Šta je novo?

Rapidshare dozvoljava download sa razlicitih IP adresa

bSecurity

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2002
Poena
660
Vidim da se dosta o tome govorilo poslednjih nedelja da li moze da se koristi nalog sa razlicitih IP adresa pa cak i iz razlicitih drzava.
Odgovor je da nema nikakvih problema i da je to sasvim legitimno i da mogu biti razne IP adrese cak i razne drzave.
Jedino je zabranjeno po forumuma razmjenjivati accounte i linkove sto naravno ne dolazi u obzir.

A sve ovo govori i direktan kontakt sa RS podrskom.

-------Original Message-------

From: RapidShare AG
Date: 8.2.2007 11:11:11
To:
Subject: Re: Question

Dear Zoran,

it isn't a problem to use an account at several pc's or ip's - even if
they're in different countries. But it's forbidden to share the account
with others like post login data in forums.

Best regards,

Rapidshare AG - Support Team
[email protected]
|2596|

Am 06.02.2007 21:11, schrieb:
> I didn't find answer on my question in your automated message. My
> question is:
>
> I want to buy premium account but must to know one thing. In my
> company I have computers on 5 locations. Can I download and
> upload from 5 locaton (possibly 5 different IP adress) with 1
> (one) Rapidshare premium account. I plan to buy 1 (one) year
> premium account.
>

Ako je tako kao sto kazu, onda je to super. Pretpostavljam da onda u isto vreme može više korisnika, nakačena na jedan račun, istovremeno da skidaju sa RS-a. Ovo mi i dalje deluje malo čudno, ali ako je tako, otprilike znam šta ću dalje :D.

Poslednja izmena:
nas trojica smo uzeli rs account na 3 meseca, treba da stigne ovih dana, pa cemo da vidimo kako ce da ide simultani download sa vise IP adresa :d

Ako je tako kao sto kazu, onda je to super. Pretpostavljam da onda u isto vreme može više korisnika, nakačena na jedan račun, istovremeno da skidaju sa RS-a. Ovo mi i dalje deluje malo čudno, ali ako je tako, otprilike znam šta ću dalje :D.
pa isto je jedno vreme pricano da ne sme da se deli internet konekcija ili da je flat dial-up samo za jednu osobu... danas to malo ko kontrolise... u stvari uglavnom je dozvoljeno...

tako da ni ovo ne treba da bude nista cudno... ali problem moze da bude da li se nalog vec koristi... tj. da li je moguce istovremeno koristiti sa vise racunara...

Imaju sigurno neki limit koji dozvoljavaju, tipa do nekoliko osoba, jer im se isplati tako, a sve iznad nekoliko osoba (forum razmene i slicno) im ne odgovaraju, tako da ja verujem da cete vas trojica to fino koristiti, ajde javi kad probate neko vreme.

Imaju sigurno neki limit koji dozvoljavaju, tipa do nekoliko osoba, jer im se isplati tako, a sve iznad nekoliko osoba (forum razmene i slicno) im ne odgovaraju, tako da ja verujem da cete vas trojica to fino koristiti, ajde javi kad probate neko vreme.

Javicemo:D .Jedan od limita im je 20Gb za 3 dana,a sad koliko osoba to ne znam.Ne verujem da cemo nas trojica imati problema.

Pa al radi to , al skidate u isto vreme ili ne??

danas samo nas dvojica skidamo (od jutros 941 MB) i radi...za sada :D

Poslednja izmena:
Koja su pravila za download?

Korisnici besplatnog naloga će morati uneti neka slova pre nego što download počne da bi stekli pravo besplatnog korištenja Rapidshare usluga. Korisnici besplatnog naloga mogu downloadovati samo određen broj megabajta u toku jednog sata. Ako prekorače to ograničenje, videće poruku koja ih o tome upozorava. Ako korisnik besplatnog naloga prekrši ova pravila , RapidShare zadržava pravo da tom korisniku zabrani korištenje njihovih usluga za stalno. Ljudi koji pišu programe sa ciljem da se "zaobiđu" ova pravila će biti u potpunosti odgovorni za sve potencijalne finansijske troškove i učinjenu štetu

Ima li ograničenja saobraćaja za korisnike plaćenog (Premium) naloga

Za 99.5% Rapidshare klijenata, odgovor je "Nema". Ustvari, ako kupite Premium nalog, nećete imati ograničenja saobraćaja. Međutim ako vaš nalog pređe granicu od 20 GB downloada u zadnja 3 dana, Rapidshare će automatski ograničiti vaš saobraćaj na 5GB dnevno. Nakon toga, Rapidshare će pratiti vašu aktivnost tokom 5 dana i videti da li ste prešli granicu od 25GB u tih 5 dana. Vi možete uvek sami proveriti da li je vaš nalog ograničenog saobraćaja (ako ste prešli gore spomenuta ograničenja).

Poslednja izmena od urednika:
Ja isto mogu da dodam da poslednjih godinu dana koristim i na RS.com i pre toga na RS.de - Premium nalog sa 4 razlciite IP adrese i sve i dan danas sljaka najnormalnije.

