Šta je novo?

Ram DDR2

• Začetnik teme Začetnik teme Igos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Igos

Cenjen
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poena
169
Imam DDR2 800Mhz 3*2GB,jedan modul je Apacher DDR2 800 Gold serija a druga dva kingston DDR2 800Mhz.Ukupno ima 6GB DDR2 800Mhz.
Interesujeme dali ce svih 6GB biti dosta za win7.:smack:

za win7 i 4gb je sasvim dovoljno, 6gb je bonus 🙂 ne zaboravi da trebas 64bit sistem da instaliras da bi mogao da koristis vise od 3gb memorije

Pa ono vidi, za WinXP je trebalo 512MB i super je radio, sa 1GB rama je leteo (naravno ko zna da podesi za tu kolicinu memorije).

Win7 x64 na 4GB rama radi super, mada za gaming bi bilo lepo da ima vise memorije 🙂

Win8 je dobra solucija ako si na SSD-u jer tada Windows stvarno pokazuje svoje pravo svetlo i bukvalno sve leti. Ne kazem da je spor na obicnom HDDu, ali ako imas SSD osetices pravi Win8 feel 🙂

Sve zavisi na koji procesor i plocu stavljas memoriju. Za dobar rad 7mice X64 je nekako optimalno po 2 GB po coru. Naravno da sto vise to bolje ali samo ako ti neki programi bolje rade sa vise, ako nemas takve neka programe onda ti vise i ne treba. Za single core tih 6 GB je uhaha dosta za normalne potrebe. I da, imao sam i ja tu "Zlatnu " Apacher memoriju, kod mene je sa LE 1640 na Asussovoj ploci isla haladno preko 100MhZ.

Ja sa ovix 6GB osetno bolje radi Win7 sad mi je opterecenje memorije 30%,dok je ranije bilo 45% u programi koji Windovs pokazuje samo 30%.:,,:
Igre rade takodje bolje.:eyebrows:

Proveri na duze staze kako ce da se ponasa, negativno iskustvo da se memorije razlicitih proizvodjaca NE trpe, i to se vidi kroz razne programe/igrice na duzi period testiranja. Npr memtest, benchmark - nista se nije desavalo, upalim Dead Island i posle par minuta recovery graficke (prvo sam mislio da ona crkava, ali eto nije) i iskacu blue screenovi. Nezavisno su radile lepo ali u paru (2x2 geil, 2x2 corsair) prave haos. Ali eto Corsair cl5 se trpi sa kingstonom cl6...

Za sad nisam video nikakav priblem,Jos jednom u pitanju su 2+2+2 GB

Testiraj, savetujem ti dead island, posto retko sa kojom igrom izbacivalo kod mene, kod drugih je htelo da baguje bez ekrana. Preciznije plavi ekran je bio vezan za ntoskrnl.exe. Mada i ja ga tupim, ako sve lepo onda nema brigas 🙂

Nisam naisao ni ia kakav problem:whip:Trenutno mi je instalirano od igri:FSX,lfs,FarCray2,LockOn...:eyebrows:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno