Šta je novo?

Razlicite temperature istog procesora!!?

Jeco

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
604
Vidim da ste vec slicnu stvar razmatrali ali ovo je totalna glupost:

Temp. Durona 1000 na ASUS A7V133-M u toku 6-o casovnog rada u zatvorenom kucistu ne prelazi 43 C dok na MSI KT3 ULTRA za 10-ak minuta dolazi na 55 C. (Ovo se sve desavalo prosle sedmice)

Zadnjih par dana sam imao priliku da probam Duron na 950 na 3 razklicite ploce (ASUS A7V133-M, ASUS A7V266-E, ABIT KT7).
Temp. na ASUS A7V266-E dostizala je 54 stepena super brzo dok na ostale dve nije presla 42 (ABIT 40).

P.S. Na svim plocama je bio isti qler sem na MSI (TT 6Cu);)

Ovo za MSI nemam pojma, ali za A7V-266 E znam pouzdano (posto je imam) da prijavljuje za oko 10C vecu temperaturu od ostalih "normalnih" ploca.
To je zato sto ploca manje ili vise "uspesno" pokusava da cita temperaturu iz jezgra procesora, preko internog senzora u slucaju Palomina, u slucaju Durona bog te pita kako...uglavnom ploca, ako si primetio, uopste nema termalnu diodu ispod procesora na sredini socket-a, pa otud tolike razlike u "prijavljenoj" temperaturi.
Proveri samo da li je THEMCPU jumper na poziciji Athlon/Duron, jer je na onoj drugoj poziciji situacija jos gora...

Koliko znam, temperatura zavisi i od BIOS-a. tj. u koji režim rada BIOS postavlja procesor. Tada bi trebalo da bude određene razlike u praznom hodu, i do 10 stepeni, dok pod punim opterećenjem bi trebalo da bude male razlike.

Naravno, ako ploča ima neprecizan regulator....

Koje je BIOS najbolji za ASUS ploce ja imam pocetni 1.0A...

Nazad
Vrh Dno