalje iste nule i jedinice u spoljni dekoder i to funkcioniše, ali pošto muzička kartica obrađuje signal na drugi način to nisu iste nule i jedinice koje će poslati DVD player ili neka druga muzička kartica.
MP3 pušten na risiver sa kompjutera i sa DVD-a zato zvuči sasvim drugačije.
Objasni kako drugačije?Šta je boljeg kvaliteta?Podrazumeva se da su svi ekvilajzeri disejblovani!

Delija je napisao(la):
Da ne ulazim u dublju pricu (stvarno me mrzi :d), sa digitalnim izlazom (tj ako se zaobilazi DAC na pomenutim uredjajima) ako slusas mp3 na kompu i na DVD plejeru ne sme da bude razlike. U slucaju koriscenja analognog izlaza veliku ulogu igra kvalitet ugradjenog DAC-a (digital/analog converter).

p.s. Ne kontam sta podrazumevas pod "integrisanim kodecima na plocama"??? :p
Mislio sam na ''integrisanu muziku na pločama''.Da pojasnim, da me interesuje reprodukcija preko analognog izlaza.Koji DVD plejeri imaju kvalitetan analogni izlaz?

Sto skuplje, to bolje... :(

Ako je u pitanju slusanje Audio CD-a, ponavljam se da se vise isplati polovan dobar CD plejer u kombinaciji sa jeftinijim DVD-em.

O ovome sam pisao na drugom threadu ali evo ponovo:

Opticki izlaz na Pioneeru je za 3 klase bolji od koaksijalnog izlaza na EPOX8rda+ ploci (ima SoundStorm). Podrazumeva se da se i jedno i drugo slusa bez ekvilejzera i bilo kakvih efekata.

Vrh Dno