Šta je novo?

RAID 0 i instalacija winxp-32bit Pomoc!!!

tw1sted

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2004
Poena
619
Postavio sam dva WD250GB SATAII u striping ili ti raid0, prilikom instalacije xp-a pritisnem f6, ucitam drajvere i dok cekam da mi se pojavi agreement, setup zakuca ili se restartuje sam, ili cak prijavi da ne vidi HDD i da ne moze da nastavi instalaciju.

Probao sam jos dosta kombinacija po upustvima sa net-a, ali nista mi nije pomoglo da instaliram xp. (pr. da ga pustim da sam povuce drajvere sa flopia, kreiranje flopia sa drugim raid drajverima itd.)

U ovom trenutku xp mi se vrti na sataII HDD koji nije u raidu, dok dva wd koja su u RAIDU izvrsno rade pod win.

Mislio sam da je problem do raid kontrolera na ploci (asus a8n-sli se), ali je komsa na istoj ploci sa 4 HDD u mirroringu podigao win. A da u pitanju je nf4, za one koji se nisu susretali sa ovom plocom.

Gde GrESIM??

Poslednja izmena:
Odredjeni WD diskovi odbijaju da rade u RAID modu.

Pretpostavljam da si pored kreiranja RAID niza diskove konfigurisao kao RAID (a ne kao SATA npr.) u BIOS-u...

RAID funkcionise, problem je samo prilikom instalacije xp-a kao da drajveri ne valjaju ili je neki drugi problem.

Nisam lepo skapirao (mada i ti si malo konfuzno izneo problem).
1.Za instalaciju u SATA modu (znaci ne RAID) ti ne treba F6 i ubacivanje drajvera. Instaliraj OS bez toga, a posle ces u Winu dobiti drajvere u NV paketu.
2.Ako hoces RAID odaberes u BIOSu i onda ti se pojavljuje skrin za konfigurisanje RAIDa pri butovanju. Konfigurisi ga po zelji i onda ides na instalaciju Wina sa F6 i drajverom na FDDu.
To sto ti se desava moze da bude zbog:
nisi omogucio RAID mod u BIOSu, nisi konfigurisao RAID, nisi stavio dobar drajver.

Poslednja izmena:
Vidi, ima neka fora sa tim RAID drajverima i WinXP... Ono sto sam ja uradio i sto sada funkcionise.. Otpakujes nVidijine drajvere negde (vidis prvo na sajtu koji odgovaraju tvojoj ploci, mislim da je 6.86 poslednja verzija za NF4).. Izvuces iz njih "\IDE\WinXP\sataraid" i to pomocu nLite-a ubacis u instalaciju Windowsa (opcija - integrate Drivers)... Posle toga ti ne treba disketa...

Poz. Vladimir

Raid0 Xpsp2!!!

Pomoc!
Isti Problem. Podeseno Sve U Biosu, Vezani U Raid0 Ali Da Li Moraju Biti Isti Hdd, Jedan Je Samsung Drugi Wd, Oba Su Po 250gb. Ploca Msi K8nsli-fi Kontroler Nvidia Raid. Isto Stane Install Windowsa Ili Kaze Da Ne Vidi Hdd, F3=quit... Help!!!

Vrh Dno