Šta je novo?

Radeonu 8500RTL pala cena 80$ preko vikenda!?

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
Ljudi jel provalio neko da je radeonu 8500 pala cena za 80$!!! Prosle nedelje je bio 248$ a danas je 168$. Na mwave-u ga vec ima u prodaji a na newegg-u je najavljen...Naravno rec je o retail varijanti 275/275. Radeonu LE je isto pala cena tako da je sad na (u poredjenju sa retail) visokih 158$ a bio je 180 pre dve nedelje...

pozdrav

PS nesto gadno se sprema kod ATI-a;)

Broz je napisao(la):
Ljudi jel provalio neko da je radeonu 8500 pala cena za 80$!!! Prosle nedelje je bio 248$ a danas je 168$. Na mwave-u ga vec ima u prodaji a na newegg-u je najavljen...Naravno rec je o retail varijanti 275/275. Radeonu LE je isto pala cena tako da je sad na (u poredjenju sa retail) visokih 158$ a bio je 180 pre dve nedelje...

pozdrav

PS nesto gadno se sprema kod ATI-a;)
Slabo ti to pratis :D
Prvo . ocekuju se Radeon 8500 128mb RAM i Radeon 8500 LE 128 Mb Ram sto je jedan od razloga sto je doslo do smanjenja cena ....a drugi razlog je verovatno izlazak Gf4
Drugo, Radeon 8500 retail je vec bio "in stock" na newegg-u ali je prodat
PS. Porucio bih ga odmah iz Amerike ali ostaje problem sa NTSC TV izlazom

Telefonski racun mi je 4200din-veruj mi da pratim:)
Bio je na newegg-u ali po ceni od 248$, nisi dobro procitao...
Kad izadje sledeca generacija onda padaju cene-nikada se na suvo ne obara cena za 80$, tu je nesto drugo u pitanju.

Ako Ati vec hoce da postane snabdevach cipova za retail proizvodjace(herc, GA, power color....) mora da ukine proizvodnju(sto je vecc uradio) ali i da rasproda zalihe kartica koje su na lageru da bi napravio promet doticnim retail proizvodjacima.
Da vas nesto pitam ... da li bi radije kupili made by Ati karticu ili Herc/GA....
Ljudi su navikli na Atijev kvalitet i verovatno nesigurni u kvalitet kartca koje se sad pojavljuju(barem ja jesam). Ja , naprimer, bi uvek radije uzeo Atijevu nego karticu bilo kog proizvodjaca sa Ati cipom....

A mozda prestaju da rade graficke cipove i prebacuju se na hilti busilice :D:D:D

BodyRemover je napisao(la):
Ako Ati vec hoce da postane snabdevach cipova za retail proizvodjace(herc, GA, power color....)

hm zanimljivo...nisam znao...GA ce da pravi (ili vec pravi) svoje graficke sa Radenkom??? Jel su se pojavile kod nas?

Pogledajte link koji sam dao u drugom thread-u zove se radeon8500 vs gf4 vs gf3ti200 jer se tu bas porede radeon 8500 by ati i gigabyte-ov!

pozdrav:wave;

Re: Re: Radeonu 8500RTL pala cena 80$ preko vikenda!?

david je napisao(la):
Slabo ti to pratis :D
Prvo . ocekuju se Radeon 8500 128mb RAM i Radeon 8500 LE 128 Mb Ram sto je jedan od razloga sto je doslo do smanjenja cena ....a drugi razlog je verovatno izlazak Gf4
Drugo, Radeon 8500 retail je vec bio "in stock" na newegg-u ali je prodat
PS. Porucio bih ga odmah iz Amerike ali ostaje problem sa NTSC TV izlazom

Jako interesantno. A kome to treba 128 Mb na grafickoj karti???

Jedini problem je u tome sto je za veoma okorele igrace i one koji rade sa OpenGL-om, ATI 8500 ipak shit kartica.... Ljudi koji su je kupili sada hoce da se ubiju (mislim na one koji rade sa OpenGL-om) a oni koji se igraju, neprestano skidaju nove drajvere ili instaliraju stare kada promene igru.... Isto tako, pitaju se da li je Microsoft kriv sto je njihov Windows odjednom (od kako su iscupali nVidia karticu i stavili ATI-ja) postao lenji i sa slabijim odzivom.... Ma, Je..s ti to.... Kada naprave kompletan proizvod, prvi cu da ga kupim... nVidia je tata za sve njih....

