Šta je novo?

Razlika izmedju 940BF i 931BF

Shifter

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2005
Poena
319
Zanima me koja je razlika izmedju ova dva samsung monitora sa 2ms. Posto cene su im gotovo identicne, pa me zanima samo neko ko je imao priliku da koristi ili da testira oba monitora ako moze da mi kaze koja je razlika i koji mi preporucuje izmedju ova dva modela.
Jedino sto sam ja nasao je da kako kaze zvanicni Samsung sajt "Comined with a 2000:1 Dynamic Contrast ratio and our exclusive Magic Bright III™, MagicColor™ and MagicTune™ technologies, movies and games have never looked so good."
931BF ima neki 2000:1 Dynamic Contrast dok mu u specifikacijama stoji
"Contrast Ratio (Typical):700:1"

evo i linka za oba monitora:
940BF http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS19HADKBEXAA.asp?page=Specifications

931BF http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS19MEDSFXAA.asp?page=Specifications

Trenutno imam 931bf,ali sam imao prilike da koristim i 940...Moje misljenje,mada mozda subjektivno,je da je 931bf malo bolji...Nekako mi se cini,da li zbog kontrasta,da li zbog neceg drugog,da 931bf imam bolju sliku...Naravno mnogo lepse mi izgleda dizajn 931bf iako ti se uvec cini da se radi o 17-ici a ne o 19-ici...Sve u svemu,mislim da neces pogresiti,bilo koji da uzmes...Obavezno trazi da isprobas monitor,jer na nekim imas bas izrazeno probijanje po ivicama,mada ni to neces primecivati posle deset dana koriscenja

Ja imam 940BF i mogu ti reci da je extra ali sam citao negde da je ipak 931BF malo bolji, tako da bih ja na tvom mestu uzeo njega, ako su im iste cene. U svakom slucaju neces pogresiti koji god da uzmes.

Pre 2 dana sam kupio 931bf, sto se tice kasnjenja nema ni reci D od duhova... Slika je ostra... Ja sam zadovoljan...

Poz

Nek ti je sa srecom i zelim ti da nepronadjes nikada nijedan bp na njemu :wave:

Sad sam slucajno lutao nesto netom i naleteo na monitor BENQ FP93GX i procitao da je stvarno dobar za gamer-e, meni ce uglavnom trebati najvise za igre CS i filmove pa me zanima kakav je ovaj monitor u poredjenju sa Samsunogm 940BF i 931BF s'obzirom da je 30ak eura jeftiniji.

Sad sam slucajno lutao nesto netom i naleteo na monitor BENQ FP93GX i procitao da je stvarno dobar za gamer-e, meni ce uglavnom trebati najvise za igre CS i filmove pa me zanima kakav je ovaj monitor u poredjenju sa Samsunogm 940BF i 931BF s'obzirom da je 30ak eura jeftiniji.

I ja sam negde naleteo da je taj monitor (Benq) extra za te pare, mada ja bi radije dao jos 30e i uzeo proverenog samsunga :smash: :wave:

Nije samsung tako proveren brand ;) Uzmi shta je najbolji odnos shta dobijesh/lova , mani se tripa o samsungu. Tretiraj ga kao i bilo koju drugu firmu. Samsung stvarno vredi samo u TOP klasama.

Ne znam sta se tebi svidja vise ali je meni 931 mnogo lepsi nije zato sto je moj stvarno, pogledaj FP93GX od pozadi i vidi one odsecene ivice nekako mi to ne izgleda bas, to me je verovatno i oteralo od kupovine istog:) ...

A ako ti to nije bitno onda uzmi BenQ jer ces ustedeti neki "novac"...

Pa kada bi bar nekoliko njih potvrdilo da je dobar ovaj Benq onda bi ga uzeo, ali ovako bi radije isao na Samsung kombinaciju.

Najbolje da odete i da sami vidite i jedne i druge i da uzmete ono sto vam odgovara.Taj benq sam video i nije mi se svidela plastika,cini mi se da nije ni prici 931bf,ali sve je to stvar ukusa.Uostalom dosta ljudi ne gleda toliko spolja,vec kvalitet slike.Najvaznije je da,monitor koji kupujete,isprobate i vidite da li vam odgovara...

Najbolje da odete i da sami vidite i jedne i druge i da uzmete ono sto vam odgovara.Taj benq sam video i nije mi se svidela plastika,cini mi se da nije ni prici 931bf,ali sve je to stvar ukusa.Uostalom dosta ljudi ne gleda toliko spolja,vec kvalitet slike.Najvaznije je da,monitor koji kupujete,isprobate i vidite da li vam odgovara...

A neki ne gledaju ni kvalitet slike vec samo velicinu displeja i cenu.

Nazad
Vrh Dno