Šta je novo?

Razlika izmedju ddr2 533 i 667

-[ExcorCist]-

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Kratko i jasno htedoh da pitam upucjene kolika je razlika u realnim aplikacija u koriscjenju corsair 1gb 533 i 667. Procesor je AMD 3800 X2 AM2 i maticna je Asus M2N-E.

Ma manje vise su iste memorije u pitanju. Verovatno si primetio da su 533 sa cl4 a 667 sa cl5 sto prakticno znaci da kada 533 opustis latencije radice kao 667 :wave:

Ako si uzeo AMD potrazi ili Transcend DDR667 ili Kingmax "Mars" DDR667 (one u finom pakovanju). Ici ce ti na svakoj ploci "opusteno" 800Mhz. Izbegavaj PQI 533 (ima svega i svacega, razlicitih cipova... uzas) jer je on svojevrsna lutrija, uglavnom sa negativnim ishodom.
Mozes potraziti i Kingston (imas o njima dosta pisanja), ali samo sa odredjenim cipovima, pa ces morati da obilazis radnje po gradu, a izbor bas i nije neki. U poslednje vreme pravi hit je Transcend DDR800 koji i nije tako skup, a moze da ide na intelu olako na 1000Mhz (AMD nesto manje 900-950). Takt memorije na DDR2 AMD je najvazniji, pusti ti tajminge 1T i tako to, vijaj takt ;)

@GoranM

Kako se snalaze transcend-i sa deliocima 533 i 400?

Btw, ne fali nista ni corsairu http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=111781

Dobro. Koristio sam i 533 i 400, mada sam sa cini mi se mnoziocem 9 i setovanjem 400 imao sitnih problema da ne prijavljuje dobar takt procesora pri boot-u (120MHz), a u win i u CPU-Z je sve OK. Naravno to mi nije bilo interesantno jer tada memorija na npr. 2700MHz za CPU radi na svega 600MHz, a ovako sa 11x256=2816Mhz (1.4V za CPU) radi uz 667 setovanje na 805Mhz pri 2.05V, dakle vrlo "opusteno".
Nesto razmisljam da je DDR800 transcend sigurno nesto bolji od ove memorije (DDR667) koja na oko 830Mhz "posustaje" na mojoj ploci. Verujem da radi bolje na intelu, ali to je vec druga prica. U svakom slucaju ko kupi nece pogresiti, naprotiv!

Dobro. Koristio sam i 533 i 400, mada sam sa cini mi se mnoziocem 9 i setovanjem 400 imao sitnih problema da ne prijavljuje dobar takt procesora pri boot-u (120MHz), a u win i u CPU-Z je sve OK. Naravno to mi nije bilo interesantno jer tada memorija na npr. 2700MHz za CPU radi na svega 600MHz, a ovako sa 11x256=2816Mhz (1.4V za CPU) radi uz 667 setovanje na 805Mhz pri 2.05V, dakle vrlo "opusteno".
Nesto razmisljam da je DDR800 transcend sigurno nesto bolji od ove memorije (DDR667) koja na oko 830Mhz "posustaje" na mojoj ploci. Verujem da radi bolje na intelu, ali to je vec druga prica. U svakom slucaju ko kupi nece pogresiti, naprotiv!

Posustaje na 830 cl4 ili cl5 i na koliko volti?

830 CL5 uz 2.1V, sa 2.2V gasi masinu trenutno po boot-u. Verovatno ploca ima neku "meru zastite" i pored toga sto nudi napon do 2.5V :crash:

Prosto je neverovatno kako se razlicite memorije razlicito ponasaju na razlicitim masinama :p3xrazlicito:p. To je stvarno "slab", rezultat, a mnogi su ovde nahvalili tu memoriju.
Ajde ako neko ima ovu mem. neka je istestira i nek postuje rezove ovde.

Poslednja izmena:
Koliko prolaza ili koliko vremena si vozio GM?

2 prolaza ja mislim. Za vise nisam imao vremena. I da, sve memorije sam testirao i na Intel platformi.

@Misko
Da, u pravu si. :D Nisam previse obracao paznju na rezultate sinoc, radio je copy/paste.

BTW, ponovo sam pogledao tabelu sa svim rezultatima i Corsair je tamo zaista bio za nijansu gori od npr. Crucial Value i Transcend DDR2 PC2-6400 value modula.

PS> sto je najgore od svega, ta tabela sa rezultatima nije usla u tekst. verovatno cu je negde okacim, pre ili kasnije.

Poslednja izmena:
Vrh Dno