Šta je novo?

Radijus-Vektor Internet, kako radi?

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
D

delimir

Guest
Posto ovde u Bloku 23 nemam mogucnost pristupa Internetu preko ADSL-a, a Wireless me ne interesuje, zanima me kakva su SADA iskustva sa Radijus Vektorom?

Vidim kao da su prosirili linkove i da su cene manje-vise OK. Meni ne treba nesto preterano brza veza, 128k mi je sasvim OK...

Znaci, zanima me da li je veza sve vreme dostupna, koliko su cesta pucanja itd...

Da li ima i dalje onih suludih kombinacija tipa, ako mnogo downloadujes zovu te na "razgovor" ili te prebace na neki "kazneni" DNS... :d :bottle:

I jos jedno pitanje... Da li taj kablovski modem, ako se nakaci preko UTP-a radi bez problema i na Mac-u? Logicno mi je da radi, ali da proverim.

Ako ne radi na Mac-u, onda ****** - ostajem na modemu :)

Naravno, bez problema radi na MAC-u, idnosno provereno rade motorola i onaj crni koji SBB deli sada. Mada ne vidim nikakav razlog da i ostali ne rade.

Ajde malo da oživim temu. :)
Treba da se skinem sa DialUp-a, danas su bili neki momci iz Vektora da se informišu kod mene u ulici ima li interesovanja...
Izgleda da ga ima i te kako.
Dakle, kako radi net preko proxy-a, onaj najosnovniji paket, jel može da se skida sa RapidShare-a i sličnih uploada?

Ja sam na Vektoru paket start 256/64. Ne moze preko proxija sa rapidshare ali moze filefront i speedyshare

Poslednja izmena:
To, baš za taj paket me zanima.
Ima sad neka ponuda Cable TV + taj paket za ~700 Dinara.

Jel ti radi neki P2P tiap eMule, DC++ i sl. Torrenti?
Kako se podešava proxy, jel mogu da se koriste neki "strani" proxy-ji kao sa HideIP-om i sl. programima?
Hval puno na informacijama!
:wave:

Iskreno nikad nisam probao DC++ ili Emule. A torenti ne rade na Start paketu.
A za strane proxy-je stvarno ne znam.
A proxy podesim u Firefoxu.
Raspitaj se na njihovom forumu. Mozda ces naci informacije za ono sto te zanima

Poslednja izmena:
Bio na tom vektoru neko vreme...i odlepio,vratio modem uzeo ADSL i cao zdravo.

P.S.Ja sam na jednom mestu uveo adsl na foru"daj ISDN i ADSL",i nisu mogli da odbiju.

Moje licno misljenje je da jedino telekomov ADSL valja za sada,dali ce se situacija menjati neznam ali u odnosu na beotel i slicne eunet,sezam tralala provajdere koji kupuju od njih.......nemam reci,Topao savet svakome ko ima mogucnosti da uzme neka uzme kod telekoma,to sto je malo skuplje verujte mi da se itekako odrazava na kvalitet usluge.

Ajde malo da oživim temu. :)
Treba da se skinem sa DialUp-a, danas su bili neki momci iz Vektora da se informišu kod mene u ulici ima li interesovanja...
Izgleda da ga ima i te kako.
Dakle, kako radi net preko proxy-a, onaj najosnovniji paket, jel može da se skida sa RapidShare-a i sličnih uploada?

znaš kako ... sve je bolje od dialup-a , ali ne očekuj nikakva čuda ... one koje ja znam da koriste radiusov cable kažu da je poprilično loše ...

