Šta je novo?

RAID with dual boot?

mitrowsky

Čuven
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
619
Pitanje 1:
Zelim da napravim RAID 0 sa dva 80GB HDD-a. WinXP SP2. Da li moze nekako pored toga (pre ili posle formiranja RAID-a) da se instalira i WinME kao drugi OS koji nece raditi pod RAID-om. Za ME bi mi bilo dovoljno oko 5-6GB. Ako to ne moze mogu li onda da ubacim jos jedan HDD(taman za "rack") i da na njega instaliram WinME, kako bih imao dva OS-a.

===

Pitanje 2:
Nakon popravke na MB-u i zamene pregorelog CPU-a (presao sam sa PIII @ 450MHz na PIII @ 500MHz :cigar: ) i ponovne instalacije XP-a SP2 (prethodni je umro zajedno sa CPU-om, dok je ME preziveo) umesto ikonice Stand-by prilikom iskljucivanja racunara pojavila se ikonica Hibernate?! Jos cudnije je sto mi se nakon click-a na Shut-down racunar iskljucuje kao Win98, znaci izbaci mi poruku da je spreman da se iskljuci i onda ja moram rucno. :wall:

mitrowsky je napisao(la):
Pitanje 1:
Zelim da napravim RAID 0 sa dva 80GB HDD-a. WinXP SP2. Da li moze nekako pored toga (pre ili posle formiranja RAID-a) da se instalira i WinME kao drugi OS koji nece raditi pod RAID-om. Za ME bi mi bilo dovoljno oko 5-6GB. Ako to ne moze mogu li onda da ubacim jos jedan HDD(taman za "rack") i da na njega instaliram WinME, kako bih imao dva OS-a.

Kada formiras RAID0 (sto se radi iz BIOS-a) od dva diska, dobijas, ustvari, samo jedan disk dvostruko veceg kapaciteta. Ako hoces da imas vise OS-ova napravi nekoliko particija i na svaku stavi po jedan OS. Naravno, mozes i da dodas jos jedan nezavisni HDD na kome ce biti drugi OS.

Ali ako napravim RAID pod XP-om kako posle da instaliram WinME, koliko ja znam ne moze ME da se udari nakon sto XP vec postoji. Gresim li? Ako moze hocu li onda imati mogucnost da biram OS prilikom boot-ovanja?

Vrh Dno