Šta je novo?

Raid recovery... Sta predlazete?

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Izbor mi se sve dosada na tri aplikacije koje sam download-ovao:
1. GDB
2. File Scavenger
3. Raid reconstructor...

Opcije su jos moguce, sto znaci ljudi predlozite mi jos neki softver ili recite vasa iskustva sa gore navedenim tj. sta da se izabere jer nemam bas nesto puno vremena da eksperimentisem.

Ne bih da te obeshrabrujem ali imao sam slicnu situaciju kad je slucajno maknut raid driver iz 'add/remove prog.' morao sam da bekapujem hard i reinstall...

Ako su oba harda ziva i zdrava, ali ti se desila neka "softverska" nezgoda, ja sam jednom takvom prilikom spasao 160GB podataka sa GetDataBack for NTFS (ili FAT32, vec koja je particija, posebni programi su u pitanju). Trebace ti i jedan prazan HDD za skladistenje podataka koje nadje.

Get Data Back mi je nedavno vratio skoro sve, sa slučajno formatirane particije.

Ako RAID Reconstructor ne pomogne sumnjam da ce GetDataBack biti od koristi jer je u pitanju isti proizvodjac, tako da bih ja ipak prvo pokusao sa RAID Reconstructor-om...

Ljudi hvala na zainteresovanju.
Uspeo sam da povratim oko 70% podataka sa GetDataBack.
@crni sto se tice raid reconstructor-a verzija koje sam se ja dokopao podrzava samo stripe i raid 5 level a meni je bio potreban mirror!

Nazad
Vrh Dno