Šta je novo?

Radna temperatura lap top-a?

Osa

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2006
Poena
319
Elem, procitao sam nedavno na forumu da na kapacitet i vek trajanja baterije najvise utice toplota koju proizvodi sam lap top.
Skinuo sam neki program koji mi omogucava da kontrolisem fan-ove pa samim tim i direktno mogu da kontrolisem nivo zagrevanja. Doduse, ako namestim da se fano-ovi ukljucuju automatski (ima par modova: normal, games, office...), onda nece da ukljuci fan kada bi trebalo (npr. za normal bi trebalo da ukljuci fan na 45 C, za games 55 C, itd.). Kada ukljucim manual control, onda se fan-ovi odmah ukljuce i drze temperaturu ispod 50 C.
Moje pitanje je sledece: da li ce biti problema ako fan-ovi rade stalno (ne gase se) i time imam "cool" lap top, ili da ostavim automatsko paljenje fan-ova, pri cemu imam temperaturu u proseku 60 C? A sve u svetlu produzetka baterije (koja je riknula posle skoro 3 godine, pa sam se sada zainteresovao za produzetak zivota sledece baterije).

3 godine je lep zivotni vek za bateriju.
Osim grejanja, koji je jedan od faktora, postoje i bitniji faktori kao sto je ritam ciklusa praznjenja i punjenja baterije.

Koliko zapravo kosta ta baterija?
Da li je to vredno raditi duze od 3 godine? (manuelno ukljucivanje/iskljucivanje ventilatora)
Buka koju ventilatori prave?
Koloko si ti zapravo koristio tu bateriju koja je trajala 3 godine?

Koji to program koristis? Voleo bih da probam kako ce se ponasati ova moja MSI ringla

Koji to program koristis? Voleo bih da probam kako ce se ponasati ova moja MSI ringla

Sada sam pokusao da nadjem link sa kojeg sam skinuo program, ali jok, nema ga ni od korova. Mada, taj program je namenjen DELL Inspiron/Latitude lap top-ovima, tako da nisam siguran da ce raditi na MSI-u. U svakom slucaju, udri po search engine-u pa vidi sta ce da ti izbaci.

Koliko zapravo kosta ta baterija?
Da li je to vredno raditi duze od 3 godine? (manuelno ukljucivanje/iskljucivanje ventilatora)
Buka koju ventilatori prave?
Koliko si ti zapravo koristio tu bateriju koja je trajala 3 godine?

Da, to i jeste bilo moje pitanje: da li je to vredno toga. Sto se tice buke, nije bucan, ali uopste, tako da to nije issue; ali me zanima da li ce biti problema sa cooler-om ako je stalno ukljucen?

Nazad
Vrh Dno