Šta je novo?

RAM za iMac 24 (2007)

Punto Abarth

Cenjen
Učlanjen(a)
25.05.2011
Poena
151
so dimm DDR 2.

Da li je neko ubacivao, koji proizvodjac, i da sve sljaka?

Danas probao Transcend 2*2 GB i ne radi mi :( Hynix cipovi i na "originalu" i na Transcendu.

Malo mi standardnih 1 GB, a bas mi se i ne daje visestruko vise za "original" RAM.

Probaj sledeće: ostavi fabrički modul od 1 GB u iMacu a u drugi slot ubaci jedan modul od 2 GB, pa javi šta se dešava.

***a, vratio ta dva modula, a nisam jedino tu varijantu probao. Danas uzeo neku Patriot memoriju, ta je na hebenih 1333 MHz, a DDR 2 je. Fizicki drugacije stoji zarez na modulu, i naravno, ne pasuje...

Ne mogu da verujem da je bas tako tesko naci bedni RAM za Mac...

ako je DDR2 na 1333 iskreno retka je to roba .... a posto kazes zarez na drugom mestu .... prilicno sam siguran da si dobio DDR3 :)

Ja i dalje nudim single modul 4 GB Samsung SODIMM DDR2 (HP brendirana), ali na 800 MHz.
Radila u iMac-u, ali na 800, ne vidim razloga zašto ne bi radila i na 667, ali naravno, treba proveriti u praksi.

razvoj situacije:

mac nece da spusti takt memorije sa 800 na 667 ako je u slot(u/ovima) samo 800 MHz memorija. Ako je u jednom slotu 667, a u drugom 800, spustice takt brze memorije.

Tako da sad imam 1 (667 MHZ) +2 (800 MHz) GB i to je to... Ionako mi je max 4 GB. Navodno.

Fala svima na pomoci, a pogotovo obradu na konkretnom savetu. ;) Sad cu fino da kliiiiziiiim :)

Vrh Dno