Šta je novo?

Razlika u FPS na XP i WIN7???

yugo

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
319
Mislim stvarno cu da odlepim,nisam ljubitelj win7 ali moj mali komsija jeste (dvoje ih je) zbog igrica...stvarno pomozite...

Znaci uradim mu upgrade grafike...prvi ima X2 6000+BE ATI4850 i 4GB rama,a drugi E6600 i integrusu. i 2GB rama..oboje imaju brze sata HD i brand napajanja...

Ja prvom uzmem GTX460 OC 1GB a njegov 4850 stavim drugom...prvi ide na WIN7(ultimate 64) drugi je zadobvoljan sa XP...Oboje hoce GTA4 i ja im instaliram!

E sad da li me neko zeza ja ne znam,znam da prvi na win7 GTA4 jedva igra sa 22FPS a drugi na XP pici glatko na 35FPS!!!Sve je novo instalirano,defragmentovano i updejtovano i nista nije OC!

Moje pitanje je,da li i koliko to WIN7 oduzima FPS jer pretpostavljam da je usko grlo cpu AMD 6000+...hitman 3 je oko 21FPS average na testu...i koliko cu dobiti ako mu 6000+ zamenim sa phenom2 X4???Pa koliko to WIN7 oduzima od FPS,ja takodje imam GTX460 OC (nemam win7) i grafika je super,jer moguce da tako lose radi sa WIN7...probao sam sa nvidia power na najjace i iskljucen je PCIE power saving u win7 i samo par FPS sam dobio...ako neko ima neki predlog bio bih zahvalan...

CPU je usko grlo. GTA4 traži četiri jezgra da bi radio kako treba.

Da li si prebacio "Power options" u Control Panelu na "High performance"?

Da sve sam prebacio sto sam nasao na netu jer bash nisam poznavaoc win7 ali to je to...da stvar bude gora native rezolucija mu je 12x10 pa 23FPS,znam da je GTA4 lud i cudan ali ipak...cisto imam neki strah da mu stavim phenom2 x4 pa da bude da nije do toga,instaliracu win7 kod mene pa cu da vidim i testiram...zahvaljujem...

AMD X2 6000 jednostavno ubija performanse tog GTX460, mislim da je tu glavni problem, ajd podesi afterburner da ti prikazuje zauzece GPU u igri, tipujem da ce da bude jako malo.

|Da pratio sam,dok nisam stavio high performance i tamo u nvidia control panel na GTA valjda high ili kako vec,GPU nije prelazio 400,sad je na 727 ali samo par frejmova sam dobio time...

Ne mislim na frekvenciju GPu vec na to koliko je u procentima on uposlen, u idealnim uslovima treba da radi sa 95-99%, ako radi sa manje npr 60% znaci da je CPU usko grlo tj ne uposljava grafiku dovoljno, Fermi je poznat po tome da trazi jake procesore da bi pruzio svoj maksimum. Imas u afterburneru da ti prikaze GPU usage pa vidi...

Vrh Dno