Šta je novo?

Raspored ikona na Desktopu

Abakus

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2007
Poena
304
Imam problem sa rasporedom ikona na Desktopu, naime prilikom svakog restartovanja ili logouta one se poredjaju sa desne strane ispod ikona za diskove i to poravnate bez ikakvog redosleda.

Nije u pitanju "Arrange" nego je stvar u tome sto poneke ikone drzim sa leve strane desktopa a one koje cesto koristim su grupisane u drugom uglu i to se sve posle restarta premesti na desnu stranu.

Znaci, nikad ne ukljucujem "Snap to Grid" i "Arrange" a i kad ukljucim desava se isto.

Poslednja izmena:
Proveri jos jednom da ti je pod Arrange by: odabrano None. To ne bi trebalo da se desava...

Btw. ako imas vise od standardnih ikona na desktopu jos uvek ne razmisljas kao mac user :D A i postoji dobar razlog zasto se ikonice redjaju uz desnu ivicu.

A taj je?

Jedna od prvih stvari je koju win user primeti (posle naopkaog desktopa i naopako postavljenih digmica za gasenje. min. i max. prozora) je da maximize ne razvlaci prozor preko celog ekrana vec seta izmedju dve predefinisane velicine.
Ideja je da se maksimizovan prozor drzi tako da se uz ivicu ekrana ostavi oko 2-3 cm i da tu uvek imas pristup malom delu desktopa. Tu onda u svakom trenutku vidis hdd-ove, cd ako je ubacen, eventualno flash, i deo povrsine koje koristis kao radnu povrsinu (ko je probao da iz neke cocoa aplikacije selektuje tekst i onda ga samo prevuce na desktop, ili kosritio onaj delimican print screen zna na sta mislim).

A da, a zasto bas desno? Pa ljudim je nekako najprirodnije da koriste sredinu i levi deo ekrana pri radu, dok desna strana uglavnom stoji prazna ili se tu drze neke malo manje bitne stvari...

Poslednja izmena:
Pusti Onyx da ti pobriše sve .DS_Store fajlove sa sistema, restartuj mašinu, pa vidi šta se onda dešava...

----

To ovako izgleda

Jedna od prvih stvari je koju win user primeti (posle naopkaog desktopa i naopako postavljenih digmica za gasenje. min. i max. prozora) je da maximize ne razvlaci prozor preko celog ekrana vec seta izmedju dve predefinisane velicine.
Ideja je da se maksimizovan prozor drzi tako da se uz ivicu ekrana ostavi oko 2-3 cm i da tu uvek imas pristup malom delu desktopa. Tu onda u svakom trenutku vidis hdd-ove, cd ako je ubacen, eventualno flash, i deo povrsine koje koristis kao radnu povrsinu (ko je probao da iz neke cocoa aplikacije selektuje tekst i onda ga samo prevuce na desktop, ili kosritio onaj delimican print screen zna na sta mislim).

A da, a zasto bas desno? Pa ljudim je nekako najprirodnije da koriste sredinu i levi deo ekrana pri radu, dok desna strana uglavnom stoji prazna ili se tu drze neke malo manje bitne stvari...

Nije mi potrebna edukacija, hvala. Ja ipak Mac koristim za posao skoro 10 godina.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 173
  • 2.jpg
    2.jpg
    76 KB · Pregleda: 169
Poslednja izmena od urednika:
Izvini, nije mi bila namera da popujem...

Koliko vidim ne prevuce sve ikone, nego vecinu, a poneke ostavi?

Da nisi možda zaključao nešto? Nisam sad pod Macom, ali postoji lock position, ili nešto slično?

btw.
Ovo što tebi radi je slaganje po imenu.

Ipak su bili osteceni DS_store fajlovi, posle njihovog brisanja i restarta stvar se sredila, hvala

Vrh Dno