Šta je novo?

Radeon VIVO capture

Drunk Devil

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Capture u Mpeg 1 ili 2 radi sasvim fino sa njegovim Video In programom.
Medjutim ima problema sa capture u AVI. Ne da vertikalnu rez. preko 288, ne znam da li je to zbog hardverskih ograničenja...
Gore je što ne može podešavati parametre codeca. I najlepše u svemu je što mi win 98 uopšte ne vidi capture device .
Naravno imam zadnje drivere instalirane, kako za XP, tako i za 98...

I usput, ATI DVD player mi ne radi nikako, iako i Power DVD i Win DVD rade besprekorno. Da li treba i to da skidam neku novu verziju ?

Nešto mi taj čuveni ATI software i nije baš tako sjajan...........

Drunk Devil je napisao(la):
Capture u Mpeg 1 ili 2 radi sasvim fino sa njegovim Video In programom.
Medjutim ima problema sa capture u AVI. Ne da vertikalnu rez. preko 288, ne znam da li je to zbog hardverskih ograničenja...
Gore je što ne može podešavati parametre codeca. I najlepše u svemu je što mi win 98 uopšte ne vidi capture device .
Naravno imam zadnje drivere instalirane, kako za XP, tako i za 98...

I usput, ATI DVD player mi ne radi nikako, iako i Power DVD i Win DVD rade besprekorno. Da li treba i to da skidam neku novu verziju ?

Nešto mi taj čuveni ATI software i nije baš tako sjajan...........
Sta ce ti capture u avi? Ne radi se tako, divx codec nije bas za grabovanje, nego prvo grabuj u mpeg2, pa posle uradi kompresiju u DivX! Tako ces dobiti najbolji kvalitet. Sto se tice dvd-a, nisam jos probao, mozda kad kupim...

nego prvo grabuj u mpeg2, pa posle uradi kompresiju u DivX! Tako ces dobiti najbolji kvalitet.

Šta koristiš?Jer ne prepozna mi svaki put ceo grebovan fajl.

Virtual dub nemoze da ucita Mpeg2 ima li neki dodatak za njega koji bi mogao ?
Ili preko kojeg programa se moze prebaciti mpeg2>divx ?

Baš to mi treba, mpeg2>divx.
Kako to izvedeš Ufretin ili preciznije čime.

AVI nije DivX

AVI nije DivX, moze koristiti gomilu codeca. A DivX svakako nije za capture. Mislio sam da koristim Mjpeg ili huffyuv. I to zbog toga sto u Mpeg imam file limit od 4 GB - ATI softver ne zna da deli u vishe fajlova.

Mpeg2 ces najlakse konvertovati u DivX pomocu programa DVD2AVI.

E sad, on nema filtera raznih, te za neke obrade, filtriranje shuma ce ti trebati Virtual Dub. U tom sluchaju snimish DVD2AVI project file, pa sa VFAPI converter napravish pseudo AVI i to uchitavash u Virtual Dub.

Jos bolje je uraditi pseudo AVI sa AVISynth koji je brzi, a i sam ima gomilu filtera.

jesa je napisao(la):
Baš to mi treba, mpeg2>divx.
Kako to izvedeš Ufretin ili preciznije čime.

Ja koristim Flask mpeg za kompresiju, verovatno ima i boljih programa ali meni se ovaj svideo jer je jednostavan i radi odlicno.
Ovakve programe mozes skinuti sa dvd.box.sk.

Već sam se snašao.Hvala u svakom slučaju.

Nazad
Vrh Dno