Šta je novo?

Radijus vektor problemi

Zeha

... ispod radara ...
Učlanjen(a)
01.09.2007
Poena
785
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 13600K, Deepcool AG620 - CPU hladnjak
Matična ploča
Asus ROG MAXIMUS Z790 HERO
RAM
Kingston DDR5 32GB (2x16GB) Fury Renegade KF564C32RSK2-32
GPU
Asus TUF-RTX3070-O8G-V2-GAMING
Storage
Sasmung NVME 990PRO 1TB, Sasmung NVME 970EVO plus 2TB, Seagate hdd 16TB IronWolf Pro, Seagate Archive HDD 8TB
Zvuk
Sound Blaster Z, Sennheiser HD 599SE, Logitech X-230
PSU
FSP Hydro PTM PRO Platinum 1000W
Kućište
Fractal Design Define 7, 4x Be Quiet SILENT WINGS 4 140mm PWM high-speed
Monitor
Dell Alienware AW2723DF
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S, Logitech MX Keys S Graphite
Ostale periferije
HP LaserJet P1006
Laptop
Lenovo Legion 5 (82JN003EYA)
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S21 Ultra
Pametni uređaji
LG 43UM7600PLB LED
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li imate probleme i kakvi su ?
A-tv, D-tv, internet, podrska ...

Poslednja izmena:
Sve si sam rekao u naslovu :d kRadijus Vektor - Problemi ...jos ako si potpisao novi ugovor na 18 meseci,srecno sa prevarantima

A-TV ...los izbor kanala,preskupa
D-TV ...nemam (to je tek skupo i jadno podeljeno po neki paketima)
Internet ...uglavnom radi dobro i stabilno,ima puno oscilacija pri zvanicnim povecanjima paketa (kao da nemaju dovoljno kapaciteta,posle se stabilizuje,verovatno kad dokupe jos :))

Nemam nikakvu ugovornu obavezu,potajno se nadam,da ce oni silni opticki kablovi, sto okruzuju moju zgradu proraditi u narednih par meseci i da cu moci da se oslobodim kRadijus Vektor-a :type:

Radijus Vektor je jednom rečju - KATASTROFA!
Imam mogućnost da samo kod njih imam kablovsku i šta reći, blagi užas.
Kanali su im loši po slici, a izbor je katastrofalan, a cena preskupa!
Stalno nestaje signala, onda menjaju kanale, sve u svemu samo kad bi neki drugi provajder bio u blizini, odmah bi zamenio.
Preporuka, ako ne moraš, ne uzimaj-
Pozdrav.

Sve si sam rekao u naslovu :d kRadijus Vektor - Problemi ...jos ako si potpisao novi ugovor na 18 meseci,srecno sa prevarantima

A-TV ...los izbor kanala,preskupa
D-TV ...nemam (to je tek skupo i jadno podeljeno po neki paketima)
Internet ...uglavnom radi dobro i stabilno,ima puno oscilacija pri zvanicnim povecanjima paketa (kao da nemaju dovoljno kapaciteta,posle se stabilizuje,verovatno kad dokupe jos :))

Nemam nikakvu ugovornu obavezu,potajno se nadam,da ce oni silni opticki kablovi, sto okruzuju moju zgradu proraditi u narednih par meseci i da cu moci da se oslobodim kRadijus Vektor-a :type:

Ja sam u Narodnih Heroja i oko moje zgrade postavljaju neke kablove.
Kako da znam ko ih je postavio i koje koristi ja imam od toga, imam samo A-TV Radijus i nisam odusevljen sa izborom kanala.

Takodje nezadovoljan. Cene su kao kod SBB (ili 5 dinara jeftinije) a kvalitet ponude i slike definitivno losiji. NE preporucujem ako imas izbora...

Ja sam u Narodnih Heroja i oko moje zgrade postavljaju neke kablove.
Kako da znam ko ih je postavio i koje koristi ja imam od toga, imam samo A-TV Radijus i nisam odusevljen sa izborom kanala.

Pogledaj,ovde sam kacio sliku http://forum.benchmark.rs/showthrea...-adsl-akciju&p=2745259&viewfull=1#post2745259
imaju neke metalne plocice,na kojima pise Nuba Invest i to je postavljeno direktno na kanal.

