Šta je novo?

Razdvojena tastatura!

buky

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2004
Poena
619
Hitno mi je potrebna tastatura koja je fizicki razdvojena na dva dela. Ako neko ima da prodaje ili zna gde da je nadjem neka mi se javi na pm.Hitno!Hitno!

ako pod razdvojenim smatras posebno tastatura, posebno numericka, video sam pre par nedelja u hg-spotu

Logitech diNovo...ali moraš da se otvoriš malo više za nju :)
Druga varijanta ti je da uzmeš recimo Zippy posebno tastaturicu bez numeričkog dela i posebno numerički deo koji ide na USB.

Poslednja izmena:
Ne verujem da covek misli na razdvojenu tastaturu Logitech diNovo tipa vec na tastaturu sa odvojenim delom koji korisiti leva i desna ruka..........tipa Logitech® Cordless Desktop® Comfort........... koja je super tastatura mada malo krcka plastika ali nije strasno, to je i jedina zamerka koju imam. Pozitivne strane su da je enter veliki, backspace veliki, a home, end, insert, del, page up i down su na svom mestu........ (raspored koji meni odgovara) naravno ima i verzija sa malim enter tasterom i nesto drugacijim rasporedom. F dugmici su grupisani po pet a ne po cetri tastera.
Ima ergonomski oslonac za dlanove koji se moze odvojiti od tastature sto znaci nekima koji to ne vole...........
BTW..........jezivo skupa.......... mada se vec moze naci nesto povoljnije.........
Ipak za te pare se dobije bezicna tastatura i mis.............. (ne znam kakav je mis za igranje i koliko traje baterija)

Microsoft je imao takodje slicne modele pa pogledaj i njih ali meni se ne dopadaju, ni raspored ni plastika koja krcka previse isto je cini mi se i kod jeftinijh i kod skupljih modela .......... ali je jeftinija i to prilicno a moze se kupiti bez misa (cini mi se) za razliku od Logitech® Cordless Desktop® Comfort modela......... pa mis mozes ili zadrzati omiljeni postojeci ili kupiti po zelji.......

Ranije je bilo da se nadje i Chicony tastatura tog tipa ali odavno generalno ne videh chicony u prodaji....... pojeli ih ostali brendovi............. kao nekada do j... cherry tastature.......... klik sa tvrdim tasterima.......... izuzetno precizne........ bas sam voleo tu jednu tastaturu......... a zvuk........eeeeeeeeee

Logitech® Cordless Desktop® Comfort mozes naci tj. bilo ih je nekada u Pyramid-i na Beogradskom sajmu za nesto manje od 100 eur.
Za Microsoft znam da imas u knjizari Plato na kraju Knez Mihajlove i to sigurno jer sam bash sinoc bio tamo ......... u sivo-bez kombinaciji......... cenu na zalost ne znam..........

Nadam se da pomogoh..........

Poslednja izmena:
hm oa neznam ali ja mislim da je on mislio na fizicki razdvojenu tastaturu kao zippy ali neznam..imam neko staru ibm-ovu tastaturu ..meni koristi vec dugooo vremena!!!!

Pole... ja imam 2 natural MS tastature (klasicnu belu i onu sivo belu) i zakon su u svakom pogledu...
nisam jos probao logi do 50eu koji moze da se poredi... raspored je nsesto sto se covek navikne, a kad se jednom navikne, gadi se na obicnu tastaturu.. cak i mis koji je isao uz nju je bolji (veci, precizniji i izdrzljiviji) od onih logija za 10-tak eu... naravno kuci koristim mx510... jedina zamerka: obavezno dizanje nozica, a one same su vrlo osetljive... neko od kolega mi je zamalo slomio jednu i sad mi je tastatura santava |[ secam se one prve natural tastature... to je tek bila haos tastatura... puna plastika pune debljine, otrpilike 3-4 puta teza od svega sto ima danas da se uzme... ali je i kostala ko pola racunara... tastature se definitivno ne prave vise tako...
sledece ciljam onu lepu novu crnu, isto natural... 50$ ali kontam da vredi

imao sam i tog chiconya (11eu u adi), kad nije bilo MS-a, solidna je tastatura... problem je sto su spaceovi razdvojeni, pa bi desni koji koristim 99% vremena posle jedno 3 meseca definitivno otkazao (ipak je to 20-tak udaraca palcem u minuti kad ne sto radim, mojim sitnim slabasnim rucicama), ali za 11eu nije losa... prodao sam je za 10 i sadasnji vlasnik je zadovoljan...

e sad ako smo off topic i ako coveka zanima ona varijanta da odvaja numericki od ostatka, onda je to druga prica, a te tastature su meni skroz fuj (one male ravne ko na laptopu sto se masa ovde lozila jedno vreme...) u svakom slucaju nisu za nekog ko ko ja provodi 12-14 sati dnevno pred racunarom

daniejel00............hehe...........
Ma ok ali me nervira mali enter na tim ms natural i mnogo me nervira krckanje plastike ali mnogo.......... me nervira.........napisah ti to............. sto ti kazes nema vise tastatura kao nekada to je tacno.......... ni preciznih ni sa onim lepim klikom........hehehe
ima nekih high tech tastatura ali su po 200 USD.......ako se ne varam mozda cak i vise
za koje ne verujem da krckaju............ evo link www.kinesis-ergo.com
moj favorit je Adventage USB crna verzija........ da bi se ovde navikao tako brzo na raspored......hehehe

Ma naravno da se navines na raspored............slazem se...........to odvojena leva i desna strana ali mislio sam na ostatak tastature ......... jer ponekad ne zelim da se navikavam vec samo da nastavim da kuckam............
a volim kada su na vrhu home i end (mnogo koristim) pa insert (jer ga jako retko koristim) page up (korisitim umereno.....pregled fotki) pa delete (redje ali koristim) pa page down (korisitim umereno.....pregled fotki).......... itd
a volim i veliki enter jer udarim to dugme onako sa zadovoljstvom na kraju kada zavrsim neki posao..........hehe (a to je skoro nacesce korisceno dugme ako se ne varam)

Ja se ne slazem da su skroz fuj one tanke sa odvojenim numerickim delom.......zbog cinjenice da ako si desnjak onda je koriscenje misa mnogo prijatnije jer je blize sredini pa ti je ruka u prirodnijem polozaju a to se oseca nakon izvesnog vremena u predelu desnog ramena....... takodje cini mi se da se lakse kuca i brze kuca........ samo se treba navici a plus ako imas laptop........ onda to ima jos vise smisla jer brze kucas i na destopu a i na laptopu i nema privikavanja.........
Recimo ja taj deo numericki generalno gledano na klasicnoj tastaturi retko koristim........... ali kapiram logiku zasto je odvojen........ likovi u banci......... koji unose cifre, cifre.......... plus predhodno navedeno..........

Pozdrav.......

Nazad
Vrh Dno