Jao bre Max sad si me ubio u pojam:( Taman sam mislio da narucim r8500 i sad to kazes a jos mu je i pala cena na pristojnih i afordabl 166$, ufffff i sta sad:) Pa samo pre par nedelja si trazio radeta i sad opet nVidia:)

:wave;

byMaX je napisao(la):
Isto tako, pitaju se da li je Microsoft kriv sto je njihov Windows odjednom (od kako su iscupali nVidia karticu i stavili ATI-ja) postao lenji i sa slabijim odzivom....

E, moj Maxi:)
Windows 98 WebTV i multimedija je razvijena na ATi-jevoj All-in-Wonder Pro grafichkoj kartici, i to je poslednji put da je Microsoft koristio neku specijalnu grafichku karticu za razvijanje svog softvera. Drugim rechima, MS nikad nije koristio nVidia kartice.

Bane

Broz je napisao(la):
Jao bre Max sad si me ubio u pojam:( Taman sam mislio da narucim r8500 i sad to kazes a jos mu je i pala cena na pristojnih i afordabl 166$, ufffff i sta sad:) Pa samo pre par nedelja si trazio radeta i sad opet nVidia:)

Eto. Ubo si srz cele price.

Sir-salama, sir-salama, ODE GLAVA. :D

Max pa ti si na sva vrata izhvalio Radeon 8500 (benchmark, digital) i proglasio ga za best buy da bi posle svega poceo da pljujes po njemu . U chemu je fora? Jel bas kriticna situacija sa driverima?

David

Drugim recima sta se desilo sa ovim "Mnogi ljudi ne znaju da je Radeon 8500 trenutno najbrzi akcelerator. Mi smo tu da im na to skrenemo paznju. Za cenu luksuznog Ti200 modela (sa Vivo podrskom i ostalim dodacima) mozete dobiti najbrzu i najmoderniju graficku karticu, dodatno potpisanu od strane jedne od prvih i najvecih prozivodjaca grafickih kartica. Hydravision softver i njegove mogucnosti treba posebno pomenuti. Premium Quality DVD i Video playback takodje. TV-out kvalitet i funkcije koje podrzava smestaju ovaj prozivod na prvo mesto i u ovoj kategoriji. Prikaz u svim 2D rezolucijama je sjajan i definitivno je dostigao Matrox G550 kvalitet. Zbog svega nabrojanog ATI Radeon 8500 dobija Editor's Choice nagradu kao najbolji prozivod u svojoj, pa cak i u klasi koja je iznad." i sta je to sto sada znas a tada nisi znao pa si tako DRASTICNO promenio misljenje???

Re: Re: Re: Radeonu 8500RTL pala cena 80$ preko vikenda!?

notax je napisao(la):
Jako interesantno. A kome to treba 128 Mb na grafickoj karti???

Ma ne treba ni 64 al ajde.

Evo ovako:

Za Pleximena: Nisi me razumeo, ATI je kriv za drajvere koji su ocajni i niko ne moze da me ubedi u suprotno, a ja sam pomenuo MS zato sto bi korisnik eventualnu nestabilnost sistema odmah svalio na Windows... Koji je odmah proradio kako treba cim sam vratio nVidiau i ghostovao sistem... Ghostovanje sa i dalje prisutnim ATI-jem nije pomoglo.... ATI drajveri su krsh!

Za Broza i ostale "kako_to_pa_ishvalio_si_8500-ku" ljude:

Casopis i Benchmark su dobili objektivni review, stvar je u tome sto sam ja picajzla i ne mogu da podnesem da mi kartica od 8500DM pravi probleme sa veoma popularnim igrama, da mi Windows ucini manje zivahnim (prozori se otvaraju sporije, a npr. otvaranje desktop->properties je ocajno sporo...), da moram da podesavam opcije za svaku igru ponaosob i da, pobogu, nemam 1280*960. ATI ima milion prednosti, ali ni Hydravision nije tako sjajan... Dobija se utisak da sve poprilicno uspori... rezultati sa aktiviranim Hydravision-om i dodatnim Multidesktopom nizi su za i do 10% nego kada HV i MD nisu aktivirani (tj. ako se uopste ne startuju u msconfig-/startup...).

ATI je ok za ljude kojima nece smetati da mu sva ta super funkcionalnost uspori sistem (i tako se lepo zivi, ali meni to smeta), da mu se Windows podize makar 5-6 sekundi duze, da igre ne rade tako sjajno kao Benchmarci.... (ali u slucaju 8500 i dalje zaista sjajno rade)...