Prati ovu temu,valjda ce biti novih informacija http://forum.benchmark.rs/showthrea...u-buducnosti&p=2761662&viewfull=1#post2761662

Poslednja izmena:
Zasto sam ja pokrenuo ovu temu?
Da bi postojalo mesto da o svojim problemima koje eventualno imaju korisnici kod ovog operatera mogli da pricaju, da iznesu svoje iskustvo, misljenje ...
E sad dal su ovi u Vektoru TOLIKO dobri ili su tolicko malecki da samo par ljudi sa b-foruma koristi njihove usluge...
Kad pogledam koliko se prica o SBB-u pa cak i o IKOM-u ... ova prica o Vektoru je "smesna"...

Kod mene net uglavnom radi ok, kablovska isto, digitalnu nisam ni prikljucio, tu je bilo nekih problema sa karticom, a iskreno mrzi me da se cimam :)

Ja sam muku namucio sa Vektorovim netom.Aj opisacu svoja iskustva.
Prvi broadband koji sam imao je bio njihov kablovski.
Od pocetka je radio kilavo, pa sam uzeo adsl cim se stekla mogucnost.
Na nagovor drugara kod koga radi pristojno sam posle isteka adsl ugovora uzeo ponovo i radilo je super 2,3 meseca. Onda krece stara prica. Posto sam tada igrao online igrice ludeo sam od prekida linije. Ako neko ovde radi u njihovoj teh. podrsci znace i koja je adresa iz Borce sa koje se najvise zvalo zbog problema. Otislo je do te mere da sam poceo svaki put da im redjam familiju zbog silnih izgovora i navodnih intervencija, koje naravno nisu resile problem. Naravno ni jedan racun nije bio umanjen...
Vratio sam se na adsl posle toga.
Drugar koga sam pominjao i dalje ima njihov net i radi mu kako treba, a na 300m vazdusnom linijom smo. Jedina razlika je sto on zivi u zgradi, a ja u kuci.
Vuce me neki mazohizam ponovo da uzmem posto je jeftinije od adsla, ali prethodna iskustva su uzasna.
Da napomenem da imam i digitalnu kod njih i nisam preterano zadovoljan kvlitetom slike. Izbor programa necu ni da komentarisem, na max paketu nema svih Arena, iako kod drugih za te pare ima...
Pobegao bi kod drugog prvom prilikom, ali ovde nema alternative...Zbog toga im je i usluga tako tuzna...
Molimo Boga da ta Nuba i ovde postavi nesto optike

Imam analognu tv i internet, i meni sve radi ok. Ali opet s druge strane, ja sam toliko nezahtevan korisnik da kada bih ja poceo da se zalim to bi znacilo da je bas dogorelo do noktiju :D
Zao mi je sto nemaju kombo pakete. Secam se da su 2010. imali na sajtu tu ponudu, i ovde na forumu se pisalo o tome, ali tada mi nisu trebali. Sada bi mi to mozda koristilo, a vidim da SBB i dalje to nudi, ne znam zasto su oni prestali.
Jedino kod njih sto je kod mene ostavilo znacajan negativan utisak je ekipa koja je uvodila kablovsku. Toliko nestrucni i neprofesionalni ljudi se retko vidjaju. I danas mi je, kad pogledam stokove od vrata kako su ih unistili, zao sto im nismo samo rekli na koju duzinu da iseku kablove i lepo nam naplate tu "uslugu" uvodjenja, pa da lepo sami izbusimo i sredimo sve.

Kad sam se uselio u stan, ostao radijus vektor internet i kablovska... Kablovska je ok, mada nisam neki zahtevan korisnik, ali zato net uzas. Na svakih 15ak dana mi se desavalo da net ne radi celo pre podne. Nije mi bitno zbog posla, ali je uzasno frustrirajuce, pa sam posle par meseci presao na adsl koji radi odlicno, sto bih svakom i preporucio, bar umesto radijus vektora..

Evo problem je sto je ovo najbolji rezultat danas posle 20h a to je mnogo daleko od 20/1,5 koliki je moj paket ...

To je jos i dobar rezultat kako ume da bude, padne download i na 10 Mbit/s :S:

hoce i ispod toga...

sta da se radi, to je cena koju svi korisnici placaju za 20 mb/s na papiru, sa kojim realno ubijaju konkurenciju...

