Šta je novo?

Radeon sa problemom kod paljenja

Doll Parts

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2006
Poena
320
U pitanju je radeon 9550 i sledeći problem..Karta normalno radi,ali često se desi da posle reseta ili gašenja mašinje nema slike na monitoru. Slika se pojavi tek nakon jednog ili dva ponovnog pritiskanja reset dugmeta. Montirao sam veliki ventilator na kartu misleći da je to zbog pregrevanja,tj. pasivnog hladnjaka ali problem je ostao.
Koristio bi mi savet nekog servisera- da li pokušavati sa zamenom pojedinih elemenata na karti ili tipujete da se ne može učiniti ništa?
Hvala unapred..

Probaj drugu graficku ali i drugi monitor na tom kompu. Mozda te monitor zeza.
A ako utvrdish da je kvar graficke u pitanju, preporuchio bih ti da pazarish drugu. R9550 polovan bi trebalo da nadjesh za cca 20e. A toliko bi ti kostao servis, ako je moguc uopste.

Pokušaj da pri uključivanju (resetovanju) mašine isključiš monitor a zatim ga ponovo uključiš nakon par sekundu, u otprilike trenutku kada se podiže sistem. Ja sam imao istih problema sa par računara ali sam uvek sumnjao na monitor (svi samsung 79X modeli) ali su i svi, kako mi se čini, imali ATI grafiku u to vreme.

Heh... Gigabyte... Za pocetak odradi clear CMOS, pogotovo ako ti je klokovan komp.
Ovo sam X puta isqsio na kojekakvim racunarima i najverovatnije je[ako nije klokovano nista] do maticne ili napajanja!

Bilo bi dobro da možeš da izmeriš napone na grafičkoj u tim slučajevima kada nema slike.

Mislim da problem nije do graficke kartice, nego do napajanja/ploce/elektrolita

Meni se to desavalo sa nvidia grafickom kartom i samo sam očistio memoriju i slotove od iste.
Probaj to da uradiš, možda pomogne.

Vrh Dno