Šta je novo?

Radijator za kupatilo

Ja koristim zidnu grejalicu i odlična je, Fisher valjda

Šta preporučujete kao zamenu za gusani radijator u kupatilu?

Cevasti radijator ili neki moderniji?
(Tipa Cini Finesa)
Obican cevasti radijator vrlo brzo posle nekih 3-5 godina zardja na krajevima i procuri. Vise modela je proslo kroz moje ruke mozda se malo spasi ukoliko je malo dalje od lavaboa i wc solje(ukoliko je bas pored solje mokraca ga sredi vrlo brzo).
Ovaj cini sam montirao vise komada(ima ga u crnoj ,beloj sivoj boji) nije bilo reklamacija a vrlo lepo izgleda navodno je od aluminiuma.

Obican cevasti radijator vrlo brzo posle nekih 3-5 godina zardja na krajevima i procuri. Vise modela je proslo kroz moje ruke mozda se malo spasi ukoliko je malo dalje od lavaboa i wc solje(ukoliko je bas pored solje mokraca ga sredi vrlo brzo).
Ovaj cini sam montirao vise komada(ima ga u crnoj ,beloj sivoj boji) nije bilo reklamacija a vrlo lepo izgleda navodno je od aluminiuma.
Identično iskustvo imam i ja sa cevastim radijatorima.
Cini po specifikacijama deluje kvalitetno izrađen od aluminijuma i plastificiran a cevi od Inox-a.
Jedino me brine da li mogu i da oslobode toplotu da zagreju prostor, pošto imaju ispod 1l vode u sebi.
A ekvivalentni cevasti ima oko 6l.

Nikad nisam obratio paznju koju kvadraturu moze taj cini zagrejati iz razloga zato sto su uvek trazili da ide u kombinaciji sa podnim grejanjem i u nisko temperaturnom rezimu(35c). Verovatno pise u specifikaciji. Sto se tice male kolicine vode u njemu,obicno se brinu korisnici gusanih radijatora 😁. U njima staje ogromna kolicina vode samim tim i veca je potrosnja energenata da se zagreje a i veoma je los protok vazduha(i zagrevanje istog) kroz njih.

Nazad
Vrh Dno