Kazem, vama, ovde, iskreno, ATI nije za ljude kao sto sam ja... GeForce 3, da.... Skines 22.80, stavis rez. u 1280*960, iskljucis V-Sync i FSAA, overklokujes ga i nista vise ti ne treba... Sa ATI-jem moram stalno da se cimam... BTW, kod probanja novih ATI drajvera, uvek moram da namestam refresheve za svaki mod (16-bit, 32-bit) i svaku rezoluciju u kojoj radim... benchujem u 5*2 rezolucije, gledam filmove u 1024, radim u 1280, igram se u 1152, Photoshop nekada pokrenem u 1600*1200.... To znaci da moram da namestim 8 rezolucija * dve palete... 16 refresheva * 3 menija kroz koja moram da odem i 3 potvrde "da li hocete da zadrzite novi mod" - to je 48*3 klika...!!! Je#es ti to! - A nVidia lepo kada instaliras nove drajvere - preuzme stara stanja iz registryja...

Da , ako neko pomene HzTool- cisto nek zna - on radi sa nV kartama, ali nekako nece da proradi sa ATI-jem....

ATI za okorele igrace koje se lako nerviraju - SUCKS ASS!!!

POZDRAV ! i slobodno kupite ATI- nema frke....

Broz je napisao(la):
Drugim recima sta se desilo sa ovim ...

Broze, sve to stoji! Pazi, ja nisam rekao da je Radeon 8500 sporiji u Benchmark programima pa da zato necu da ga kupim... Sve sto sam ispricao je istina... osim sto me situacija sa drajverima i 1280*960 rezolucijom + stanje u nasoj zemlji (ajde, nabavi mi Radeon-a 8500, u kutiji sa svim stvarima po ceni GF3Ti200!!! (450DM))- TUKI! - Moram da progutam celo s..nje sa drajverima i sve sto mi smeta, platim ga 60% vise nego sto kosta napolju i propisam majcino mleko dok ga uopste nadjem kod nas... Zbog cega? Da bi me drajveri zezali!!! Ha, radije cu da uzmem sveprisutnu nVidia-u!!!

Max niko nije nista lose mislio. Stvar je u tome sto tebi siroki auditorijum(u koji spadam i ja) VERUJE!! i zato smo zeleli samo malo "osvetljavanje" problematike...Ja licno imam jos par dana da odlucim sta da kupim radeta8500 ili gf3ti200 i nije mi svejedno ako puknem tolike pare a posle imam samo glavobolje...Kada sam procitao tvoj review zvucao mi je kao da si 101% siguran da je ati pravi izbor, nije bilo sumnje a sad govoris ipak ljutito i besno kad je ati u pitanju. Tvoj zakljucak i editor choice i ovo sada nema veze jedno sa drugim. Ipak je veliki kontrast sada i tada zar ne? Znaci gf3....

byMaX je napisao(la):
Za Broza i ostale "kako_to_pa_ishvalio_si_8500-ku" ljude:
Pa nisam ja "kako_to_pa_ishvalio_si_8500-ku" covek, nego sam te lepo pitao da mi razjasnis neke stvari , jer mislim da mi je malo cudno da posle best buy nagrade kazes da tebi ne pada napamet da ga uzmes !..........OK naveo si svoje razloge

Broz je napisao(la):
Max niko nije nista lose mislio. Stvar je u tome sto tebi siroki auditorijum(u koji spadam i ja) VERUJE!! i zato smo zeleli samo malo "osvetljavanje" problematike...Ja licno imam jos par dana da odlucim sta da kupim radeta8500 ili gf3ti200 i nije mi svejedno ako puknem tolike pare a posle imam samo glavobolje...Kada sam procitao tvoj review zvucao mi je kao da si 101% siguran da je ati pravi izbor, nije bilo sumnje a sad govoris ipak ljutito i besno kad je ati u pitanju. Tvoj zakljucak i editor choice i ovo sada nema veze jedno sa drugim. Ipak je veliki kontrast sada i tada zar ne? Znaci gf3....

E broz i ja sam u istoj nedoumici , mada mi se nekako ne uzima gf3 ti 200 jer je 8500 brzi a s druge strane ne bih zeleo da imam problema sa driverima......Aj ti prvi poruchi iz sa newegg-a Radeona , pa taman da proverim da li Tv out ima PAL :D .....ili da uzmem ovde gainwarda gf3 ti 200

david je napisao(la):
E broz i ja sam u istoj nedoumici , mada mi se nekako ne uzima gf3 ti 200 jer je 8500 brzi a s druge strane ne bih zeleo da imam problema sa driverima......Aj ti prvi poruchi iz sa newegg-a Radeona , pa taman da proverim da li Tv out ima PAL :D .....ili da uzmem ovde gainwarda gf3 ti 200

Davide mnogo si mi ti naivan kao francuska sobarica;):D
Ne znam jos sam u razmisljanjima ajde ako ti nesto odlucis sugerisi mi:) Inace izasao je rade sa 128mb!!!
Eve ga:)
http://www.newegg.com/app/viewproduct.asp?description=14-102-209

Ama, chemu sve ovo. Stvar je jednostavna. Odredite za sta vam treba ta karta. Ako se igrate 60% (20% internet, 18% DivX, ali na monitoru, 2% sam ozbiljan) ili vise vremena (kao ja :D), onda GF3Ti200, ako vam treba za DivX i to na TV-u i ozbiljne programe + igre, onda Rade. I to je to.

