Šta je novo?

Razlika izmedju LG 32LG2000 i 32LH2000

Solesoslav

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
535
Koja je razlika izmedju LG LCD 32LG2000/32LG2100 i LG LCD 32LH2000 i zashto je drugi jeftiniji kada ima naizgled bolje karakteristike od prva dva.

32LH2000 je nesto noviji model. Ono sto sam primetio kod svih LH modela (a da me jako nervira) je to da su paneli prilicno labavi (nisu cvrsti, setaju kada se dodirnu prstom). Naravno, ovo je iskustvo iz dve radnje gde sam ih gledao, ne mora da znaci da je svuda tako. Zapravo sa LH7000 nije taj slucaj, ali kod ostalih se panel jednostavno ugima unazad kada se prstom dodirne. Prilicno iritantno.

Sto se tice kvaliteta prikaza, cisto sumnjam da oko moze da vidi razliku. Neka detaljnija testiranja bi mozda i dala neki konkretan rezultat, mada u toj cenovnoj klasi, mislim da su razlike minorne. U svakom slucaju, i jedan i drugi su bolji izbor (po meni) od Samsungove alternative u toj cenovnoj klasi (LE32-B350 i LE32-B450).

Da li se i na 32lg2000 moze "otkljucati" usb port kao lh2000?

Kako? :) Ona kombinacija (menu+ok,ako sam dobro zapamtio) za ulazak u servisni meni ne radi...

Koji se standardi/formati dobijaju otkljuchavanjem USB porta?

govorim za LHxxxx i LF25x0 seriju, posto je to provereno
kombinacija tastera nije menu+ok, nego ok+ok (menu+menu bolje ne dirajte, teze je za snalazenje, lakse cete nesto zeznuti). i taj ok+ok (5 sekundi) radi samo na firmware 3.15 i stariji, pa je neophodno prvo odraditi downgrade za hack, pa posle upgrade...

dobija se "svasta nesto"
mp3/aac muzicki plajer
jpg (verovatno, mislim mozda, i ostale odomacene formate... ali nisam probao) viewer
avi/divx/mov/mkv video player (sto se tiche kontejnera, tj. formata fajla)
unutar ovih formata moze biti video i slika u standardnim divx/xvid/h.264/x264... i mp3/ac3/aac formatima..

sve u svemu, imas integrisani divx/mkv plejer u televizoru... ne moras da kupujes posebni. s tim da ovaj integrisani u televizoru je u klasi blue-ray plejera jer pusta 720p/1080p x264 filmove koje "pozajmljujemo" sa neta. naravno, sve to vazi za lh/lf25xx seriju..... jer je proizvedena za potrebe trzista u 2009. godini.. stariji modeli imaju slabije procesora, pa u najboljem slucaju mozete dobiti podrsku samo za klasicne divx/dvd formate ili , jos gore, samo za mp3 muziku/jpg slike.

Juce je moj brat uzeo 32LH2000 jel moze neko da mi kaze, kako da pustim film sa usb? Da li treba da se otkljuca usb port jer vidim da ima neka prica o tome, ali ja se stvarno ne razumem u to? Kada ubacim usb u tv nemam nikakvu reakciju, a na usb treperi par sekundi lampica kao da ga je tv ucitao....Ako mogu neke instrukcije, bila bih vam punooo zahvalna....

Poslednja izmena od urednika:
Uzeo sam i ja sad, upravo cale nameshta. Kako da znam koja mi je verzija firmware-a i kako da je downgradujem? Takodje me zanima shta donosi novi firmware.

aman citajte ljudi onaj topic sto sam napisao u proslom postu... SVE pise

Ja odradim OK na daljincu i pritisnem OK na TV-u, ali ne radi nishta. To verovatno znachi da imam novi firmware, zar ne?

samo ti citaj sta tamo pise, da se ne ponavljamo.. nemoj da si lenj... :)
bez ljutnje, ali vise ces nauciti ako poslusas savet

Dobro, sve sam lepo shvatio, samo kad sam video da nishta ne reaguje pomislio sam da ipak proverim na netu da nisam neshto pogreshio. Anyway, znash li gde mogu da skinem stari firmware?
P.S.Nigde ne pishe shta donosi novi firmware.

nikad i nece... ako LG nastavi sa politikom da ne objavljuje history/changelog
:)

na nama je da otkrijemo, mislim ja licno necu - ali citam forume i pratim sta drugi pisu...
uglavnom, nijedan firmware za LG nisam instalirao na nevidjeno, sachekao sam reakcije na netu, da li je sve u redu

sto se tiche starog firmware-a, pogledaj linkove, sad se ni ja ne secam vise u onoj temi sto sam tipreporucio.. ako nema vidi na netu.. neko ce valjda okachiti

xWoLf hvalaaaa ti punoooo, punoooo, evo tek sada imam vremena da probam sve to, pa javljam!!!!!!

Nazad
Vrh Dno