Šta je novo?

Radijus Vektor problem

pOkerface

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2008
Poena
304
Pozdrav svima.

Pre dva meseca sam uzeo Start net paket od 10Mb/s i imam probleme sa konekcijom.
Naime, veza mi puca 3-6 puta dnevno, ne vise od 30sec -1min i onda se ponovo vrati.
U pocetku sam mislio da je problem do rutera, mada veza je pucala i kada je modem direktno prikljucen na PC preko lan kabla.
Zvao sam tehnicku podrsku nekoliko puta i rekli su mi da ce modem staviti "na pracenje", proslo je nedelju dana i niko me nije kontaktirao.
Inace internet radi odlicno, dok ne pukne :)
U pitanju je Cisco 2100 cable modem.

Da li neko mozda ima slicnih problema, ili zna u cemu je problem?

Log.jpg

Signal.jpg

Imao isti problem.
Zovi, dosadjuj, budi uporan, budi uljudan, budi "potkovan" da ne misle da nemas pojma, salji mejlove, idi do sava centra i ZALI SE...
Situacija se popravila znatno kad su dosli i zamenili razdelnik.
Nisam bio u kuci da tacno vidim sta su radili, ukucani su ih pustili i oni nesto cackali, receno mi je od mojih da su "ovo ovde zamenili" (razdelnik) ...
Od tad ne puca svaki cas , mada zna ponekad da prekine i "odma" da se vrati ( za 1' koliko li mu vec treba da se nakon pucanja vrati), ali ne pravi mi problem jer nije na dnevnoj bazi...

@pOkerface svima puca veza na vektoru, to nema nikakve veze sa razdelnikom, njima je mreza losa/preopterecenja sta vec, jedini nacin da izbegnes je da promenis provajdera, ali ozbiljno;)

...njima je mreza losa/preopterecenja sta vec, jedini nacin da izbegnes je da promenis provajdera, ali ozbiljno;)

Znate sta to znaci?
Pa kad svi odete kod TT i pri tome mi besplatno proverite kakvi su, ja cu do isteka moga ugovora kod V. imati odlican net, nece pucati veza, rasteretit ce se sve a i bice vece brzine nadam se ... :D
Konkurencijo 'de si do sad bila ...

izgleda da su se generalno uobrazili ... i ja sam ih zvao barem 10 tak puta..uzmu kontakt telefon,kazu,javice ,kad ono sarena laza...slazem ih da sam nesto lose povezao samo da dodju,kazu naplaticemo 1500din ,ja kazem ok ,samo se dovucite :D

Ok, kod mene su prekidi bukvalno od po 20-tak sekundi... samo se resetuje modem i ponovo inicijalizuje. Kao da si izvadio iz struje i ponovo ukljucio, e sad ne znam da li CS reaguje na tako nesto, pa mozda i nisi primetio.

I sto je najinteresantnije od juce nije bilo prekida, u toku prepodneva su ponovo vratili link ka spolja preko telekoma/telia.net nije vise cogent, e sad da li to ima neke veze, zaista ne znam ali za sad je ok

Naravno da reaguje, većina sistema kodiranja tv kanala traži novi ecm sa kartice na svakih 5 sekundi. Kad god bi internet stao, stala bi i slika.

cudno da niko nije napomenuo kako vektor nastoji da se izbori sa konkurencijom ? odgovor je kod njih prakticno jednostavan :) "nuznim" podizanjem cene ktv pretplate :D zato je najbolje da pustite sto vishe operatera u ulaz pa da vidite kako ce onda biti azurniji ,ovako im se moze da zezaju ljude..

Sta, povecala se cena pretplate za kablovsku ?
Na sajtu im stoji ista cena kao i pre, a ne secam se koliko sam platio ...

U je. Pa kao da je skocila ne znam koliko. Sva prava, oprema, plate se placaju u eurima, a cena ni ne isprati euro i svi se bune. M daaaj. Proverite koliko je kostala kablovska i internet pre par godina u eurima, a koliko kosta sada.

Proverite koliko je kostala kablovska i internet pre par godina u eurima, a koliko kosta sada.

Kod IKOM-a 6Mbps + kablovksaTV kosta 1725 din sa pdv-om
Kod Vektor-a 5Mbps + kablovksaTV kosta 2585 din sa pdv-om

Ovako stoje stvari sada ...ovo je cisto da se uporedi :S:

Poslednja izmena:
Kod Kopernikus-a 6Mbps + kablovskaTV kosta 2450 din sa pdv-om

@Alister Ne zaboravi da kod Ikoma imas i pay tv pakete uracunate u tu cenu(i onaj telefon, mada cisto sumnjam da ga neko koristi)

nema u tom prvom paketu uracunato. Takodje za vektor , ja sam u jajincima i fenomenalno sve radi dok radi ... onda 1-2 mesecno pukne ... nema par sati i onda ponovo radi perfektno neko vreme ... tako je kako je , nemam uslove za bolje trenutno. Placam 3200 dinara za KablTV+20mb internet/1mb up , i osnovni digiTV paket ... Kombo paket dok su im jos bili aktuelni