Cika Broze mi ti se kunemo :D ... GF3 je jednostavno bolji. Sporiji malo... ionako su obe karte za sada prebrze za bilo koju igru.

Ja moram da stanem u MAxovu odbranu, jer znam koliko se covek napatio. NJegovo odusevljenje kartom je bilo kao i moje kad sam je stavio u ruke, pa onda jos vece kad sam video kao radi... e onda su krenula samo razocarenja(procitajte maxov odgovor).
E onda je svaio nVidia-u u makinu i sve polete. Optimizacija je cudna stvar.

notax je napisao(la):
Ama, chemu sve ovo. Stvar je jednostavna. Odredite za sta vam treba ta karta. Ako se igrate 60% (20% internet, 18% DivX, ali na monitoru, 2% sam ozbiljan) ili vise vremena (kao ja :D), onda GF3Ti200, ako vam treba za DivX i to na TV-u i ozbiljne programe + igre, onda Rade. I to je to.

A koje to ozbiljne programe leba ti? Jedino Video montaza gde je ati stvarno bolji, i mozda ima blagu prednost u Photoshopu (a i to je mizerno)? O profesionalnim OGL programima bolje nemoj ni da se patis sa ATijem MNOOOGO je losiji od nVidije.

Hvala ti Muzzy sto stajes iza mene :)... Dobices ovaj specijalni GF3Ti200 sa 128MB RAM-a kada ga budem prodavao sledece godine :)

MAD_MUzzY je napisao(la):
A koje to ozbiljne programe leba ti? Jedino Video montaza gde je ati stvarno bolji, i mozda ima blagu prednost u Photoshopu (a i to je mizerno)? O profesionalnim OGL programima bolje nemoj ni da se patis sa ATijem MNOOOGO je losiji od nVidije.

Ne moras ni da pises bilo sta na temu grafickih. Svi postovi su ti isti. N'Vidia. Promeni bar po neku rec, a ne samo datum.
Ja imam N'Vidia-u u compu, ali ti ga stvarno udavi.

Stvarno mi niste jasni

Ne znam kako neki ljudi stalno mogu da vode diskusiju o istim stvarima u nedogled. Lepo neko nece optimizacija je chudo. Igre se optimizuju uglavnom za nV a u poslednje vreme i za ATi i na prvospomenutom ima manje problema nego na ovom drugom. Medjutim problema ima na svim platformama i sa svim gpu-ovima... jednostavno svuda, ko kaze da nema... e taj mozda malo govori neistinu.
Max covek lepo kaze Gf je bolji za hard core igrace... istina. Tu nema dileme, ali da je ATi losh e to nije istina. Problem sa nekim ljudima na ovom a i drugim forumima je konstantno cackanje po masini, menjanju drajvera, "sredjivanju" opcija, tweakovanju i slicnim stvarima da bi se dobio frejm vise. Pa sta se onda chudite sto vam komp pravi probleme. Komentar oko profi primene OGL... IBM (gde si Broz:)) izabrao ATi za workstation seriju. Treba komentar? Na kraju malo licnog iskustva - kolege u svetu u mashinama uglavnom imaju ATi i Matrox. Zasto? Voleo bih da vidite kako se nV snalazi sa Power Point prezentacijom (obogacenom sa nekoliko pluginova) od 200 slajdova (nekoliko avi snimaka, custom fontova, desetine fotografija, grafikona, skica, zvucnih zapisa)... seeing is beliving!
Pozdrav.

ps MAX hoce li biti neseto od onog V6000 testa?

MAD_MUzzY je napisao(la):
E bas si car :D Pazi sta si reko :D ... samo da nebude ko sa onim Inno... :)

Nema veze verovatno cu ja uzeti onog LadTEka...

Da li postoji Leadtek ili neki drugi Brand GF3 Ti200 sa 64 Mb DDR-a (3.6 ns ili brze), Pure verzija, znaci bez ikakvih dodataka, koja se prodaje u USA. ASUS je malo skup, pa preferiram ostale.
Nadam se da ce mi drugar dolaziti iz USA na leto, i da ce moci da mi donese bas ovako nesto, kao sto sam opisao.

Mazi bre covece Kaze se Leadtek skracenica od Leading technology:)
Pozdrav MM-u, i drago mi je da smo ostavili razmimoilazenja iza nas:)

Vrh Dno