Šta je novo?

Radna stanica za Photoshop i CS paket

copycat

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
319
Trebalo bi da se skolipi masina kojoj bi osnovna namena bile Photoshop, obrade velikih fotografija. Masina ne bi bila overklokovana, bitna je apsolutna stabilnost u radu. Zbog onoga sta pruza nam defaultu opredelio sam se za AMD kombinaciju.

- Maticna ploca: Biostar TA870+
- Procesor: AMD Phenom II X4 925
- kuler: CoolerMaster Hyper TX3
- memorija: 4x2GB DDR3 1333
- Grficka: Asus EAH5750 Formula 1G DDR5

To bi sve gonio 64bitni OS npr. win 7.

Neinteresuje me prepucavanje Intel vs AMD, vec iskustveni komentari ljudi koji su imali priliku da probaju ovako nesto u radu sa Adobe CS paketom.

Čovek spomenu fotografije velikog formata i sl. stvari.
Adobe Premiere je za montiranje video zapisa, ima na YouTube koliko hoćeš primara, računari prave čuda, ali VGA nije bitna stavka jer sve je to 2D. Dakle mnogo puta rečeno - CPU+MB+RAM = uslovi za dobar rad sa Adobe paketom. Što se grafike tiče - treba da da sliku, dakle bilo koji bazni model grafike će završiti posao.

Definitivno Nvidia zbog CUDA. Sto se tice rama, zna PS da povuce dosta rama kada ima instalirano dosta dodatnih brashova i stilova. Sve ostalo je ok. Evenutalno ici na neki SSD disk.

Racunar ce raditi sa dva Samsung hard diska u raidu.

Moj predlog je takodje bio SSD na kome bi stajao sistem i materijal u obradi, ali...

Ja bi zadrzao 8GB jer ce ram da iscuri brzo ako se radi sa dosta velikih fotki ali mislim da je SSD ovde stavka koja bi najvise donela.
Dali mozda znamo cenovni limit za masinu?

Nazad
Vrh Dno