Šta je novo?

Radeon9700 i manji problemi

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Iako sam mislio da sam resio problem, kasnije se ispostavilo da nisam. Znaci u 50% slucajeva prilikom paljenja masine kartica pocinje da pisti, na ekranu nema slike a power lampica na kucistu treperi kao kad je system u stend by modu, i sve se naravno resava resetom i tad sve normalno radi. Rekoh u 50% slucajeva ali ne uvek nego kad joj se prohte. Ne znam sta bi mogao biti problem, mozda napajanje (ali mislim da joj je 300W dovoljno), mozda ploca (Gigabyte GA-845PE) ali sumnjam da je ploca posto kad god mi je kartica bila nekompatibilna sa plocom definitivno se problem nije mogao resiti Resetom. Imam nove catalyst drajvere, DirecX9 i Control Panel isl.

Dakle, da li je neko imao slicna iskustva i kako ih je resio?

i da imam jos jedno pitanje, U Device Manageru pod Display adapters prijavljuje mi dve kartice Radeon 9700 Series i Radeon 9700 series-Secondary. Zbog cega?

Ovo drugo piatanje mi ne smeta toliko, ali ovo prvo mi vrlo smeta.
Pozdrav !!!

300W obicno nije dovoljno za 9700, sem ako u masini nemas nista drugo sem jednog hdd-a i mozda CD...

Uglavnom bitan je podatak za +12V rail na napajanju, pogledaj negde bi trebalo da pise na napajanju koliko Ampera daje na +12V. Minimum se smatra oko 12A, optimum 15A, naravno ako imas vise uredjaja onda i vise.

Da li si probao sa iskljucivanjem FastWrite u SMARTGuard-u ?

Normalno je da imas dve stavke u Device Manager-u jer je 9700 (prakticno) dual kartica.

pa osim HDD-a, imam i CD i CD-RW i Floppy. Koliko bi mi napjanje bilo dovoljno da ga opskrbim, a opet nisam siguran dli je to siguran uzrok. Kada bih znao odnah bi uzeo vece napajanje

Goxy je napisao(la):
pa osim HDD-a, imam i CD i CD-RW i Floppy. Koliko bi mi napjanje bilo dovoljno da ga opskrbim, a opet nisam siguran dli je to siguran uzrok. Kada bih znao odnah bi uzeo vece napajanje

Za pocetak trebalo bi da promenis napajanje/kuciste
za takvu masinu bi mogao uzeti neki Chieftec 360W a moze i onaj 420W dual fan (malo da preterujemo)

Sto se problema tice,
imao sam slican sa R9000 i GA-7VRX
i posle grdnih muka sam ustanovio da je ipak memorija bila u pitanju 9iako je u pocetku sve ukazivalo na HDD i napajanje).

Pozdrav,
Nebojsa

A u kom smislu memorija ?

E sad mi tek nista nije jasno. Ovaj lik na sajtu koji si mi poslao kaze da mu radeon ne pravi probleme na 250W a na 300W pravi. Oce li neko da mi ovo pojasni. Jer ja se neckam 7 dana da uzmem nesto brendirano od 400 ili 420W a sad ne znam hocu li ista dobiti, doduse meni se ne desava cold boot konstantno, nego ponekad, ali sad stvarno ne znam jeli napajanje resenje?

Vrh Dno