Šta je novo?

raptor cool I ili Vulture Spin. gde?

homoludens

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2003
Poena
619
dakle gde mogu naci jedan od ova dva kulera.
oba se vrte na 2300.
jako mi je bitno da ne bude raptor cool (bez I) koji se vrti na 2700.

Trazim isto ali bih pre uzeo VultureSpin jer je bar po specifikaciji tisi 4 bd.
Ukoliko budes naleteo na neki obavestavaj.

mozes da trazis i Spire WhisperRock IV - identican je Vulture-i... ima ga cak u hot hardware-u ili u malim oglasima za 9E...

Imam ja VultureSpin-a

Poslednja izmena:
Zahvaljujem trx-u na informacijama.
Sta bolje hladi Spire ili Vulture a sta je tise?
Spire je 9 EUR a koliko je Vulture kod tebe Sale i gde da te trazim?

Sale, da nemas mozda Chieftec DX-01BD-U bez napajanja (ali crni ne tamno sivi koji prodaju kao crni) i naravno koja kinta?

Ne postoji crni - crni.
Kad se kaze crni Chieftec, onda se misli na tog sivog.
Nema crnjih Chiefteca.

Ima tih Antec Sonata, ali su meni gadne, a i cena je preko 100€.
Xaser III samo lim je blizu 150.
Od crnih kvalitetnih.
Ima jeftinijih, kojekakvih.

Pozdrav!

Spire VisperRock IV = Speeze Vultura

razlika je samo u finalnoj obradi. meni se sa fotki na site-u vise dopao Spire nego Speeze, pa sam ga pazario, ali ima OCAJNU donju povrsinu!!! nije ni priblizno onom primerku koji je bio u nekom review-u na benchmark-u. tamo je donja porvrsina bila ogledalo, a ovde ne da nije sijala vec je imala veoma izrazene polukruzne tragove od brusilice... ccc... sramota...

sve u svemu, isprobao sam qler takav kakav je i onda sam ga rucno ispolirao (neko je dao detaljno uputstvo za poliranje u nekom od thread-ova o TT12).
verovao ili ne - temperatura u prime-u je posle poliranja pala za citavih 6 STEPENI !!!
nemojte biti lenji i malo se potrudite...

inace, ql-er je VEOMA tih. nikad nisam sreo tisi. moja ploca daje malo veci napon na 12V pa se qler vrteo malo brze nego sto je tebalo. to sam sredio tako sto sam izmedju 12V i qler-a stavio jednu diodu (na njoj ostaje 0.7V). sad je jos tisi 🙂

Znaci primerak za fotografisanje.........hehe........to znaci Speeze Vulturespin ipak.

Sto se poliranja tice znam da radi cudo......citao sam tu i tamo o tome......
Malo je frka da nadjem potrebne stvari za to........sta si koristio ti TRX i koliko je to posla vremenski gledano?

za prvi primerak mi je trebalo 3 sata a za drugi (kad sam se uvezbao 😀 ) sat ipo... koristio sam jednu obicnu smirglu 2000 i jednu vodenu 2000. da sam imao neku obicnu 1200 da pocnem sa njom, bilo bi mnogo brze... samo stavis na staklo i picis...

ne znam da li je speeze bolji sto se tice zavrsne obrade, sli spire je definitvno los!

WhisperRock IV ima providni plasticni fan, plave boje sa metalnim grilom (meni je ruzan).
VultureSpin ima ljubicasti plasticni fan, jos gadniji i to plastican grill.
Raptor je najbolji, ima ne-znam-koji-materijal-ali-je-mnogo-bolji-od-plastike fan i najbolji grill.

Zato ja prebacim FAN sa WhisperRocka III na telo od IV i dobija se najbolji moguci fan, a'la matori raptor, sa jos lepsim grill-om (na WhRocku III je grill malo matiran 🙂).
A na WR III idu ti gadni providno plavi, sa jos gadnijim grillom.
🙂

Pozdrav!

Za TRX-a........
Moram da priznam da mi termini poput smirgla 2000, vodena smirgla 2000 i obicna 1200 ne znace mnogo.......ali predpostavljam da je rec o gruboci, nameni....metal, drvo nacinu upotrebe.....itd
Interesuje me za sta tu sluzi ovaj deo procesa (stavis na staklo i picis...)
Prvo sto mi pada na pamet je naleganje Coolera na CPU.......pojasni mi i to ako nije frka.

