Šta je novo?

razlika ASUS A8N-E i A8NE-FM(OEM)

sasamil

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2005
Poena
319
1. ASUS A8N-E S-939 nForce4 Ultra A64/64FX
2. ASUS A8NE-FM(OEM) S-939 nForce4 A64/64FX

u cemu je razlika izmedju ove dve ploce osim sto je ova druga 20E jeftinija dali su jednaki occ potencijali?
Do koliko ide HTT na prvoj?

ASUS A8NE-FM(OEM) S-939 zaobidjite u sirokom luku...

ASUS A8NE-FM(OEM) S-939 abortus

ASUS A8NE-FM(OEM) S-939 je slikovito receno :smoke: abortus A8N-E. Nacisto je osakacena nikako je ne kupovatii!!!!!!

P.S. Ja inace imam ASUS A8N-E i ploca je sasvim OK!

PoZdRaV

Poslednja izmena:
A8N-E je sasvim korektna ploca. Butuje i preko 300MHz. Mislim da je htela kod mene na 340! Layout je fin, ventilator zameni odmah (bucan je), ima jedan open PCI-E slot (4x), pa ce sa novim forceware-om moci da radi SLI! Sve u svemu dobra kupovina....

ajde korisnici koji imaju asus A8N-E da kazu kolika im je temperatura ploce. Meni je oko 42 pri zatvorenom kucistu.

pozdrav

Koja ti je to temperatura? Ploca ima tri senzora, prvi je procesor, drugi chipset, a treci je valjda onaj koji te zanima.
Trenutno stanje kod mene:
40, 35, 29.
Zatvoreno kuciste.

u asus pc probe ide ovako:
prvi je cpu temperature - tu mi je oko 38
drugi je MB temperature- to bi trebalo da je temperatura ploce.Meni je tu 40 a ide do 44 malo mi je to mnogo. Kolika je vama ta MB temperature, to me najvise zanima

evo i slike nasta mislim

Prilozi

• mb temperature.JPG
    mb temperature.JPG
    133.5 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
Ajd' sad si me naterao da instaliram pc probe...
Ipak je to bila ona druga temperatura.

Prilozi

• pcprobe.jpg
    pcprobe.jpg
    42.6 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
e hvala to me je interesovalo. Kod mene je ta MB temperatura malo veca, a ne znam zasto

pozdrav

Ne znam kakva ti je vantilacija u kucistu. Kako se krece temperatura ako ga drzis otvorenog?

sa otvorenim kucistem taj MB je 40 stepeni. Kad zatvorim kuciste ide i na 45. Malo mi je mnogo da je takva temperatura za plocu. Inace u kucistu imam 2 ventilatora: jedan hladi hard disk a drugi hladi memoriju. Koliko se tebi krece temperatura za plocu?

pozdrav

Evo trenutno je 34 stepena i u principu malo varira.
Kuciste je zatvoreno, ali ima jedan ventilator koji uduvava sa strane preko graficke karte, pa je moguce da poboljsava cirkulaciju i oko chipseta.

da li ti taj ventilator stoji tamo gde je napajanje(ispod) pa uduvava vazduh ili ti stoji na vratima od kucista pa duva ka ploci? I jos jedno da li ti taj ventilator duva ka ventilatoru od chipsete ili ne?

pozdrav

Sad sam pogledao da budem siguran.
Ventilator je na bocnoj strani kucista i kao sto sam vec rekao duva preko graficke karte, ali prilicno direktno duva i na kuler chipseta, tako da je vrlo moguce da mu dodatno obara temperaturu.

ok, morao bi i ja da ubacim jedan ventilator da ga malo hladi, medjutim javlja mi se problem molex konektora posto su mi skoro svi popunjeni. Da li postoji neki adapter koji na sebi ima vise tih konektora.

pozdrav

Imas kvalitetne ventilatore za kuciste, normalna cena negde oko 250-270 dinara, ili je bar bila prosle godine, koji na sebi imaju dva konektora, tako da prakticno ne zauzimaju prostor po tom pitanju.

