Šta je novo?

Raid0 problemi

gervasius

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2006
Poena
319
Na matičnoj DFI 790GX-M2RS Dark pokušavam da napravim RAID 0, ali ugrađeni AMD Raid kontroler zaglupi nakon kreiranja 2 Harda Raptor 74GB u RAID 0 režimu (jednostavno prikaže da je RAID 0 Functional i ne ide dalje).
Pitanje je kako da resetujem podešavanja koja uradi integrisani kontroler? Clear CMOS i vađenje baterije ne pomaže. Gde se čuvaju informacije o RAID nizu? Kako se mogu izbrisati podaci tako da kontroler ''vidi'' da su u pitanju ''novi'' HDD-ovi? (Inače kada ubacim samo jedan treći HDD kontroler normalno radi).
Hvala na odgovoru.:D
Ovaj lik ima isti problem:
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?p=323841
Zar je rešenje Low Level Format???
Napomenuću da na ploči iz potpisa nema nikavih problema sa bilo kojom kombinacijom RAID niza sa pomenutim diskovima.

Poslednja izmena:
Meta -informacije o fakeRAID-u se nalaze u poslednjem ili poslednjih nekoliko sektora diska, barem je tako kod Intela.

Najlakši način da ih izbrišeš je isti onaj na koji si ih i upisao, tj preko OROM jutilitija. Ako neće sa dva trebalo bi da možeš da ih resetuješ i jedan po jedan.

Pravi low-level format niti možeš da uradiš niti bi bilo preporučljivo jer ne možeš izvršiti naknadnu termalnu kalibraciju i pravilno upisati servo informacije... Enivej, probaj prvo preko kontrolera, pa ako neće videćemo šta ćemo onda. ,)

Meta -informacije o fakeRAID-u se nalaze u poslednjem ili poslednjih nekoliko sektora diska, barem je tako kod Intela.

Najlakši način da ih izbrišeš je isti onaj na koji si ih i upisao, tj preko OROM jutilitija. Ako neće sa dva trebalo bi da možeš da ih resetuješ i jedan po jedan.

Pravi low-level format niti možeš da uradiš niti bi bilo preporučljivo jer ne možeš izvršiti naknadnu termalnu kalibraciju i pravilno upisati servo informacije... Enivej, probaj prvo preko kontrolera, pa ako neće videćemo šta ćemo onda. ,)

Nekako sam resetovao(preko AMD Util za RAID) jedan HDD koji je bio u RAID. Kada stavim drugi da bude sam piše ovako:

RAID Option ROM Version 3.0.1540.33
(c) 2008 Advanced Micro Devices, Inc. All rights reserved.

ID Mode LD Size Track-Mapping Status
__________________________________________________ ___

01 2+0 RAID 0 148.71G 18079/255/63 Off Line_

(i tu stoji - ne mrda dalje, samo reset pomaže).
Onaj HDD koji sam izuzeo iz RAID 0 sam povezao sa trećim slobodnim HDD-om koji imam (ovaj drugi sam isključio i stavio po strani) i ponovo formirao RAID 0.
Nakon toga piše:

RAID Option ROM Version 3.0.1540.33
(c) 2008 Advanced Micro Devices, Inc. All rights reserved.

ID Mode LD Size Track-Mapping Status
__________________________________________________ ___

01 2+0 RAID 0 148.71G 18079/255/63 Functional_

(i tu takođe sve stoji beskonačno, znači samo reset).

Da li neko uopšte pravi RAID niz na 790GX/SB750 čipsetu i ima li ovakvih problema ili je kod mene feleričan RAID kontroler?Ovo je stvarno frustrirajuće jer mašina nije overklokovana - znači default je sve a nije mi prvi put da pravim RAID niz.
Zahvaljujem.

Nazad
Vrh Dno