2017122607.png

Poslednja izmena:
@Alister Ne zaboravi da kod Ikoma imas i pay tv pakete uracunate u tu cenu(i onaj telefon, mada cisto sumnjam da ga neko koristi)

To je flat3 paket kod Ikom-a(Flat 3 10Mbps, Kabl. TV + DIGITALNA TV (paketi 1,2 i 4) + TEL 1) ---cena 2,295 din
Evo, kod SBB isto,10Mbps, DigitTV sa sve HD kanalima, Wi-Fi ruter --- cena 2840 din !!!
Kod Vektora, recimo, neki slican paket (digitTV bez HBO/XXX, bez HD) sa 10Mbps je 3095 din

E sad, da se covek zapita, zasto je vektor toliko skup ???
Sta oni nude, zbog cega su toliko skuplji od ostalih kablovskih, kod vektora uvek dobijes losiju ponudu za vise para, nego kod konkurencije:trust:

Kod Ikoma je uracunata cena i mesecnog odrzavanja, kod SBB-a nisi, za Vektor ne znam.

To je flat3 paket kod Ikom-a(Flat 3 10Mbps, Kabl. TV + DIGITALNA TV (paketi 1,2 i 4) + TEL 1) ---cena 2,295 din
Evo, kod SBB isto,10Mbps, DigitTV sa sve HD kanalima, Wi-Fi ruter --- cena 2840 din !!!
Kod Vektora, recimo, neki slican paket (digitTV bez HBO/XXX, bez HD) sa 10Mbps je 3095 din

E sad, da se covek zapita, zasto je vektor toliko skup ???
Sta oni nude, zbog cega su toliko skuplji od ostalih kablovskih, kod vektora uvek dobijes losiju ponudu za vise para, nego kod konkurencije:trust:

Nešto nisi tu dobro izračunao.

Ja koristim pakete koji si naveo, tj. internet od 10 mega + Prime TV paket kablovske (održavanje + nešto preko 100 kanala digitalne) i to me mesečno košta 2785 din., kroz KOMBO.

Poslednja izmena:
Nešto nisi tu dobro izračunao.

i to me mesečno košta 2785 din., kroz KOMBO.

A gde ti je taj kombo paket ???...to sto je bilo, bilo je !
Gledam trenutne cene koje su u ponudi

jos jedna stvar, taj misteriozni kombo paket, koji ne postoji u trenutnoj vektor ponudi. U to vreme kad si ga uzimao, nije sigurno imao 10Mbps i 100 kanala digiTV i naravno je bio skuplji od konkurencije

Poslednja izmena:
Sve si ti dobro uracunao. Vektor trenutno zaista ima najgoru ponudu. Za novog korisnika naravno. Busaju se sad sa ponudom "besplatna instalaciona taksa" cuj nije nego ... A targo telekom ti optiku za dzabe do vrata dovuce. Ikom konstantno ima takve promocije , o sbb i da ne govorim. A kod vektora to vazi samo ako je u toku neka od akcija. I to uz ugovor naravno. Jedini trenutno u Srbiji nemaju nikakav unitet ponudjenih usluga vec sve odvojeno placas , naravno jer im je zinulo dupe za pare. Ne kazem , meni zaista perfektno sve radi KADA radi ali ... U odnosu na konkurenciju su oduvek bili tromi , kasnili i trange frange odradjivali samo zato sto moraju da ne bi nestali sa trzista. Situacija koja mi se desila skoro je da sam do istih otisao , rekao situacija je takva i takva , pre 2+ godine sam uzeo kombo paket , zadovoljan sam kako sve to radi , ali evo posto mi je istekao ugovor (a realno sem ADSL-a , i Madneta nemam alternativu) spreman sam da potpisem novi ugovor , sta imate da mi ponudite. Ponudili su mi upravo to sto si napisao. Duplo manji net , digitalnu televiziju kao do sada , i tv.pretplatu , po ceni koja je za 100 dinara manja od onoga sto trenutno placam za kombo ... Gde je tu logika ? U cinjenici da im je marketing i trzisna strategija katastrofa ...

Vektor trenutno zaista ima najgoru ponudu.
... marketing i trzisna strategija katastrofa ...

Vektor trenutno zaista ima najgoru ponudu.
Marketing i trzisna strategija im jesu katastrofa.
Kad radi zaista radi korektno, kad ne radi e onda bas ima zivce i vreme da pogubis dok ne proradi kako treba (ako uopste proradi)...
Nema tu sta mnogo vise da se prica, cinjenice sve same za sebe govore...

Živela konkurencija !!!

Poslednja izmena:
Gledam Eurosport HD na Vektoru preko web-a. Uvek zabode posle odredjenog vremena. Nekad posle 5 sekundi , nekada do 2 min. Zna li neko kako resiti problem ?

Povecaj buffer.

meni ni to ne pomaze :S moracu da uvedem ktv samo zbog tour de france

ja kod VEKTOR-a placam 10Mbps + кабловска ТВ кошта 2585 динара са ПДВ-ом.

Nazad
Vrh Dno