Šta je novo?

Radne stanice

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
955
U firmi treba da promenimo celokupnu mrezu racunara koja se sastoji od 9 radnih stanica i jednog servera, posto je oprema vec stara(12 god.) Molim vas da mi pomognete da odaberem najoptimalnije resenje(best buy)na raspolaganju imam budzet od oko 6000evra. Zanima me izbor procesora kako za radne stanice tako i za server, a mogu i predlozi i za ostale komponente. Ja sam vec napravio neke konfiguracije, ali bih hteo da vidim i vase misljenje oko toga, to je sto se tice hardvera, a zanima me i koliko bi kostao softver koji ce nam napisati lokalni programer, inace on je napravio i stari softver u dos-u koji trenutno koristimo.Naravno da ce mo sada program koristiti u windows okruzenju.

1. sta rade radne stanice ?
2. sta radi server ?
3. koji program treba da se napise ?

nadam se da si gazda firme, jer ako si admin neki tamo, odmah bi te najurio 😉

Nesto mi nije jasno, 12 (!?) godina niste menjali racunare????
Sto ih onda uopste i menjate?
Kupite brend polovnjake legalno preko nekog uvoznika i zavrsite poso.
Neko racunovodstvo je u pitanju ili sta?

Ti racunari koje tinazivas "radne stanice" se ne zovu tako! Oni se zovu klijenti! Radne stanice su mocne masine koje sluze za obradu velikih kolicina kompleksnih podataka... e sad, ukoliko se tvoja firma bavi renderingom, video produkcijom, obradom zvuka i slike... onda imate radne stanice, ali obzirom na budzet koji pominjes, rekao bih ta to nije slucaj!
BTW
Ne postoji "najoptimalnije" resenje! Postoji SAMO "optimalno"!

Nazad
Vrh Dno