Šta je novo?

Rasturena komponenta :(

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Pozdrav.
Uspeo sam da zviznem butinom u otvoreni tray dvd-roma i tom prilikom da izbacim ceo kompjuter koji je radio iz lezista. Naravno sve se odmah zbunilo i poremetilo, smesta je usledilo gasenje i posle nekog vremena sa (ne)zadovoljstvom mogu da konstatujem da ozbiljnijih posledica nije bilo. Sem po Dvd citac.

Problem se manifestuje tako sto tray nece da udje unutra ni pod kojim uslovima :( Sto je jos gore, takvog ga ni bios ne prepoznaje (mada mislim da je to poseldica toga sto ne moze da se uvuce tray pa bios posle par pokusaja prestaje da ga trazi i masina nastavlja dalje da se butuje). Inace lampica se prilikom paljenja regularno pali, tako da mislim da je samo u pitanju mehanicki kvar koji bi se (valjda) mogao popraviti. Najgore od svega je sto su srafovi sitni i tako cvrsto privezani da ni sa jednim od 15 srafcigera iz kuce nisam uspeo da otvorim dvd rom (!!!) ne bih li pokusao sam da uradim nesto.

Tu dolazimo do poente - ima li nekoga ko to zna da popravi i koliko bi kostalo.
Inace citac je Liteon LTD163 (16x/48x)

Ja sam Teack 540E sutnuo i izvadio Tray, ali sam samo prineo citacu, gurnuo malo na unutra i pritisnuo dugme...
Sve je proradilo. Probaj malo, bahci se sa tim dok se neko ne javi da hoce da popravi za pare...

Ja sam jedno prilikom udario rukom moj stari cd creative infra, i ispalo je sa strane lezishte, pa sam ga otvorio i sredio i sve je posle bilo ok... sem shto je bio malkice buchniji pri otvaranju :) ... pokushaj ipak nekako da otvorish dvd, pa da tako sredish... bolje nego da placash nekome...

Videcu sa ortakom da ga otvorimo zajednickim snagama i njegovim alatkama koje su dosta bolje od alata kojim ja raspolazem...

Otvorio sam ga, zvacu te posle :)

Izgleda da moze lako da se sredi... ali prosto moras da vidis sta si mu uradio, jos uvek sam u cudu :)

Operacija okoncana, pacijent je ziv, Geeku dugujem zahvalnost !
Thread dismissed !

Hvala :)

A za ono sto ti dugujem, cucemo se negde posle nove godine :D

Eh steta sto nema fotki od stete koju je opti nacinio.

Pa dobro, hoce li neko kazati sta se desilo? Ja sad sedim na zeravici i svakih 3 minutra osvezavam thread.

Duz vrata ima jedan zljeb, kroz koji u normalnim uslovima ide jedna kukica. Ta kukuca, kada se vrata skroz zatvore, pomera jednu polugu u stranu, koja podize glavu. E, ta kukuca je iskocila, i stalno je pomerala polugu, tako da se pomeranjem vrata pomerala i glava. Naravno, glava se pomeri malo na gore, i dalje ne moze. Uz malo cimanja, iscupao sam vrata :) i uglavio ih kako treba.

Inace, resenje za mehaniku je stvarno odlicno, mnogo bolje nego ono kod teaca sa gumicom i magnetom.

Jel ima neko ko popravlja opticke uredjaje imam ja jedan cd-citac kome je pukla plastican zupcasta letva duzine oko 3.5-5 CM?

Mladen, poslednja stanica 95, blokovi.
Covek radi napajanja, CD/DVD i monitore.

Jel imas neki kontakt za njega, posto ja zivim bas tu gde si naveo :) pa da svratim kod komsije, imam neki neispravan rezac teac 4x4x32 pa da vidim ima li sta od njega :)

1776709
0641730273
660590

A da li znas da li radi Kenwood cd-citace... tj. jel ima delova za njih (zupcanik...)?

E to ne znam.
Coveka sam video sve zajedno tri puta u zivotu... ali je on sve sto mi je uradio - uradio tako ljudski i profesionalno da sam se ja odusevio. Odneses, on uzme tvoj broj telefona i kaze ti kad ce zvati da ti kaze sta je kvar, da li moze da se opravi, kad i za koje pare. I ispostuje.
Dok si kod njega mozes da pitas sve sto te zanima... odogovorice ako zna. Pravi majstor po mojim merilima.
Poslednji put sam bio kod njega, pre godinu dana, njegove ruke bile 10€. Sta god da radi njegove ruke su 10€... na to jos dodas cenu opravke. I imas garanciju na njegov rad... zaboravio sam koliko.
Znam da radi napajanja, CD/DVD i monitore, i mogu mirne duse da ga preporucim svakome...
To je sve sto znam o njemu.

Nista nazvcu pa da vidim... sa cenom novih citaca od oko 15€ mozda nije ni isplativo ista servisirati...

Ne isplati se da izlazis iz stana...

Mare je napisao(la):
Nista nazvcu pa da vidim... sa cenom novih citaca od oko 15€ mozda nije ni isplativo ista servisirati...
OK, ali ja bih ipak ponovo razmislio - ipak je u pitanju Kenwood...

Vrh Dno