Evo ovako:
Za Pleximena: Nisi me razumeo, ATI je kriv za drajvere koji su ocajni i niko ne moze da me ubedi u suprotno, a ja sam pomenuo MS zato sto bi korisnik eventualnu nestabilnost sistema odmah svalio na Windows... Koji je odmah proradio kako treba cim sam vratio nVidiau i ghostovao sistem... Ghostovanje sa i dalje prisutnim ATI-jem nije pomoglo.... ATI drajveri su krsh!
Za Broza i ostale "kako_to_pa_ishvalio_si_8500-ku" ljude:
Casopis i Benchmark su dobili objektivni review, stvar je u tome sto sam ja picajzla i ne mogu da podnesem da mi kartica od 8500DM pravi probleme sa veoma popularnim igrama, da mi Windows ucini manje zivahnim (prozori se otvaraju sporije, a npr. otvaranje desktop->properties je ocajno sporo...), da moram da podesavam opcije za svaku igru ponaosob i da, pobogu, nemam 1280*960. ATI ima milion prednosti, ali ni Hydravision nije tako sjajan... Dobija se utisak da sve poprilicno uspori... rezultati sa aktiviranim Hydravision-om i dodatnim Multidesktopom nizi su za i do 10% nego kada HV i MD nisu aktivirani (tj. ako se uopste ne startuju u msconfig-/startup...).
ATI je ok za ljude kojima nece smetati da mu sva ta super funkcionalnost uspori sistem (i tako se lepo zivi, ali meni to smeta), da mu se Windows podize makar 5-6 sekundi duze, da igre ne rade tako sjajno kao Benchmarci.... (ali u slucaju 8500 i dalje zaista sjajno rade)...
Kazem, vama, ovde, iskreno, ATI nije za ljude kao sto sam ja... GeForce 3, da.... Skines 22.80, stavis rez. u 1280*960, iskljucis V-Sync i FSAA, overklokujes ga i nista vise ti ne treba... Sa ATI-jem moram stalno da se cimam... BTW, kod probanja novih ATI drajvera, uvek moram da namestam refresheve za svaki mod (16-bit, 32-bit) i svaku rezoluciju u kojoj radim... benchujem u 5*2 rezolucije, gledam filmove u 1024, radim u 1280, igram se u 1152, Photoshop nekada pokrenem u 1600*1200.... To znaci da moram da namestim 8 rezolucija * dve palete... 16 refresheva * 3 menija kroz koja moram da odem i 3 potvrde "da li hocete da zadrzite novi mod" - to je 48*3 klika...!!! Je#es ti to! - A nVidia lepo kada instaliras nove drajvere - preuzme stara stanja iz registryja...
Da , ako neko pomene HzTool- cisto nek zna - on radi sa nV kartama, ali nekako nece da proradi sa ATI-jem....
ATI za okorele igrace koje se lako nerviraju - SUCKS ASS!!!
POZDRAV ! i slobodno kupite ATI- nema frke....