Šta je novo?

Raid mirror Sil3112 pucanje

dj13

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
665
Dugo sam pre 3-4 god koristio raid 0 stripe preko PCI kartice sa Siliconimage 3112. Nijednom mi nije pukao.
Sad sam ubacio 2 x WD 320GB na integrisan Sil3112 na Shuttle i865 ploci. Vec mi je 2 puta u roku 2 dana pukao. Bios na ploci je zadnji, drv je takodje zadnji MS sertifikovani , raid utility najnoviji. Prvi put ne znam sta mu je bilo, pa sam promeni drv na novije. Rebuildova se izvrsava automatski. Drugi put sam uradio test, resetovao na taster i on puce.
Da li je moguce da je mirror toliko osetljiv, ili je u pitanju ipak neka neusaglasenost drv, biosa, mozda samog hardwera. HD su ispravni. Secam se da sam raidu stripe mast vadio i nista mu nije falilo :).
poz

Ti kontroleri su krajnje nepozdani kada su integrirani na ploči, ja sam imao isti problem sa abit nf7-s stalno je pravio greške na disku (raid 0) ništa nije pomoglo. A imao sam i karticu sa istim kontrolerom koja je radila na istoj ploči bez problema.
Mislim da nema pomoći osim da nabaviš posebno neki raid kontroler.

Poslednja izmena:
Meni je Abit AN7 s tim kontrolerom radio graške na disku, bez obzira na raid, samo ako istovremeno koristim dva diska (tipa kopiranje s jednog na drugi ili radi). Rješenje je bilo promijeniti neku postavku u biosu (neko vrijeme čekanja na periferiju ili tako nešto).

Definitivno sam ustanovio da hardwerski reset skenja raid, cak i kaze zbog neadekvatnog gasenja bla bla mora da se uradi rebild. Sa neke strane to je i logicno zbog ocuvanja 100% iste kopije, ali mi se cini da je prilicno nepotrebno.

Nazad
Vrh Dno