Šta je novo?

Rar-ovanje sadrzaja foldera ?

Hattala

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2007
Poena
495
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Linuksasi , kako da rarujem sadrzaj celog foldera tj ako neko moze da mi napise liniju koju treba orkucati. Znaci imam folder sa fileovima video1,video2 ...po recimo 1 Gb a kao rezultat bih hteo video1.part01.rar,video1.part02.rar ...po 200 Mb recimo :wall:

Sada koristim ono rar a -v200000 ime imefile ali me mrzi da za svaki file ponovo pisem ili recimo da sedim pored pc i cekam za svaki naredni file . All told .
help :type:

Poslednja izmena:
"rar a arhiva *.* -r -v200000" ?

Poslednja izmena:
Da li se ovim svaki file u folderu posebno raruje ? Ne mogu da probam jer mi je to dedicated serveru a folder ogroman ..da ne pocinjem ,posle nemam pojma da zaustavim..linux n00b :p
recimo folder se zove PQS ..kako bi isla linija ?

fala :d

Ovime se raruju svi fajlovi u trenutnom folderu i svim podfolderima.
Btw, ovo je iz windows komandne linije, mada kapiram da je i na Linux-u isto :)

Probaj sa jednostavnom bash skriptom (ovo sam probao i radi to što ti treba, 'v200m' je za split od 200 mega )

Kod:
#!/bin/bash
for i in *; do
  rar a -v200m "$i.rar" "$i";
done

Ovo podrazumeva da se već nalaziš u PQS folderu (za automatsko prelaženje na sledeči folder treba malo razraditi skriptu (neko će se već javiti), a ja nisam vičan preterano, ovo sam prilagodio skriptu koju koristim za zipovanje sadržaja foldera sa slikama u pojedinačne arhive)

Dakle, kreiraj fajl, npr. 'rarujem' i pejstuj ono gore u njega. Snimi ga i onda mu dozvoli da može da se izvršava

Kod:
$ chmod +x rarujem

Skripta bi trebalo da se prebaci u folder koji je u path-u (npr. /usr/local/bin ), da bi mogao da je pozoveš iz foldera u kom ćeš se nalaziti. Onda samo uđeš u folder, npr PQS i pokreneš 'rarujem'.

Napominjem, za ovaj moj primer je neophodno da si već ušao u folder PQS, u suprotnom može doći do rarovanja svega i svačega hehe...

Moguće je da je neko već izašao sa rešenjem dok sam ovo kucao :D, u svakom slučaju, isprobaj prvo negde u lokalu ono gore, pre nego što prebaciš na server.

Pozdrav

Poslednja izmena:
mozes da probas i ovako nesto:

find . -name \*.avi -execdir rar {} \;

treba dodati switcheve i ne znam dal ce da radi, nisam probao.

Nazad
Vrh Dno