Verovali ili ne, danas su bili u ulici i raspitivali se da li ima interesovanja, verovatno ih nisam ja jedini zvao.
Elem, faljer koji su nam svima zakačili za kola... na njemu je pisalo "Cable TV + Cable Internet + neki PAY TV" = ~700 Dinara sa PDV-om.
Čovek koga su poslali danas "da ispita tržište" je ljude bukvalno vatao za ruku stavljajući im olovku u šaku ne bi li ih prevario da potpišu neki predugovor i udele neku kintu "sirotinji" (Vektoru u ovom slučaju).
Kada je došao kod mene, počeo je neku svoju priču.
Rekoh mu:
- "Čekaj, stani (vidi, evo gledaj... (ko je gledao "Disko Nindžu):d), šta je sa ovim što se napisali na flajeru?"
- "To nema veze za vas, to je za stambene zgrade (ovde kod mene su sve kuće)..."
- "Kako to da ne plaćamo istu pretplatu mi u kućama i oni sa stanovima?"
- "Plaćate istu pretplatu ali ugovor nije isti (skuplje je za nas koji živimo u kućama)".
- "Znači i mi plaćamo 700 Dinara za sve ovo što ste napisali?"
- "Ne, vi plaćate ~1800... (ja zgranut)"
- "Pa kako je onda ista pretplata?!?"
- "Pa to (700 Dinara) i nije pretplata nego ugovor za ljude koji žive u stanovima, pretplata je ~600 Dinara za kablovsku..."
- "A internet?"
- "To je još 1200 Dinara ali ne plaćate ugovor, mi vam ga dajemo besplatno..."
- "Auuuu pa to skuplje nego Total TV + ADSL yebote..."
- "Oćeš ti ovo da potpišeš ili ne?"
- "Neću, izlazi iz dvorišta!"

Eto kakva je to "firma", ako je neko bio 100% u pravu u ovom thread-u onda je to user "nogga", a ja po 100x cava, palim se na neke priče i flajerer ko da živim na selu i samo gledam "Top Folk 10" na TV Politici... :S:

Ovu "firmu" treba izbegavati u najširem mogućem luku!

Poslednja izmena:
Znas kako, jedna firma koja drzi do sebe ne sme da dozvoli sebi da LAZE svoje korisnike, mozes da potrazis moje postove u vezi njih ovde i na drugim forumima, i zakljucak je sledeci, nakon sto su pre 2-3 dana stavili obavestenje da ce da rade nesto po borci i slicnim krajevima, i stvarno su radili jer nije bilo neta jedno vreme, nakon toga internet radi ODLICNO. Dakle pingovi ka google-u tokom 24h ispod 40-50ms, bez ikakvih zamerki, bas kako bi kablovski i trebao da radi. E sad poenta je u tome sto zadnja 2 meseca je radio OCAJNO, ja zvao cirka 20 puta i svaki put me kao sto je ispalo na kraju lagali neverovatno, nije to do nas, bla bla bla i slicne price. E da, poenta je da su oni u ta 2 meseca ili koliko vec nama prodavali net ispod brzine koju smo zakupili, klasicno stavi pare u dzep i bas te briga. Medjutim kako sam ja a i ostali poceli da tragamo za adsl, odjednom se radi nesto na mrezi koja je do juce bila odlicna po njima, i sve radi kako treba.
Medjutim ja sam ostao na tome da cekam slobodan port u centrali i prelazim na adsl 100%, jer iz iskustva ce ovo da traje jedno vreme, pa onda opet malo para u dzep, i tako u krug. Recimo najavljivano povecanje brzine adsl-a ce da prodje kako? pa naravno kao i prosli put, i mi cemo podici duplo, samo da jos mesec dva uzmemo para kad vec mozemo, pa onda...
Ukratko ko ima izbora da bira.... adsl obavezno.

Pretplata koju ja placam za TV kod RVa je 600 din (zivim u stanu u zgradi), dizana postepeno od, danas simbolicnih 95 din tokom neke 4 godine, a kvalitet usluge (signala) je, najblaze receno, osrednji (uvek bio). Tako da, ta prica za 700 din - sve, to moze da pije vodu mozda 2 meseca, a posle ne zacudite se novim cenama.

@ superstarr : Nisam hteo da pominjem peripetije vezane za kvalitet signala i broj impulsa utrosenih na pozivanje njihovog korisnickog centra.Na kraju se prica zavrsila tako sto su oni dosli da provere instalacije po kuci i do bandere(da ne govorim o nivou signala koji je bio pre i posle njihove intervencije)pa su razvlacili kablove nanovo,zato sto je kabl koji je dolazio do doticne kuce bio rasparcavan na milion mesta.Cak i posle njihovog dolaska opet je bila ista situacija za net.Na kraju sam digao ruke od njih,prijavio se kod telekoma i istog dana kada sam dobio modem od telekoma raskinuo ugovor sa njima.

Stvarno me ne zanimaju suvisni komentari tipa sve je to zbog toga i toga.Ako su vec resili da uzimaju pare za tu uslugu onda treba i da je dobijam.

Eh da , prilikom raskidanja ugovora gospodja je ljubazno zamolila da izmirim zadnji racun za internet(a pritom sam zadnja 2 meseca bio bez istog) zahvaljujuci njihovoj "kvalitetnoj" usluzi.Iz kancelarije sam,da ne bih napravio nesto jako lose,izasao sa recima "Koji internet,onaj koji ne dobijam dva meseca".Nije imala komentar.

Telekomom sam zadovoljan jer stvarno brzina je uvek oko deklarisane,nemam lag "spike"-ove i net mi stvarno radi 24/7.Za razliku od nekog euneta na poslu,koji menjam cim stignem,eunet moram 2 puta dnevno da resetujem jer jednostavno puca.I nemojte mi reci da nesto nije namesteno kako treba posto imam i Telekom u firmi koji nije pukao za dve godine ama bas nijednom.Inace jako dobro znam da povezem kablove,tako da o losem povezivanju nema ni govora kao razlogu pucanja neta na eunetu.

Poslednja izmena:
hah, ovo je moja tema :)

Evo iz prve ruke, koristim njihove usluge vec vise od godinu dana. Trenutno imam 1.5 MBps paket i prezadovoljan sam. Retko kada sam imao neke probleme i uvek kada pozovem iz tehnicke podrske mi uglavnom objasne o cemu se radi i kada mogu da ocekujem da ce sve biti ponovo OK. Desilo se mozda 3-4 puta za sve vreme koliko sam njihov korisnik da imam neki problem i to uglavnom na po par sati.

Evo, Torrent sada ide 177 kb/s :)

Ne vezano za radijus, ali na SBBu je tv pretplata 610din +1.390din najjeftiniji flat 512/64 sto opet izadje na 2000din. Ja sam uzeo 1mb flat surf sada, mada svakog drugog meseca uzmem flat sa lokalom.
Sto se mene tice sve je bolje od dial-upa. Na dial-upu ne vidis I od Interneta.

kod Sbb je ranije uvodenje tva i neta za 1 kucu kostalo 6000din.(kada sam ja uvodio, jos sam ih cimo 3 meseca da dodju).
Uvek je jeftinije za stanove jer tu im se isplati da dzabe uvode imace minimum 6-10 pa do 20-30 pretplata po zgradi,a za kucu je jedna max 2.

Sada od kada je telekom krenuo sa ADSLom uvode i u kuce dzabe naravno.

Poslednja izmena:
Slabo prate vektorovci ovaj forum, otkad sam napisao sta jesam ovde, i tek su me danas banovali... na njihovom forumu, eto jos jedne njihove odlike profesionalnosti, da kad ih kritikujete na bilo kom mestu oni vas banuju sa njihovog foruma, eto kao deca od 10 godina, iz inata sta li vec, heh, i da ne bude zabune, tamo sam obecao da necu vise postovati, i nisam vec vise meseci, tako da nije zbog toga. A sve se nadam registrovace se nekad na forumu i povesti neki kulturan razgovor na nivou neke prave, ozbiljne firme, sa argumentima, lepo ko ljudi, ali nista od toga izgleda ni posle toliko vremena.
I na kraju, posto podrska izgleda prati ovaj thread, evo jedan pozdrav za njih :wave: .

To su nevidjeni slepci ti iz Radijusa, znaci ja kada sam bio kod njih bukvalno sam ludeo... koje su te neznalice, u "korisnickom servisu" je radio (i mozda jos uvek radi) neki balavac koji kao da je skolovan od strane SBB-a, dakle nivo imbecinlnih odgovora koje je on davao, kao i dvojica "strucnjaka" koji su kod mene dosli da mi ugrade net, ne moze da se meri ni sa cim.

Moze da se desi da im net radi ok, ne kazem, ne znam kako je sada jer ih je na svu srecu u mom kraju preuzeo SBB ali evo i sami pokazuju kakvi su slepci cim su banovali sa foruma mog kolegu borcanca...

kako da nagovorim sbb da preuzme i moju zgradu (kraj) :)

Nazad
Vrh Dno