Šta je novo?

Razlika izmedju GF2 MX400 i GF2 Ti200

Music Mag

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2002
Poena
619
Koja je razlika izmedju ovih kartica (naravno Titanium je bolja) ali u cemu i kakve cu prednosti da imam ako uzmem Ti200 >>
Konkretno radi se o Chaintech AGP G220/T (GeForce2 Ti200, 32 MB, TV-out) i Chaintech AGP RIA4/64/T (GeForceMX400, 64 MB, TV-Out) !!!

Sta da uzmem >??

Najveca razlika je u memoriji koje koriste. MX400 koristi SDRam a GF2 Ti koristi brzi DDR. Razlika se primecuje vec od 800X600 i to znacajno (zavisi koja je igra u pitanju). O kvalitetu chaintech grafickih kartica nisam kompetentan da komentarisem (nadam se da nisu kao ploce istog proizvodjaca :D ;) ).

Pozdrav:)

Ako si bas resio da uzmes Chaintech, onda svakako GF2 TI. Sto rece Omnik zbog brze i bolje memorije a i brzine samog cipa. MX 400 radi na 166/200Mhz, a GF2 TI 200(400)/250Mhz.

Hvala na objasnjenima !!!:D

E sad sta je po vama bolja kupovina:

Chaintech AGP G220/T (GeForce2 Ti200, 32 MB, TV-out)

vs.

Gainward GeForce4 PowerPack PRO/600 TV (GF4 MX440 ?? valjda)

S obzirom da je GF4 skuplja za okruglo 90 DM .. (sve sa porezom)

Music Mag je napisao(la):
Koja je razlika izmedju ovih kartica (naravno Titanium je bolja) ali u cemu i kakve cu prednosti da imam ako uzmem Ti200 >>
Konkretno radi se o Chaintech AGP G220/T (GeForce2 Ti200, 32 MB, TV-out) i Chaintech AGP RIA4/64/T (GeForceMX400, 64 MB, TV-Out) !!!

Sta da uzmem >??

Ako je mala razlika bolje uzmi GF2Ti. Prvo, brzza je, narocito u 32-bita. Drugo, trebalo bi da je 2D bolji kod Ti modela nego kod MX400 kartica. Trece, 32 Mb je sasvim dovoljno za sve programe i igre koji se trenutno koriste, tako da ti tih 64 Mb na MX400 apsolutno nicemu ne sluzi.
A za drugu dilemu, ako je razlika 90 DM, bolje je uzeti GF2Ti.
Da je razlika 20-30 DM, bolje bi bilo GF4 MX440.

POsto mi je TV - Out veoma bitan, da li mozda da se opredelim za neku Ati varijantu umesto nVidia GF2Ti ... npr. Radeon 7500 ili 8500 ... Zna li neko kolika je cena 7500 i 8500 ... Citao sam da je na GF4 MX TV-Out jako kvalitetan, skoro kao Ati-jev .. >>? Sad sam u dilemi dali GF4 MX440 ili Radeon 7500 ili mozda GF2Ti gde je TV-Out nesto losiji...

Re: Re: Razlika izmedju GF2 MX400 i GF2 Ti200

notax je napisao(la):
Trece, 32 Mb je sasvim dovoljno za sve programe i igre koji se trenutno koriste, tako da ti tih 64 Mb na MX400 apsolutno nicemu ne sluzi.

Ovo nije 100% tacno. Neke igre, uglavnom simulacije letenja poput FLY II ili IL2 Sturmovik, traze 64MB na grafickoj da bi se ukljucile detaljne texture kad pomenute igre izgledaju daleko bolje. Naravno, to je sitnica. Ali nije bas da 32MB vise ne sluzi ama bas nicemu.

Re: Re: Re: Razlika izmedju GF2 MX400 i GF2 Ti200

omnik je napisao(la):
Ovo nije 100% tacno. Neke igre, uglavnom simulacije letenja poput FLY II ili IL2 Sturmovik, traze 64MB na grafickoj da bi se ukljucile detaljne texture kad pomenute igre izgledaju daleko bolje. Naravno, to je sitnica. Ali nije bas da 32MB vise ne sluzi ama bas nicemu.

To sto si ti napisao nije 100% tacno, jer da bi mogao komotno da igra igre u 1280x1024 ili vecoj rezoluciji sa max. texturama potreban je snazniji graficki procesor nego sto je GF2Ti i brza memorija, sto ce reci, DA sa 64 Mb ce moci da namesti visoku rezoluciju sa max. detaljima, ali nece moci da je igra sa normalnim frame rate-om, tako da to nicemu i nesluzi, kao sto sam u prethodnom postu i napisao. A 64 Mb na GF2 kartama je za one koji se loze da im treba, kao sto je i GF4 MX440 na americkom trzistu mnogo prodavaniji nego GF3Ti200, zato sto je obrazlozenje "pametnih" kupaca, da je bolje zato sto je broj 4 veci od broja 3, pa to znaci da je i kartica bolja, novija i brza.

Re: Re: Re: Re: Razlika izmedju GF2 MX400 i GF2 Ti200

notax je napisao(la):
To sto si ti napisao nije 100% tacno, jer da bi mogao komotno da igra igre u 1280x1024 ili vecoj rezoluciji sa max. texturama potreban je snazniji graficki procesor nego sto je GF2Ti i brza memorija, sto ce reci, DA sa 64 Mb ce moci da namesti visoku rezoluciju sa max. detaljima, ali nece moci da je igra sa normalnim frame rate-om, tako da to nicemu i nesluzi, kao sto sam u prethodnom postu i napisao. A 64 Mb na GF2 kartama je za one koji se loze da im treba, kao sto je i GF4 MX440 na americkom trzistu mnogo prodavaniji nego GF3Ti200, zato sto je obrazlozenje "pametnih" kupaca, da je bolje zato sto je broj 4 veci od broja 3, pa to znaci da je i kartica bolja, novija i brza.
Razlike ima vec u 1024*768.Moha takodje pravi razliku izmedju 32 i 64 mb rama.Cak i sada vec stari q3 kada se iskljuci kompresija pravi na nekim mapama razliku(u igranju NE timedemo...)Nema tu nikakve veze sa lozenjem.Ralike nema u q2,half life i slicnim(starijim igrama) igrama, to mislim na gf2/pro/ti a gf2mx400 je danas svakako smesna kartica. Koliko se ja secam to je(obican mx) ekonomska klasa 2000.god a sada je 2002

Zna li neko dokle bi smeo da OC, sada vec mnogo matoru nVidia Vantu 8 Mb... koja je default 100 Mhz za core i 125 MHz za memoriju... Trenutno je drzim na 105/135 Mhz ??

Vrh Dno