Pojasni mi to.......mislis li na klasicno smirglanje s tim sto svaki tip smirgle ima svoju namenu, odnosno neki redosled od grubljih do finijih radova.
Na kraju ide poliranje logicno. Napisi mi sta za sta koristis i kojim redosledom i sto detaljnije odnosno koliko je potrebno da bih razumeo po tvom sudu.
Takodje napisi na sta bih trebao da obratim paznju prilikom rada.....

Hvala za cimanje unapred....

Za Sasu........
Moram priznati da je Raptor Cool 1 super. Tih, nije skup a i izrada je zadovoljavajuca.....mada montaza....
Ja se licno trudim da izbegnem ekspermentisanje ali obozavam da to radim.........

Ipak meni je najbitnije da bude tih pa odatle i interesovanje za VultureSpine koji je po zvanicnoj specifikaciji tisi od Raptora nekih 4 decibela i protok vazduha mu je ako se ne varam nesto bolji.

Izgled van kucista mi nije preterano bitan ali jeste protok.
Nemam par kulera od kojih bih mogao da sastavim jedan po meri.
Razumem perfekcionizam naravno ako je u sluzbi namene i njenog poboljsanja bez gubitka funkcionalnosti i nekih od osobina koji krase pojedine modele.

Reci mi za TT12+ da li je tih na min rpm, odnosno tisi od Vulture ili Raptora (cena mu to nije.....cena se cuje na daleko)?

Pozdrav svima.....

Sta covek da kaze.....perfektno objasnjenje.........i ostvarivo bez previse komplikacija
Samo da li moze da se desi da kuler previse osmirglam.
To ce biti verovatno 0.1 mm ili mozda malo vise. Da li ce snala kulera i dalje dovoljno cvrsto da se drzi za plastiku soketa.
Ili to ionako popuni pasta. To mi je dilema.

Ima li neka posebna pasta koju koristis ili daj sta das.......
Nije to sve isto ali ne verujem da ima prevelikih razlika.......medju ovim kod nas.

Uz speeze se dobija, odnosno nanesena je na kuler......

Pozdrav i hvala trx za cimanje

nasao sam vulture spin u SEA&SKY d.o.o. 011/30.33.696 775 din.
krajnje tih i hladi palomina 1500+ na 53 stepeni u idle i na 57 pri punom opterecenju procesora.
krajnje je nezgodan za namestanje pa zato samo strpljivo i pazljivo.
odozdo ja mislim da bi moglo da bude bolje ispoliran jer se vide koncetricni krugovi zavrsne obrade mada mi deluje prilicno glatko. nisam video desetine kulera pa nemogu ni proceniti kako treba.
naravno sada se javlje drugi problem mali kuler na ploci je bucniji od njega i opasno mi ide na zivce. pa trazim neko resenje za to.

inace vulture spin nigde drugde nisam nasao dok raptora ima tu i tamo.
samo pazite jer nigde nemaju raptor cool I nego samo obican raptor cool koji se ne vrti na 2300 nego na 2700. pa je samim tim i bucniji.

Znam za Vulture nego hoce li to da hladi 2400+ do 3000+ kako treba?
Mislim da na specifikaciji kaze do toliko ako ne i do 3200+.

Nego da li ga neko ima na kojoj konfiguraciji i koja temp, i naravno buka?

meni whisper rock sa diodom i jednom osmicom u kucistu drzi bartona 3000+ ispod 62 stepena u prime-u. na idle-u je oko 50. naravno, posle poliranja 😀

@homoludens:
nista nije glatko dok ne mozes da se ogledas u njemu! ozbiljno.
to sto ces ispolirati i skinuti 0.1mm nece smetati montiranju a poenta je da ce onda izmedju qler-a i cpu-a biti manje paste nego sto bi bilo da nisi ispolirao (u svim onim neravninama). MORA se koristiti staklo da bi povrsina kojom qler naleze na cpu ostala sto ravnije (da ne postane previse konkavna ili konveksna). posto ce samo malo paste osajati - vise manje nije ni bitno koja je.

pole je napisao(la):
Znam za Vulture nego hoce li to da hladi 2400+ do 3000+ kako treba?
Mislim da na specifikaciji kaze do toliko ako ne i do 3200+.

