Ovako ide prica....
Rodjendan.

Odlucimo ti se mi za EX600X i ja sam poceo da gledam kako da najbolje prodjemo. Tada ga je bilo na 3-4 mesta od kojih je u DESK-u najjeftinije. Znam da je svugde bilo preko 60000 , a jedino u DESK-u ispod toga. Odem tamo u subotu i dobijem informaciju da na MSI ide ta pick-up & return garancija na teritoriji Srbije a sve to mi objasni neki covek koji je valjda kod njih zaduzen za MSI proizvode ili sta vec. Ta garancija podrazumeva da kada ti nesto 'rikne' ti okrenes broj , oni ti dodju na kucnu adresu, odnesu laptop, servisiraju i vrate. Tako je receno a kako to u praksi izgleda kod nas -ne znam.
I sad, dodjem ja u sredu da ga pokupimo posto su tek tad legle pare, kredit je bio u pitanju. 'Ljubazna' prodavacica (koja ocigledno radi za jako male pare) nam lepo napise garanciju na 1 godinu i izda racun. Usput je jako sturo odgovarala na pitanja. Naravno od dvogodisnje garancije ni pomena.
Kada sam to shvatio ja pitam: 'Rekao mi je u subotu taj i taj cika da ide dvogodisnja garancija'.
response: 'Naravno da ne ide.'
'Ali tako mi je receno.'
'Kod nas na laptopove ide jednogodisnja garancija.'
'Pa dobro , ali meni je receno da postoji ta garancija kad pozoves broj telefona... bla,bla,bla...'
'Ko vam je to rekao?'
'Pa ne znam mu ime, tek kolega koji sedi za tim stolom je zvao kolegu koji je dosao i to nam rekao.'
'Sacekajte da proverim.'
Naravno, kolega je dosao i objasnio prodavacici da sa MSI lapotopovima ide takva i takva garancija i upisali su podatke na MSI-jev garantni list.
Epilog:
Imas jednu godinu garancije kod DESK-a i kod njih nosis laptop na servis.
Imas dve godine garancije kod MSI i njih zoves telefonom.
Valjda mozes da biras koga ces da zoves, to sam zaboravio da pitam.
Sto se tice refleksije , ne smatram sebe za velikog poznavaoca mogucnosti ekrana ali rekao bih da se meni ekran prilicno svidja. Ekran na mom laptopu je mat dok je ekran na EX600X prilicno svetao i 'glossy'. Nisam primetio refleksiju i ekran je jedna od stvari koje mi se svidjaju na njemu ali moje 'oko' je laicko.