Šta je novo?

RAID0 problem na ICH7R

ReaKtoR_

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2005
Poena
309
u pitanju je moja konfiguracija

<----

dva puta se desio restart + pistanje (memorija)..proverena je..ok

sledeci restart sistem se podize ok, ali u intel matrix storage manageru (ver V.5.0.0.1032) status jednog diska je member disk(0) a drugog je error occured(0)...

diskovi su u RAID0...hlade se redovno..takodje se i ICH7R dodatno hladi (jer se vise greje cim je ukljucen RAID)

sistem radi za sada...nemam pojma sta mu je onaj error...

zna neko?

evo slika, sa telefona je ali mozda pomogne

http://reaktor.on.panonnet.net/64TJ0095.jpg

Poslednja izmena:
...
pregledao sam oba diska sa powermaxom i oba su prosla full test...koji navodno garantuje ispravnost diska...
skinuo sam i instalirao Intel matrix storage consol koji mi se nakon dizanja windowsa javlja da obavezno bekapujem jer disk je fejlovao pri nekom read ili write attemptu...tamo sam nekim desnim klikom na disk chekirao mark as normalili nesto slicno..i sad je opet kao sve u redu...

...dok se ne zapuca ponovo...uglavnom se desava posle vise sati rada...videcemo sutra...

izgleda da ja ovde blogujem...ali da ne otvaram novi tred:

hocu da apdejtujem bios ali naisao sam na sledece probleme:

dos ne vidi particije na raid volumu tako da ne mogu da fleshujem niti da sejvujem na disk, probao sam sa hirensom da lodujem dos sa scsi drajverima, sa usb driverima...nista...kao nema proper drajvere..floppy drajv nemam, niti jos jedan disk...trenutno

ne znam da li je problem apdejtovati bios preko postojeceg raid lanca, da li postoji mogucnost da posle fleshovanja ne vidi raid?...ili to nema veze...

ako nema veze neka neko javi plz, pa cu onda da odfleshujem sa cd-a i necu se smarati sa sejvovanjem starog biosa...ovo je aktuelno u toku danasnjeg dana jer cu vec sutra naci neki disk da resim stvar...

hvala

Nazad
Vrh Dno