Goxy
Čuven
- Učlanjen(a)
- 06.03.2002
- Poena
- 710
Pozdrav. Pitanje citaj problem koji imam moze biti da nije za ovaj deo foruma ali kad malo bolje razmislim mozda i jeste. U zadnje vreme kada upalim kompjuter, pre svega kada udjem u windows (znaci kada system pocne da koristi karticu) cujem neko klepetanje u racunaru, koje zvuci kao da neki ventilator zapinje o nesto. Otvarao sam komp proveravao sve ventilatore, i ne samo sto nemaju od sta da zapnu nego cak, nema ni prasine na njima. Dakle imam dva pitanja. Prvo je vezano za ventilator na grafickoj kartici, posto mi se cini da odatle dolazi klepetanje (Gigabyte Radeon 9700 pro), tj, da li jemoguce da ventilator ispadne iz lezista i udara od hladnjek ili ti cooler? Drugo pitanje je vezano za memorijske coolere posto kad sam vadio karticu video sam da boja coolera na mem. cipovima nije ista, a cini mi se da su ranije bili isti tj. isto nijansirano zlatni, a sada su neki od njih ili precizniji da budem, jedan od njih vise bakarne boje tj, neka tamnija nijansa zlatne. Pitanje je dali se ja tripujem ili ne :beat: ?