Nego da li ga neko ima na kojoj konfiguraciji i koja temp, i naravno buka?
Imao sam ja nedavno Vulture-a, hladio je bartona na 2150 Mhz u full loadu na max 59 stepeni za zatvorenim kucistem (4 dodatna ventilatora, al je soba prilicno topla); idle oko 50 stepeni. Sad kad sam presao na TT12 max je 48c na 2300Mhz (3200RPM).

Pitanje za Zekiyu.....
1. Koliko je bucan Vulture u odnosu na TT12 na tih 3200?
2. Koliko je TT12 bucan na min.
3. TT Silent Boost citam spec i deluje ok. (jeftiniji je smesno od TT12 da li je tisi....?)

Ne interesuje me OC vec samo tisina.

Jos ta informacija i znacu sta da radim.....

TRX hvala jos jedan put.

pole je napisao(la):
Pitanje za Zekiyu.....
1. Koliko je bucan Vulture u odnosu na TT12 na tih 3200?
2. Koliko je TT12 bucan na min.
3. TT Silent Boost citam spec i deluje ok. (jeftiniji je smesno od TT12 da li je tisi....?)

Ne interesuje me OC vec samo tisina.

Jos ta informacija i znacu sta da radim.....

TRX hvala jos jedan put.
Evo ovako stoje stvari:
Posto imam cetri dodatna kulera koji rade non stop zvuk od TT12 pocinje da se 'uocava' tek preko nekih 3500RPM. Na min TT12 ne drzim bas zbog ove situacije sa dodatnim kulerima (zasto ga nebi drzao na 3200 kad se ne primecuje). Inace na min (oko 2000RPM) njegov zvuk nikome normalnom (nikome sa usima normalne velicine - ~10CM) na ovom svijetu nece smetati!
I ja sam se razmisljao oko TT Silent Boosta (koliko sam vidio na netu - odlican je), al sam uzeo 12 cu bas zbog OC-a ( a moze da bude i veoma tih, ako to zelim, a da odlicno odvodi toplotu jer mu je tijelo Vrhunsko).
Pozdrav

Zekiyu......?
Da li ima smisla davati 4 EUR manje za Silent Boost ili jednostavno uzeti TT12 i staviti ga na min ili je VultureSpin kao duplo jeftiniji i veoma tih bolja opcija..........naravno novcana?
U stvari pravo pitanje je zasto postoji Silent Boost kada je po specifikaciji TT12 isto tako tih na min? Tela i sastav mi deluju identicni. Koliko vidim razlika je samo u fanu.
TT12 ima kuler sa tri pera (vise dizajnom podseca na elisu broda) i verovatno odlican protok samim tim.

Ne moze se porediti kvalitet TT i Speeza ali cena je taman tolika da dodam jos 10 i uzmem Zalman ZM80A-HP...........racionalno gledano niko ne zeli da novac za nesto da bi kasnije govorio imam to i to..........

Tako bih ubio dve muve jednim udarcem.......

Hvala Zekiyu na odgovoru

pole je napisao(la):
Zekiyu......?
Da li ima smisla davati 4 EUR manje za Silent Boost ili jednostavno uzeti TT12 i staviti ga na min ili je VultureSpin kao duplo jeftiniji i veoma tih bolja opcija..........naravno novcana?
U stvari pravo pitanje je zasto postoji Silent Boost kada je po specifikaciji TT12 isto tako tih na min? Tela i sastav mi deluju identicni. Koliko vidim razlika je samo u fanu.
TT12 ima kuler sa tri pera (vise dizajnom podseca na elisu broda) i verovatno odlican protok samim tim.

Ne moze se porediti kvalitet TT i Speeza ali cena je taman tolika da dodam jos 10 i uzmem Zalman ZM80A-HP...........racionalno gledano niko ne zeli da novac za nesto da bi kasnije govorio imam to i to..........

Tako bih ubio dve muve jednim udarcem.......

Hvala Zekiyu na odgovoru
Ako si siguran da te OC ne interesuje uzmi Vulturea i tog Zalmana. A ako se odlucis za drugu varijantu obavezno uzmi TT12 ako je samo 4 eura jeftiniji od S. Boosta!

Sve dileme su resene.......

Danke Zekiyu na odgovoru.

Zaboravio sam i homoludens-a.....hvala covek.....hehe

Nazad
Vrh Dno