Šta je novo?

Raid problem!

= IGY =

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
465
Postavio sam u BIOSU RAID/IDE i sve kako treba,kada udjem dok se komp pali na "ctrl+g" da napravim raid 0 pre instalacije win-a on mi detektuje samo dvd rezac koji je isto na sata spojen!!
Probao sam da ga iskljucim i nece da detektuje hardove! Kaze nema nista... komfa je iz potpisa...

Poslednja izmena:
Moras napraviti [najverovatnije] disketu ili da ubacis driver za raid kontroler u instalacionu verziju windowsa.
Ne "vidi" windows raid kontroler,a samim tim i diskove.

ne verujem, bice da se na ctrl-g ulazi u bios raid kontrolera.
Ako udjes u taj ultility, i ne vidis diskove, verovatno je da moras da inicijalizujes diskove pre kreiranja niza. Pogledaj da li ima opcija tipa scan for disks, initialize disks ili tako nesto. Tek kad ih inicijalizujes, onda pravis array.

Problem je bio sto sam na ploci morao da spojim sata diskove na sata prikljucke koji su posebno za RAID! (priključci ljubičaste boje).

Sada mi se pojavio drugi problem!!!

Kada snimim vistu x64 ubacim joj raid drajvere i sve radi kako treba...
Kada dodje do desktopa ja snimim sve drajvere i kad dodjem do drajvera od grafike snimim i njih.Trazi da se racunar resetuje i kada se krene ponovo paliti cuje se zvuk sa zvucnika da se sistem podize a slika na ekranu nestane!!! :wall:
Prvo sam pomislio da je do drajvera za mog 4870 i x64 viste,ali sada sam snimio staru x86 vistu i desava mi se isto!!!! :wall::wall::wall:

Drajveri koje sam snimio oba puta su 9.4,ali sam probao i 9.3 i isto se dogadja!
Jednostavno slika nestane pri samom paljenju windowsa,na monitoru se ispise no signal!

Da napomenem da nisam pokusao ponovo da snimim sistem ali da unistim raid i vratim na normal,prosto ne mogu da verujem da je do raida.
Ali sve je radio ok dok nisam krenuo da pravim raid i snimam sistem ponovo. Takodje u safe mod oce da udje ali u normal nece dogod su snimljeni drajveri za graficku...

Da li neko moze da pomogne? :S:

Poslednja izmena:
Samo sam iskljucio kabel iz karte i vratio ga nazad i proradilo je! :mad:
Prosto ne mogu da verujem koja glupost!

Nazad
Vrh Dno