Serbianboss je napisao(la):
ok, morao bi i ja da ubacim jedan ventilator da ga malo hladi, medjutim javlja mi se problem molex konektora posto su mi skoro svi popunjeni. Da li postoji neki adapter koji na sebi ima vise tih konektora.
Ja sam ovaj uboo u jedan od fan konektora na ploci, ionako ih ima vise nego dovoljno.

to je i meni neki da palo na pamet. Jesili kupio mali ventilator(kao za chipset) i njega si uboo u taj konektor na ploci

pozdrav

Serbianboss je napisao(la):
to je i meni neki da palo na pamet. Jesili kupio mali ventilator(kao za chipset) i njega si uboo u taj konektor na ploci
Ne, uzeo sam standardnu 'devetku' i montirao na vec predvidjeno mesto na stranici kucista. Uglavnom sada svi ventilatori imaju te male konektore, a eventualno dolaze sa produzetkom koji moze da se zakaci na veliki molex.

evo ja sam sad kupio mali ventilator za chipset i stavio ga sa strane kucista tako da otpozadi duva na chipset.Taj ventilator sam nakacio na plocu tamo kod SATA konektora. Videcemo kako ce da radi.

Recimi da li sme ta devetka da se stavi na taj mali konektor?

pozdrav

Ko mene su idle za CPU 30 C i za Motherboard 29C
Posle 5 sati rada temp je CPU 34C i Motherboard 33C
Promenio sam chipset cooler sa coolermaster-ov hladnjakom, i na bocnoj strani imam 8icu (vazduh ide na chipset i graficku) i nazad jednu 12icu

PS.Hteo sam da stavim attacment sa Pc-probe temp ali ne daje mi tu opciju

Poslednja izmena:
zato ti je niska temperatura MB jer prakticno imas 3 ventilatora.

Da li se mozda secas kolika ti je bila temperatura MB pre nego sto si promenio cooler za chipset.

Temperatura idle je bila skoro ista i za proc kao i za motherboard (29-31C), samo sto u full load umeo je i do 37C (za chipset). Sa Coolermaster hladnjakom i bez 8ice sa strane temp za chipset je bila 42-45C ako se dobro secam.

Poslednja izmena:
znaci itebi je temperatura za chipset bila 45 stepeni. Meni je cak znalo da ide i do 47 za chipset. Medjutim stavio sam cooler masterov chipset iza ploce kod chipseta i temp je oko 35 stepeni za MB. Razmisljam uskoro i da skinem ono ****** od kulera za chipset

Da, ali sa Coolermaster-ov hladnjakom i bez da radi 8ica je bila 45C. Sa originalnom-om cooler-om je bila 37-38C u full load-u.

Evo citam thread jer nazalost cu mozda morati da kupujem sto jeftiniju
nF4 plocu (nebitna prica zasto).
Dakle konkretno sta nedostaje toj ploci A8NE-FM, Sata kontroleri, mrezna
kartica, FireWire mi u ovom slucaju nisu bitni.
Da li je ploca bagovita, ima gadne tripove ili jednostavno nema nista od
opreme ?
poz

konkretno ploca je mATX formata nepostoji zvanicna podrska na ASUS sajtu nema novijih rev biosa... cisto sumnjam da je sa njom moguce overklokovati

Dakle radi stabilno na default setovanjima i nema nekih izrazenih bagova ?

Radi taj FM vise nego dobro, bez brige Tarmi.

To sto se ne svidja ljudima ovako na oko jer je mala i bez mogucnosti jedne nF4-Ultra ploce (AN8-E) nije problem ploce vec ljudi koji ne kapiraju da nekome ne treba ploca za o/c niti 3+3 PCI/PCI-E slota.
Kome treba jeftina s939 ploca da radi, A8NE-FM je upravo.

Masovno ljudi ne vide mogucnost da neko drugi ima drugacije zelja, potrebe i mogucnosti.

To mi treba da znam, dakle ploca radi !
Hvala.
Pozdrav

Vrh Dno