Šta je novo?

Ralink WL-150G-C Reink Jet

@Sasa Ti driveri (3.0.1.0) zamrzavaju Windows 7 posle određenog vremena nakon konekcije. Verzija 3.0.2.0 radi normalno, a na sajtu hostuju 3.0.1.0 drivere, smorio sam se dok nisam našao novu verziju koja radi.

Poslednja izmena:
Ja trenutno koristim Canyon,mada je ista kao i ReInkJet ( imam i nju negde ) i nisam imao problema ni sa jednom - iskreno nemam pojma koja je verzija drajvera ( Win 7 32bit )

Sve verzije drajvera koje su aktuelne iz firme koja pod brendom ReInkJet plasira te kartice imate na njihovom "skrivenom" mestu dostupne drajvere, kažem skriveno jer u onim tutorijalima koje imaju na sajtu negde su linkovali ali je trebalo i to naći u svakom slučaju http://drivers.gromnet.net/ tu vam je sve od aktuelnih drajvera ne samo za njihovu karticu nego i za ostale, pogledajte...

Imate i kontakt od njihovog administratora koji će rado da vam pošalje drajvere pa probjte verovatno imaju neku svežiju varijantu [email protected] a možete probati da dobijete informacije i preko ovog email-a [email protected]

Poslednja izmena:
A jel imao možda neko hardverskih problema sa ovom karticom? Mislim na slabljenje signala. Koliko je uopšte realna ta situacija, da li se događa to sa wifi karticama?
Meni su iznenada opali nivoi signala na svim mrežama, u početku je radilo i tako jer je palo sa nekih 90ak na ~65%, provajder mi reče -70dB kao ma dobro je to, ali dešavalo se ponekad da me stanica diskonektuje. Posle je još u dva navrata opalo pa sam morao da pređem na 5ghz.

@Gadjan

Vremenske (ne)prilike ( velika vlaznost ) mogu da utucu na slabljenje signala,moze kartica da oslabi ( tj. radio primopredajnik ),a moze i antena da bude problem ( fid,kabl,konektor ).

Ista situacija je i sa opremom na 5GHz , prednost je sto se mogu ostvariti konekcije na vecim razdaljinama i postici vece brzine prenosa podataka

Ja sam davno batalio Gromnet,ovo ortaku trebao drajver. Hvala na odgovorima.

A jel imao možda neko hardverskih problema sa ovom karticom? Mislim na slabljenje signala. Koliko je uopšte realna ta situacija, da li se događa to sa wifi karticama?
Meni su iznenada opali nivoi signala na svim mrežama, u početku je radilo i tako jer je palo sa nekih 90ak na ~65%, provajder mi reče -70dB kao ma dobro je to, ali dešavalo se ponekad da me stanica diskonektuje. Posle je još u dva navrata opalo pa sam morao da pređem na 5ghz.

Vrh Dno