uhm, da, cista kozmetika... nema tu niceg korisnog :beat: kako bre kozmetika? pa prvo, ako ukljucis mirroring, nema sigurnijeg nacina bekapa podataka, ako ukljucis stripe ili kako li se vec zove, skoro dupliras brzinu citanja podataka... ako ti dva puta ubrzanje na hardu nije primetno, ja ne znam sta je...Athlon je napisao(la):Kozmetika.
Sto bi rekao Don Aca, nemoj da pricas dok ne isprobas, mali. Ja sam stavio dva WD stotice (8Mb ) i znas sta sam dobio, gotovo nista u stripingu. Samo je kopiranje bilo ubrzano i to velikih fajlova (oko 1 gig i veci). U Adobe Premiere mi je radio losije, nego kada je samo jedan disk. Pa ti sada razmisli, a ne pricaj na pamet. A ovo sam pitao zato sto ga (RAID-a) vise nema na novim plocama za AMD.Miroslav je napisao(la):uhm, da, cista kozmetika... nema tu niceg korisnog :beat: kako bre kozmetika? pa prvo, ako ukljucis mirroring, nema sigurnijeg nacina bekapa podataka, ako ukljucis stripe ili kako li se vec zove, skoro dupliras brzinu citanja podataka... ako ti dva puta ubrzanje na hardu nije primetno, ja ne znam sta je...
Ma rekoj ja kozmetika.(D)Mica je napisao(la):ATA interfejs ne moze u isto vrme da salje i da prima podatke, a SCSI moze, i najvise zato nema mnogo leba od RAID-a koji nije SCSI. Naravno, kome treba sigurnost, mirror je jako koristan....
Otkud ti uopste ideja da neko, bilo ko, izbacuje RAID ???Athlon je napisao(la):Sto se to desava sa RAID kontrolorima, svi ih izbacuju, posebno sa nVidia cipsetom. I nije bilo neke velike koristi, zar ne. Kozmetika.
Ako si mislio da 2 ATA uredjaja povezes u raid odgovor je NE. A da li moze SATA disk da se poveze sa ATA diskom, ne znam, nemam SATA disk, pa nisam probao.jox je napisao(la):Jel postoje ogranicenja u SATA raid-u po pitanju ATA diskova? tj. jel moze SATA Raid da posluzi kao ATA Raid????
Pa uglavnom se proizvodjaci opredeljuju za nesto jeftiniju varijantu gde postoji mogucnost da se koristi IDE RAID ili da se jedan kanal RAID-a iskoristi za SATA (retko 2).jox je napisao(la):Jel postoje ogranicenja u SATA raid-u po pitanju ATA diskova? tj. jel moze SATA Raid da posluzi kao ATA Raid????
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari