Šta je novo?

Ram utilities [nova tema]

Vader

Čuven
Učlanjen(a)
05.06.2001
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X, Arctic Freezer 34 eSpord Duo
Matična ploča
Gigabyte Aorus Elite V2
RAM
Corsair Vengeance LPX DDR4 32 GB
GPU
AMD 6700 XT PowerColor Red Devil
Storage
980 Pro 2 TB + 970 Evo 1 TB + WD Red 4 GB
PSU
Adata Core Reactor 850W
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Izvlačim temu staru više od 5 godina ali sam išao po principu pretraži prije otvaranja nove teme

Prijatelj me zamolio da mu vidim za neki program za optimizaciju RAM memorije a ja nisam koristio ove programe pa me zanima zna li neko koji su dobri? A kad smo kod toga mene lično zanima rade li oni posao i šta to oni uopšte rade u RAM-u?

Prijatelj se žali da mu računar sporije radi nego prije, iako je nekidan ponovo instalirao Win2000, inače ima 256 MB RAM-a ili nešto preko 300 MB. Znam da to nije sjajno ali me ipak primarno zanimaju ovi programi za optimizaciju memorije.

A kad smo kod toga mene lično zanima rade li oni posao i šta to oni uopšte rade u RAM-u?
Mark Rusinovič smatra da su oni beskorisni, čak da smanjuju performanse. Ne znam koji su njegovi argumenti jer je ovaj njegov članak bio na jednom sajtu gde se može čitati samo uz pretplatu, pa ga zato nisam pročitao. Ali kako je Rusinovič izuzetan poznavalac Windowsa, koji je povrh toga uvek imao specijalne veze sa MS-om (i specijalne informacije koje uz to idu, uostalom sad je zvanično zaposlen kod njih), mislim da mu se može verovati i na reč u ovoj stvari.

Vrh Dno