Šta je novo?

Raspored zica na PS/2 tastaturama

zzlajoo

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2007
Poena
304
Imam tastaturu na kojoj je odvaljen PS/2 konektor. Sad sam ja nabavio drugi kabal sa PS/2 prikljuckom i hteo sam da ga zalemim na zice od postojece tastature.
Rastavio sam tastaturu da vidim na stampanoj ploci da li ima oznaka zica ali nema.
Posto se boje ne slazu na ta dva kabla probavao sam jedno 20-tak kombinacija ali nisam uspeo :((
Da li neko zna kako bih to mogao da sredim, inace se radi o hp-ovoj tastaturi ako sta znaci?
Da li je mozda problem i zato sto je sad duplo duzi kabal?

Hvala unapred!!!

Imam tastaturu na kojoj je odvaljen PS/2 konektor. Sad sam ja nabavio drugi kabal sa PS/2 prikljuckom i hteo sam da ga zalemim na zice od postojece tastature.
Rastavio sam tastaturu da vidim na stampanoj ploci da li ima oznaka zica ali nema.
Posto se boje ne slazu na ta dva kabla probavao sam jedno 20-tak kombinacija ali nisam uspeo :((
Da li neko zna kako bih to mogao da sredim, inace se radi o hp-ovoj tastaturi ako sta znaci?
Da li je mozda problem i zato sto je sad duplo duzi kabal?

Hvala unapred!!!

http://en.wikipedia.org/wiki/PS/2_connector

Duzina kabla ne bi trebala da bude problem. Sto se tice pinouta, potreban je i pinout tastature sto je malo teze naci... Ako to nesto pomaze, obicno je crvena zica napajanje (VCC), a crna masa (GND). Trebalo bi da ima jos samo dve zice, pa kombinuj...

Vrh Dno