Šta je novo?

Raijintek Nemesis ili Phanteks PH-TC14PE

JE3A

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2007
Poena
310
Pozdrav svima.
Kupio sam Intel i5 4670k i Gigabyte plocu Z97X-SLI.
Posto ce mi proc biti na 4.2 GHz, a cilj mi je tisina, moram da kupim neki od cooler-a i izbor je jedan od ova dva.
Da napomenem da ce koji god od njih da kupim raditi sa jednim ventilatorom (u sredini) i da mi je bitnija tisina od razlike od 1-2 stepena..
Oba coolera su OK, razlika u ceni je 1500 din. (toliko vise kosta Phanteks) ali koliko sam citao, ventilator kod Phanteksa je bucniji. http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/raijintek-nemesis_6.html#sect0
Sad imam nedoumicu koji od ova dva da kupim.
Dajte savete, predloge...

Pozdrav

Pa gde da idea na ovu dvojicu pored Noctua NH-D14 ? Hyper 212+ hladi i5-4670K na 4,2GHz i 1,280V bez problema i nikad ne ode preko 1600rpm i tada je dosta tih.

Pa gde da idea na ovu dvojicu pored Noctua NH-D14 ?
Ово може да се односи на Raijintek, али не и на фантекса ( најмоћнијег ваздушног кулера ;))
Мој глас иде за фантекса без дилеме.

Noctua NH-D14 mi je oko 10.000 din., a imam Corsair memoriju sa led diodama, pa ne znam da li bi mogao taj cooler, a da mi ne kaci memoriju..
Nemesis je jeftiniji za 1500 din. ali je Phanteks skuplji ali i lepsi i glasniji od Nememsis-a.
Noctua mi je preko budzeta, 10.000 din.

Lepsi mi je Phanteks ali je Nemesis i tisi i jeftinji.
Imam providnu stranicu na kucistu ali opet necu gledati u cooler..
Izgleda da cu uzeti Nemesis, nije mala razlika u ceni, a sto se tice performansi mislim da je i tu bolji, kao i sto se tice tisine u radu..

Javi utiske kad sve namontiras. Ja imam 4670k i AsRock Z97 Pro4, a proc je hladjen Alpenfohn Brocken kulerom. Trenutno je na 4.0GHz, samo sam digao mnozilac na 40, nisam imao jos vremena da se ganjam za veci oc ali i to cu kad stignem. Sa takvom postavkom proc je u idle-u i u najtoplijim danima oko 30c, mozda koji stepen vise a u visesatnom full load-u ne ide preko 60c. Taman bih volio da vidim kako se ponasa i sa phanteks-om...

Kada delidujes i5-4670K sa stock hlasnjakom imas 4,2GHz sa 1,264V i max temp 78C u AIDA64 testu :)

Ja se ne usudjujem da radim delid tako da ostajem na fabricki nakacenom IHS-u...

Ja sam odradio sa dva zileta, otfikario jedan kondenzator. Samo bog zna kako i dalje radi. Jedino sa metodom stege da se radi, kada se skine onda je lagano posle i dobit je ogromna. Kao prelazak sa Hyper 212+ na Corsait H110 ili Nepton 280L. Mnogo zeznuto zagurati zilet ispod IHS a ne ogrebati i ne ostetiti nesto.

Upravo zbog toga mi se ne igra...mnogo rizika. Doduse velika je dobit ali neka hvala.

Nazad
Vrh Dno