Šta je novo?

Ratel od 2009. kontroliše kvalitet interneta i mobilnih mreža

katics

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2003
Poena
620
Republička agencija za telekomunikacije (Ratel) najavila je da će iduće, 2009. godine početi da kontroliše kvalitet interneta i pokrivenost Srbije signalom mobilne telefonije, televizije i radija.

vise o tome na http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=55001

Joj zivo me zanima na sta ce to da lici....

"Ove ili sledeće godine Ratel će naručiti i opremu za kontrolu kvaliteta interneta koji dobijaju korisnici što će omogućiti i kontrolu telefonskih usluga preko interneta (voip) koje bi sledeće godine već trebalo da budu dozvoljene u Srbiji", naveo je Radunović."

Aj i to da vidimo :)

Poslednja izmena:
Bože, kol'ko nas ovi vole, neće da nas ostave same, stalno su tu, bdiju nad nama...

Sta ce im oprema kada i ptice na grani znaju kakav je (ne)kvalitet interneta u nasoj (nazovi) drzavi...

Poslednja izmena:
Ok, sad je jasna namera 100%, videli su kakvu su osudu u javnosti imali sa pokusajem da bezbrizno opale zakon o prisluskivanju, nisu ocekivali pobunu, medjutim sada uvode perfidni pokusaj, koji ce im 100% uspeti, jer kod nas ljudi reaguju samo kad im ocigledno nesto kazes ili pretis. Ako si perfidan nema im pomoci, sve perfidno prolazi.

Oprema za kontrolu je sprdnja, ovim samo pokusavaju da ozvanice vezu izmedju provajdera i neke sluzbe ma koja bila, a zna se ko ce stojati u pozadini. Odnosno da ozakone povezivanje sa provajderima slovom zakona pod izgovorom o kvalitetu.

Moraju se pod hitno obavestiti Shabic i njegovi saradnici sta se krije iza ovoga.

I uopsteno citav plan sa specifikacijama opreme i nacinom zamisljene kontrole se trebaju predstaviti javnosti.

Kakvu sve mi sprdnju dozivljavamo da je to strasno, sta nas sve ceka pod ovakvom vlascu.

Zar postoji uopste oprema koja meri kvalitet interneta?

Sta je to uopste "dobar kvalitet interneta"? Jel to kad svi korisnici imaju teorijski maksimalni daunloud i aploud... retorika.

Yeah right.

Cini se da je to isto 'ono' od pre nekoliko nedelja samo drugacije 'formulisano'.

Poslednja izmena:
Ne volim da budem vulgaran i prost ali jedu go*na ko i obicno

Secajuci se onog "1.5mb je suluda brzina" rekao bih samo - lele kuku...

Dokle god se ne proda Lelekukum Srbija nema nista od boljih usluga, pa nece vlada da sama sebe kontrolise :d

Upravo tako...Dokle god Lelekom ima monopol(a i mala deca znaju da ga ima)od "kvalitetnog neta"nema ni slovo k...Tako da je sve ovo:"pas laje vetar nosi"

Dobro razumem ja da masa ljudi ne zna sta je kompjuter ni internet a kamoli nesto vise i razumem ja da ovi odozgo su zeljni da imaju vise vise i jos vise i nikad im nije dosta .
ALI bre pa dal oni misle da mi imamamo iq 10 kad se naljutimo 20 pa da mogu da nam serviraju ovakve debilne price...

Dobro razumem ja da masa ljudi ne zna sta je kompjuter ni internet a kamoli nesto vise i razumem ja da ovi odozgo su zeljni da imaju vise vise i jos vise i nikad im nije dosta .
ALI bre pa dal oni misle da mi imamamo iq 10 kad se naljutimo 20 pa da mogu da nam serviraju ovakve debilne price...
Pa...Mislim da da.Samo ima jedna razlika u tome:Oni misle za nas da smo idoti:mad:,a mi smo sigurni za njih da su *****ii:D
Sve u svemu,dok ih drzava brani mogu da rade sta hoce,samo upravu si,ovako nesto stvarno nema smisla...Vreme je da krenemo malo da im spamujemo mailove:d:d

Poslednja izmena:
Nemojte da ste takvi, kontrolisace oni kvalitet vezan za internet usluge... Koliko je kvalitetan novac koji otimaju od Mbita zeljnih gradjana...

Možda će da uvedu cenovnike u fazonu:

- 512/64 (bez proksiranja preko Udbe) - 1599 din
- 512/512 (sa proksiranjem preko Udbe) - 299 din

Onda svi skočimo na ove pakete via Udba, kad ono... Uključiš torrent, a posle 5 min na vratima BUM, BUM, BUM... POLICIJA, OTVARAJ!!!

Ima, onako sa sve bukagijama, da izgradimo koridor 10 do Nove godine. :p

Možda će da uvedu cenovnike u fazonu:

- 512/64 (bez proksiranja preko Udbe) - 1599 din
- 512/512 (sa proksiranjem preko Udbe) - 299 din

Onda svi skočimo na ove pakete via Udba, kad ono... Uključiš torrent, a posle 5 min na vratima BUM, BUM, BUM... POLICIJA, OTVARAJ!!!

Ima, onako sa sve bukagijama, da izgradimo koridor 10 do Nove godine. :p
Ehehehe :d:d:d

Kontrola kvaliteta:wall: kako da nije

Poslednja izmena:
Ma to je švedski TV detektor (ver. 2.0), samo modifikovan za internet :)))
Off topic - jedna radosna vest za sve građane NS-a, danas sa radom prestaje Radio Buca. Jeeeeeee

Onaj zakon o kontrolisanju i snimanju svega nije prosao?

Poslednja izmena:
Samo je preimenovan ili sta? Moze li se negde procitati tekst tog novog predloaga zakona?

Mislim da ovo nije direktno vezano sa 'onim'. Bavi se kontrolom kvaliteta prenosa glasa preko IP mreze. To je ono sto ce nam jako trebati kada se uvede numeracija VOIP saobracaja sto nam odjednom dobri i progresu skloni cika Jova iz RATELa obecava vec za sledecu godinu.
Naravno, kada to napise vesti i tehnologiji neskloni novinar onda to bude kontrola kvaliteta Interneta.

RATEL je trebao ovo da radi od kako je stvoren, ovo je tako proseravanje da ja nemam reci :(

Vrh Dno