Šta je novo?

Radijus Vektor se utapa u SBB

Overkill je napisao(la):
Uf...dobro je...bar za mene.Koliko kapiram SBB-ova TV ponuda je losija od RV-ove, a za net sam se snasao odavno.Medjutim malo me zabrinjiva ovakav poslovni potez RV-a.Da li to znaci da su u nemogucnosti da odrzavaju svoju mrezu, da li je ovo eventualna uvertira pred totalni prestanak postojanja RV-a?

Ovo ti je uvertira za stvaranje jedne centralizovane netržišne ekonomije, u kojoj ćeš za svaku stratešku i visokorpofitabilnu delatnost imati samo jednog ponuđača na tržištu.

Sačekali su da ljudi poskidaju satelitske antene i pređu na kablovsku, pa doživljavamo situaciju da nam gase pojedine satelitske kanale kada su domaći sportski prenosi u isto vreme, bez obzira što se po ugovoru provajder obavezao da ti pruža 24h signal određenih kanala.

Očigledno ovde kod nas ne može da se ide napred, a da se prvo malo ne vratiš unazad u kameno doba...

Overkill je napisao(la):
Medjutim malo me zabrinjiva ovakav poslovni potez RV-a.Da li to znaci da su u nemogucnosti da odrzavaju svoju mrezu, da li je ovo eventualna uvertira pred totalni prestanak postojanja RV-a?

Izgleda da je u pitanju bila trampa tj. zaokruzivanje teritorije. Nesto kao trejdovi u NBA. :D RV je dao svoje korisnike na Vozdovcu i u centru SBB-u. SBB je dao svoje korisnike iz Nisa nekoj niskoj firmi koja drzi KDS Bezaniju na NBG-u a RV je dobio te korisnike KDS Bezanija.

SBB sad drzi skoro ceo Vozdovac, RV se zaokruzio na Novom Beogradu a i ove nislije su verovatno sada vlasnici polovine grada.

To je po meni krajnje pokvaren i neprofesionalan potez RV-a iako SBB ima bolju internet ponudu, daleko bolju, jer su nas stavili pred svrsen cin. TV ponuda SBB-a je definitivno losija, sto zbog same slike a onda i zbog toga sto neke kanale koje sam na RV-u imao za dzabe, sada moram da placam (ko je rekao Spice? ;)).

Znaci, nas niko nije pitao da li zelimo da predjemo na SBB, cak nas niko nije ni obavestio da je televizija (koja je znaci, losija) SKUPLJA nego se prave ludi i to nigde ne spominju.

I sad' mi moramo da cutimo i da smrdimo jer nemamo drugi izbor zato sto su oni nacinili izbor umesto nas. Mnogo ljudi nema internet i mozda im se bas svidjalo da imaju RV TV. A sada su ni krivi ni duzni dobili skuplju a losiju uslugu i jos ih niko nije pitao... nije mi to bas jasno... mozda se meni bas ne svidja nesto sto pise u SBB ugororu, mozda bas necu iz principa da budem njihov korisnik... ali moram... jer ako necu... zna se... varijanta LOGO...

Civil je napisao(la):
To je po meni krajnje pokvaren i neprofesionalan potez RV-a iako SBB ima bolju internet ponudu, daleko bolju, jer su nas stavili pred svrsen cin.

Slazem se al' hebi ga...gledaj na celu stvar sa vedrije strane. Zamisli da si zapao u grupu koja je presla kod Jotel-a? E to je tek veselo...:-devil-:

Civil je napisao(la):
To je po meni krajnje pokvaren i neprofesionalan potez RV-a iako SBB ima bolju internet ponudu, daleko bolju, jer su nas stavili pred svrsen cin. TV ponuda SBB-a je definitivno losija, sto zbog same slike a onda i zbog toga sto neke kanale koje sam na RV-u imao za dzabe, sada moram da placam (ko je rekao Spice? ;)).

Znaci, nas niko nije pitao da li zelimo da predjemo na SBB, cak nas niko nije ni obavestio da je televizija (koja je znaci, losija) SKUPLJA nego se prave ludi i to nigde ne spominju.

Slazem se i ja sa time, ali je sve to ipak posao za neka udruzenja za zastitu potrosaca (vladina ili ne). Uglavnom, nista neobicno za nasu zemlju...
Meni cela ta promena ne smeta, jer mi je ipak internet vazniji, pa mi je to odlicna alternativa za adsl koji veci imam. Da nije skorasnjeg popusta za studente kod beotela, vec bi se prebacio na SBB.
A sto se tice tv kanala koje si izgubio, dosta toga mozes naci na lokalnom hubu SBBa, i skinuti za tili cas, pogotovo ako uplatis lokalnih 512kbita...;)

Civil je napisao(la):

Aha...
http://www.radijus-vektor.co.yu/

"Сходно томе, а због обавезе плаћања ауторских права за иностране канале, принуђени смо да ускладимо цене својих услуга, па ће цена месечног одржавања КДС-а од 1. маја 2006. године бити нешто виша и износиће 455 динара."

Ok Autarh, ali bez obzira na to, meni je slika sada losija, ne drasticno naravno, ali je losija na nekim kanalima a i ponuda je losija, to definitivno (samim tim sto se kod njih ne placa ono sto se na SBB-u placa), neka je i cena sada ista...

Ali to nije ni bila poenta, nego to sto u ovoj zemlji se trguje korisnicima kao da su roba, niko te nista ne pita, koja bre zastita potrosaca, to ovde ne postoji niti ce ikada postojati...

ne znam kako bi prosli na sudu kad bi ih tuzio za narusavanje sopstvenih potrosackih prava....

zabrinuti bivsi korisnik RVa a sada SBBa

Kada ce krenuti sa uvodjenjem interneta( konkretno Vozdovac-Autokomanda) ?
Da li ce sami ponuditi ili ih treba malo cimati ?

Pitanje vezano za Lite rezim

Pozdrav svima,
hteo bih da upucene pitam koja je razlika izm. light i home rezima kod SBB-a. Koliko sam shvatio sa njihovog site-a u lite rezimu ne dodeljuju javnu IP adresu za razliku od home rezima. Ono sta me zanima je kako se to odnosi na rad raznih programa - P2P a posebno SKYPE-a i Yahoo Messenger-a. Ja sam kod radijus vektora imao paket 64k flat koji sam placao 900 din mesecno i sve navedeno je radilo kako treba ali sam imao javnu IP adresu. Sada se dvoumim dali da uzmem flat light ili neki od prepaid paketa koji SBB nudi.

Hvala unapred.

Na Flat light paketu ti nista ne radi. Samo WEB, e-mail, FTP i MSN. Ostalo sve zaboravi.

Uzmi neki od FlatHome paketa, mislim da imas 128/64 za nekih 1350 din sa lokalom 384/192 (skidas od svih korisnika koji su na SBB mrezi preko dc++ bez uticaja na brzinu spoljnog interneta, tj. nezavisno). Pre-paid se ne isplati jer je brzina protoka minimalno 512kbit do max 2mbit, tako da ces potrositi megabahjte za 3 dana bukvalno...

Nazad
Vrh Dno