Ubijaju konkurenciju? Mislis na ovu konkurenciju

2240086221.png

Nisi skapirao sta je mislio covek ti tih 20Mbit imas za 2400 RSD a kod RV za 1590 RSD i to kod TT sa ugovorom od 24 meseca a kod RV na 18 meseci, naravno da ne moze da se uporedi coax i optica ali da li ti mislis da vecina i za razliku izmedju ta dva kabla???
Veruj mi brate ljudima je bitno da je sto jeftinije, da je veci broj(u Mb) i da je sto manja UO, kapiras, a i TT je slabo zastupljen za sada te stoga i nije tolika konkurencija.
naravno da sa "strucne"strane bez premca TT i kao tehnologija i sve je u rukama i sutra ce imati manje ulaganja dok RV mora da ulaze da bi eventualno mogao da isprati TT pogotovu u slucaju UL.Doduse to nikada nece moci da isprate ali...

"Znam" sta je problem umene sa netom... padala kisa, mokro, voda u ili oko instalacija, "mozda je to" ... :(

Inace ima li neko problema sa RTS1 i HRT1 na digitalnim kanalima?
Meni neka pixelizacija i prekidanje zvuka (u isto vreme) na RTS1, a na HRT1 mi nema zvuka pa hoce da dodje (kasnije malo).

Problemi i RV ne idu u istoj recenici :)
RV ne zna za probleme, kad god ih nesto pitas to je problem do vas nije do nas, hahaha, najjaci su....

I moj 100/100 link u Koreji nije uvek prikazivao >10/10 pa se nisam bunio :)
Prihvatite da prelazimo u eru skroz negarantovanih brzina.

A sto se kise tice, isto primetim da net nekako slabije radi kad pada kisa.

A sto se kise tice, isto primetim da net nekako slabije radi kad pada kisa.

Eto, nije da mi se pricnjava, ima nas takvih jos... Zato je letos sve radilo cakum-pakum, bila susa, kise nije bilo 3 meseca...

Da li je i kod vas pobudalila digitalna tv totalno? Sve se ispremestalo, skoro ni jedan tv program nema ime ...? Zna li se kad bi ovo mogli srediti?

To ti je od juce ujutru, juce nisi mogao da pustis 80% kanala, danas svi rade ali nema vodica, niti imena. Iz RV-a kazu da je nesto prslo u njihovoj centrali i da rade na tome, mada nece da kazu kad ce srediti to.

Hehehe, znam tesko poverovati, ali eto priznali. XD

Moji problemi sa internetom su počeli od letos, tačnije od kada se završila ona čuvena akcija s***aćemo Targo sa 25 Mbps...
Internet je kod njih uzet još pre deset+ godina, tada je masno plaćena Motorola SB 5001. Motorola je dobro služila, sve do letos, kada iz nepoznatog razloga nije mogla da završi proces autentifikacije. Zbog nedostatka vremena bio sam desetak dana bez interneta, ali se ekipa pojavila dan posle pojavljivanja kvara što je korektno. Međutim, kada su izašli na teren, objašnjenje je bilo da je moj modem riknuo, tim rečima, i da treba da se javim u korisnički centar da mi oni daju drugi. To sam i uradio, dobio sam na korišćenje cisco 2100. U početku sve je radilo relativno korektno, brzina je bila zadovoljavajuća. Međutim, posle vrlo kratko perioda, po završetku letnjeg raspusta i povećanja protoka, počinji i problemi sa internetom. Ostvariti predviđene brzine je misaona imenica, moguće samo u retkim prepodnevnim časovima, ili u međuzoni između 13 i 14h. Manje više u svim ostalim delovima dana (osim verovatno noću) brzine idu daleko ispod predviđenih, a pogotovu upload, koji je ionako bogalj, ovako padne ispod granice upotrebljivosti. Download je relativno korektan tokom celog dana, ali mi je totalno nebitno kada je nemoguće koristiti VoIP zbog očajnog uploada. Internet igranje čak i najmanje zahtevnih online igara je noćna mora, skoro u svako doba.
Što se televizije tiče, izbor programa na analognoj je meni korektan, cena diskutabilna, a kvalitet slike, subjektivan, ali po meni loš.

Kablovska, da kazem OK tu i tamo, a net je frustrirajuci prekidi veze.....nikad im kraja

Nazad
Vrh Dno