Mislim da drajveri za RAID kontroler nisu instalirani ni pre instalacije OS a ni posle. Ako mislis na RAID grupu u device manageru ona ne postoji. Tamo postoji samo grupa IDE ATA/ATAPI controllers i u okviru nje Ultra ATA storage Controllers. Ovo sve radi bez problema ali me zanima zasto Windows ne vidi to kao SATA controller ili sl. A sve me to zanima zbog performansi odnosno da li bi dobio na brzini kada bi on sve to video kao SATA. Jer ja po ovome nisam imao potrebe da kupujem SATA disk i dajem 10-15E vise nego za obican ATA koji bi OS video valjda isto kao i ovaj(ili sam mogao da kupim plocu sa obicnim SATA a ne SRAID kontrolerom pa bi onda (valjda,neznam) taj HD radio kao SATA). Da napomenem gledao sam malo po BIOS-u, tamo postoje modovi za podesavanje npr.SATA only,COMBINED,ENCHAN***...Da ne treba tamo mozda nesto da se podesava (ili opet ja dosadan neki posebni drajveri za samo SATA ane i SRAID).
ps.Recite mi ako se ovo ne odrazava na brzinu HD da se ne mucim vise i ostavim ga tako.Samo me je zanimalo da li taj HD sada radi kao obican ATA(po svemu sudeci radi tako-kada device manager tako javlja) i sta da uradim da radi kao SATA, jer onda nisam imao razloga da kupujem SATA disk.