Uglavnom se bar sa 3 adrese skida u isto vreme i nije bilo problema osim sto su me jednom ogranicili na 5GB ali su to isto ogranicenje ponistili posle nedelju dana ...

Da li neko zna kako da uplatim rapidshare.com video sam nesto na ovoj adresi www.mojnalog.com da neki lik to vrsi uplate pa me interesuje da li je neko uplaciva preko njih ili ako ima neko da moze da mi uplati ovde sa bench-a bio bi mu veoma zahvalan.

Hvala

Uplatio sam kod njih 3-mesecni nalog, prvo sam istampao primer uplatnicu sa njihovog webiste-a i otisao sa njom u raiffeisen banku i uplatio 1500 din.

nakon toga sam poslao mail da sam uplatio i dobio account kroz par dana.

za sada je sve ok.

Poslednja izmena:
Ja uzimam od njih vec treci put nalog i za sada mi sve funkcionise kako treba...Danas sam aktivirao 3-o mesecni nalog i koristimo ga nas dvojica u isto vreme i radi normalno...Pozdrav od OldMan-a :type:

Što se nedoumica u vezi downloada sa Rapidshare-a,stvar je veoma jasna i na sajtu Rapidshare.com između ostalog piše i sledeće:
"RapidShare reserves the right to close accounts, which are shared with other people."
Stvarno ne razumem šta tu nije jasno ? Oni nigde ne kažu da će zatvoriti svaki account na kome primete da je download vršen sa više različitih IP adresa,ali sasvim jasno kažu da zadržavaju pravo da to urade.To zapravo znači da npr. ja mogu da downloadujem sa 7 različitih IP adresa i da oni ne preuzimaju ništa povodom toga a da neko može da downloaduje sa 2 različite IP adrese a njemu npr. zatvore account.Pri tome taj neko ne bi zbog toga imao pravo da se buni. Što se tiče pretplate,već izvesno vreme se na na Rapidshare.com Premium Account pretplaćujem preko sajta http://Premium-Zone.com i izuzetno sam zadovoljan uslugom.

ovaj sto trenutno koristim downloaduje sa 3 razlicite IP adrese (vec godinu dana) i sve ok.
Imam jos jedan koji delim sa 4 drugara - vec 2 meseca - i nisu ga ukinuli.
Znaci - slobodno sa dve IP - mirno spavaj.

Fraud-Detection, Account 754637: This account is closed because PayPal has frozen your payment or you have raised a dispute.

Da li se nekom ovo desilo do sad.

koristim dva kompa, oba na ADSL-u ( posao - kuca )

od danas nece da se loguje, imam jos 7 dana do isteka meseca.
nikom nisam davo pass i User name

Fraud-Detection, Account 754637: This account is closed because PayPal has frozen your payment or you have raised a dispute.

Da li se nekom ovo desilo do sad.

koristim dva kompa, oba na ADSL-u ( posao - kuca )

od danas nece da se loguje, imam jos 7 dana do isteka meseca.
nikom nisam davo pass i User name

A od koga si kupio nalog?
Imam informacije da pojedini prodavci naloga sa ovijeh prostora koriste kradene kartice za plaćanje naloga. I sam sam žrtva jednog takvog.

E otvorili su mi novi nalog,kazu da je greska,

svaka cast za Premium zone

ima da kupujem samo preko njih.

Pa ovo je predivno!
Zamisli - registrovali sajt i "rade na veliko" :D
Pazi citat:
U Periodu od 24h na vasu e-mail adresu stici ce mejl sa informacijama
o broju ziro racuna na koji treba da izvrsite uplatu kao i ostale potrebne informacije.
(Prilikom šetnje uđite u obliznju banku,popunite uplatnicu i izvrsite uplatu na salteru.Za taj postupak ne bi trebalo da vam je potrebno vise od dva minuta.)

Ozbiljna firma, nema sta ;)

obrati paznju samo - ides lepo na http://www.allwhois.com
i vidis da je identitet "ozbiljne firme" zasticen/ skriven - sto ?
Btw, sto se domena tice:
Creation date: 27 Oct 2006 13:14:13
Expiration date: 27 Oct 2007 13:14:13

Ozbiljnije firme ne registruju domen na godinu dana :)

Poslednja izmena:
Pa ovo je predivno!
Zamisli - registrovali sajt i "rade na veliko" :D
Pazi citat:
U Periodu od 24h na vasu e-mail adresu stici ce mejl sa informacijama
o broju ziro racuna na koji treba da izvrsite uplatu kao i ostale potrebne informacije.
(Prilikom šetnje uđite u obliznju banku,popunite uplatnicu i izvrsite uplatu na salteru.Za taj postupak ne bi trebalo da vam je potrebno vise od dva minuta.)

Ozbiljna firma, nema sta ;)

obrati paznju samo - ides lepo na http://www.allwhois.com
i vidis da je identitet "ozbiljne firme" zasticen/ skriven - sto ?
Btw, sto se domena tice:
Creation date: 27 Oct 2006 13:14:13
Expiration date: 27 Oct 2007 13:14:13

Ozbiljnije firme ne registruju domen na godinu dana :)

Ko što rekoh....:D

Nazad
Vrh Dno