Šta je novo?

Razer Hydra motion controller (Portal 2 gameplay)

Ivan®

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
855
[YOUTUBE]EnF5q4NmVLs&feature=player_embedded#![/YOUTUBE]

Mene zanima cena Hydre i da li ce imati podrsku za druge igre. FPS ove recimo

da ne otvaram novu temu.. evo jos jednog novog kontrolera :)

[youtube]NkK5X_r7tmY[/youtube]

meni je ovo jako lose,kako su mislili da uhvatis "joypad mode" a da pritom sa druge strane prstima ne klikces mouse1 ili 2 ?

Da si bio na zvaničnom sajtu, video bi da igraju Left for dead 2. ;)

Ok je to ali bi bilo bitno da ovaj motion controller ne padne u zaborav kad izadje i drugi developeri ako ne budu zeleli da ugrade podrsku za njega.
Bas bi voleo da zazivi Hydra, ali sam skeptican. Sad sam se setio da sam pre par nedelja da sam cuo na PC Gamer podcastu kao kroz maglu da su rekli da ocekuju cenu od 250$...........:(

Meni je svakako interesanan proizvod i gledaću da ga kupim. Jedan od načina kako smršati uz računar. :d

Ok je to ali bi bilo bitno da ovaj motion controller ne padne u zaborav kad izadje i drugi developeri ako ne budu zeleli da ugrade podrsku za njega.
Bas bi voleo da zazivi Hydra, ali sam skeptican. Sad sam se setio da sam pre par nedelja da sam cuo na PC Gamer podcastu kao kroz maglu da su rekli da ocekuju cenu od 250$...........:(

Portal 2 i Hydra ce u paketu kostati oko 100$/€.

Portal 2 i Hydra ce u paketu kostati oko 100$/€.

Il to sigurno Jovy? Mozes izvor da navedes? Ako je to istina to je fenomenalno. Al ne verujem jer razer je to. Misevi 80$, tastature 100$ i kako da hydra sa onom crnom kutijom (risiverom) koja se stavlja na sto kosta 50$+50$ za portal 2?

zna razer da mora da bude konkurentan. izbacili su i Onza gamepad koji kosta isto koliko i originalni ms za xbox 360.
100$ za igru i kontroler mi deluje nemoguce. 100evra mozda, mada i dalje nategnuto(pogotovo sto ima i exclusive content).

Il to sigurno Jovy? Mozes izvor da navedes? Ako je to istina to je fenomenalno. Al ne verujem jer razer je to. Misevi 80$, tastature 100$ i kako da hydra sa onom crnom kutijom (risiverom) koja se stavlja na sto kosta 50$+50$ za portal 2?
http://www.benchmark.rs/benchmark-vesti/gejming/razer-hydra-i-portal-2-u-paketu.html

Sto ne znaci da ce samo kontroler kostati ~50$. Verujem da sa Portalom zele da u startu sto vise ljudi dodje do ovo sprave i vidi koliko je dobra, a Portal 2 je savrsena igra za demonstraciju njegovih mogucnosti, narocito dodatni sadrzaj za igru koji ce pokazati pun potencijal Hydra-e.

Ako mu cena bude do 80-100$ (a sto da ne i 50$ :)), bice ok, sve preko toga je preskupo za neko omasovljavanje na trzistu.

Voleo bih da ova ili slicne spravice u bliskoj buducnosti postanu standard u PC gamingu ili makar alternativa za tastaturu i misa.

Mozes izvor da navedes?

http://www.rockpapershotgun.com/2011/01/09/razer-hydra-gets-own-portal-2-version/

Voleo bih da ova ili slicne spravice u bliskoj buducnosti postanu standard u PC gamingu ili makar alternativa za tastaturu i misa.

Bilo bi dobro kada bi se igre počeli dizajnirati da iskoriste prednosti analogne kontrole što se tiče kretanja. Čak i ako je analog standard na konzolama, maltene sve igre su dizajnirane oko "digitalnih" kontrola. Koliki mi je poznato, od iole novijih igara jedino ranije SC igre pre Convictiona koriste prednosti analoga. Na m&t mora da se koristi ili točkić miša ili tasteri kao workaround za modifikator brzine kretanja, dok je preko gamepada više direktna/prirodnija kontrola Semovog kretanja. Takođe, sa WASD/ESDF je kretanje ograničeno u 8 pravaca relativno u odnosu na poziciju miša. Kao što i npr. CoD4 "double-tap" na konzolama dosta govori o hendikepiranosti DA što se tiče nišanjenja. Sa druge strane, digitalne kontrole imaju svoje prednosti, npr. dodge/circle/strafe jump u Quake-u/UT-u ili rocket strafe/surf u TF2 bi bilo nemoguće ili vrlo teško izvesti na gamepadu.

Poslednja izmena:
Mnogo mi se svidja ovaj Hydra kontroler. Nadam se da ce dobrom cenom i sa par dobrih igrara stvoriti bazu pa ce podrska u igrama stici sama po sebi.
Treba da standardizuju stvar i da kasnije samo menjaju odziv i domet i sl. tako da se sve igre mogu igrati i na prvoj verziji kontrolera.

Nazad
Vrh Dno