Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Pozdrav, interesuje me koja je normalna radna temp. Acer Aspire 5315 (In.Cel. 2.0Ghz, 1GB Mem.,120 GB Hdd ....
Speed fub pokazuje od 46-58 , i pokazuje da je hot !
^Ne treba generalizovati. Trenutno radim render u V-Ray-u i temperature jezgara su po 51-52°C.
@lahaine: Imaš još dosta programa za merenje temperatura, tipa CoreTemp, RealTemp, Everest (još dosta informacija o sistemu), itd. Što se tiče SpeedFan-a, ti možeš da mu podesiš na kojim temperaturama će da te upozorava da je hot, tako da to nije merodavno.
Sada sam provalio sta se jos desi. Inace je Vista Business op. sistem, kada je na full napunjenoj bateriji i ugasi se monitor da bi steteo struju, ne moze da se upali nazad monitor , vec s esamo ugasi komp, i kada ga upalim opet, pojavi se resuming win i bat je prazna do kraja. Jel to baterija otisla ili je Vista ?
otisla ti baterija - najverovatnije od temperature.
skini CPUID HW monitor i pogledaj Battery Capacity.
imam isti laptop, ali sam vec 2 put menjao CPU na C2D...
Procesor zna bas da se ugreje, meni sa undervoltingom temperatura je oko 47-48 stepeni. zna i da padne ispod 40 kada surfujem bez nekih flash stranica.
inace, ako iskljucim undervolting ode i do 61-62 bez problema. to nije neka opasna temperatura za CPU, ali mi se onda i HDD pregreva, kao i baterija...
otisla ti baterija - najverovatnije od temperature.
skini CPUID HW monitor i pogledaj Battery Capacity.
imam isti laptop, ali sam vec 2 put menjao CPU na C2D...
Procesor zna bas da se ugreje, meni sa undervoltingom temperatura je oko 47-48 stepeni. zna i da padne ispod 40 kada surfujem bez nekih flash stranica.
inace, ako iskljucim undervolting ode i do 61-62 bez problema. to nije neka opasna temperatura za CPU, ali mi se onda i HDD pregreva, kao i baterija...
Sad gledao Bat Cap ide ovako
Designed Capacity - 48840 mWh
Full Charge Capac. - 39694 mWh
Current Capacity - 39694 mWh
Levels
Wear Level - 18%
Charge Level - 100 %
Ovo sam radio kod je na punjacu baterija. Nemam pojma. Sta ti kazes ? Meni konstantno je temp oko 50. I kako se radi taj undervolting ? Sta je to konkretno ?
pa po ovome - baterija ti je izgubila oko 18% kapaciteta, sto je normalno sa vremenom nakon duzeg koriscenja. to znaci da ces krace vreme moci da radis na bateriji.
nemoj samo da dozvolis da ti se baterija prazni ispod 15% ili da se skroz isprazni, jer onda gubi na kapacitetu.
Ovde imas moje uputstvo za undervolting, mada posto imas Celerona koji nema mogucnost da obara radnu frekvenciju nece ti mnogo pomoci.
pokusaj da nadjes neki polovni C2D za laptop, pojavljuju se povremeno ovde u oglasima.
ako nije org, primeni najnoviji "punjivi lekic"... meni je nesto pravilo problem prilikom izlaska iz Sleep moda, pa se uvek resetovao racunar. dok je Hibernate normalno radio...
probaj da onemogucis Sleep, i stavi direkt u Hibernate i vidi da li ce da se opet ponasa tako...
ma danas sam stavio win 7 da vidim da nije do win-a , ma gasi se ko blesav posle 15 minuta rada sa baterijom. Nesto mi sumljiva baterija , da li je na Acer laptopu Acer baretija ili neka druga ?